Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Για ακραίες μορφές πάλης όπως οι παραιτήσεις Δημάρχων και το κλείσιμο των Δήμων αν η Κυβέρνηση επιμείνει στη μείωση της επιχορήγησης κατά 30%, προειδοποίησε, η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ). Στο ψήφισμα του έκτακτου συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, αναφέρεται ότι η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει τις προσεχείς δύο εβδομάδες να πείσει το Υπουργείο Οικονομικών, τα πολιτικά κόμματα και την Τρόικα ότι οι Δήμοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών, γεγονός που όπως επισημαίνει θα έχει τραγικές συνέπειες για τις προνοιακές τους δομές οι οποίες στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους να αντιμετωπίσουν την κρίση. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν, πιθανότατα, το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, με αναστολή της λειτουργίας των Δήμων. Στο ψήφισμα αναφέρεται ακόμα ότι οι Δήμοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής με την μέχρι σήμερα μείωση των λειτουργικών τους κατά 60% και των επενδύσεων κατά 55%. « Αν είχαν γίνει οι ίδιες περικοπές και στο σύνολο της γενικής κυβέρνησης σήμερα θα υπήρχαν πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα μιλούσαμε για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων», σημειώνεται, χαρακτηριστικά, στο ψήφισμα.

"Μαγαζάτορες" με ...κλεμμένα δύο Ινδοί στο Μενίδι...

Κατάστημα στο οποίο πωλούσαν τα κλοπιμαία που «απαλλοτρίωναν», διατηρούσαν στις Αχαρνές δύο Ινδοί κι ένας Πακιστανός, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Οι τρείς αλλοδαποί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των ερευνών που άρχισαν μετά τη σύλληψη ενός Πακιστανού, στις 20 Αυγούστου. Ιδού τα σχετικά Δελτία Τύπου:

Σε συνέχεια του από 21-8-2012 Δελτίου Τύπου που αφορούσε τη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού, Πακιστανικής καταγωγής, για κλοπές από εταιρείες και καταστήματα και την εξιχνίαση δεκαεπτά (17) περιπτώσεων, αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών συνέλαβαν δύο ακόμα αλλοδαπούς, Ινδικής καταγωγής για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Ν. περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα Mini Market, ιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων στις Αχαρνές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες είχαν αφαιρεθεί τόσο από τους ίδιους όσο και από τον 28χρονο Πακιστανό, από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή των Αχαρνών. Μέσα στο κατάστημα επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Επιπλέον από την συνεχιζόμενη έρευνα του Τ.Α. Αχαρνών εξακριβώθηκε ότι, ό 28χρονος Πακιστανός έχει διαπράξει και άλλες δεκαοκτώ (18) κλοπές από εταιρείες, γραφεία, καταστήματα και αποθήκες στην περιοχή των Αχαρνών. Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από το Τ.Α. Αχαρνών σχηματίσθηκε, χθες (20-8-2012), δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, για κλοπές από εταιρείες και καταστήματα και δύο (2) ακόμα αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 35 και 53 ετών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο 28χρονος κρατείται ήδη για διοικητική απέλαση και συνελήφθη ο 35χρονος. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 28χρονος το τελευταίο τετράμηνο διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και καταστήματα και αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια, προωθούσε τα κλοπιμαία στους άλλους δύο (2) συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι τα διέθεταν προς πώληση σε κατάστημα που διατηρούσε ο 53χρονος. Σύμφωνα με την έρευνα, ο 28χρονος έχει διαπράξει δεκαεπτά (17) κλοπές με την ίδια μέθοδο δράσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι κατηγορούμενοι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγχαρητήρια Δημήτρη Καλαντζή στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Συγχαίρω τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Αχαρνών που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, καθώς επίσης και τους γονείς για την στήριξη και τη βοήθεια που πρόσφεραν στα παιδιά τους.

Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραούζα το Μενίδι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΟΥΖΑΣ
ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στον τελικό της κολύμβησης (50 μέτρων πρόσθιο SB 3), των παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης (και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αχαρνών) Κωνσταντίνος Καραούζας άγγιξε το χάλικινο μετάλλιο, καταλαμβάνοντας, τελικά την τέταρτη θέση. Στους παραολυμπιακούς του Λονδίνου, που άρχισαν στις 29 Αυγούστου και τελειώνουν στις 9 Σεπτεμβρίου, ο παραολυμπιονίκης θα διεκδικήσει μετάλλιο, σε τρία αγωνίσματα: Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:47 και 20:44 αντίστοιχα θα γίνουν οι προκριματικοί και ο τελικός των 200 μέτρων ελεύθερο. Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα των 50 μέτρων πρόσθιο SB 3 (13:31 οι προκριματικοί και 22:08 ο τελικός) και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το αγώνισμα 50μ. πεταλούδα ανδρών S5 (13:00 οι προκριματικοί και 21:11 ο τελικός). Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι των Αχαρνών αγωνιούν ελπίζοντας ότι η πολύχρονη προσπάθεια του αθλητή θα του αποφέρει το πολυπόθητο μετάλλιο. Μακάρι.
Δείτε την ορκομωσία του Καραούζα, ως Τοπικού Συμβούλου Αχαρνών:

Τα αιτήματα των Δήμων της Αττικής

Τα αιτήματα των Δήμων  περιλήφθηκαν στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη μεγάλη συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων,  στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ψήφισμα  έχει ως εξής:

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες της Αττικής.
-Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο τους και στη διάλυση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους κατοίκους.
-Καταγγέλλουμε την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012 τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δις, που είναι και το ελάχιστο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δήμων.
-Διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  που απειλεί να αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Σταθμών βάζοντας τις οικογένειες τους σε περιπέτειες.
Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ξεκάθαρο: Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αναγκαστικό κλείσιμο των υπηρεσιών που προσφέρει θα το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι πολίτες, που θα στερηθούν λειτουργίες απόλυτα απαραίτητες για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αυτό δεν επιτρέπεται και δεν πρόκειται να το δεχθούμε.
Ζητάμε:
1) Την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
2) Την αποκατάσταση των ΚΑΠ στα προβλεπόμενα από τον Προϋπολογισμό επίπεδα, σύμφωνα με τις συνεχείς δεσμεύσεις κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων.
3) Τη διασφάλιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών με αποδοχή όλων των παιδιών που υπέβαλαν αίτηση φιλοξενίας, τη διασφάλιση της χρηματοδότησης όλων των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων.
4) Όχι νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στους Δήμους. Ρύθμιση των δανείων τους.
5) Καμιά απόλυση ή εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.
6) Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
7) Άμεση αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση.
8) Μεταβίβαση των αντίστοιχων πόρων για  κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στους Δήμους.
9) Επίλυση των θεσμικών προβλημάτων που υπονομεύουν το κύρος και τη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
Οι συγκεντρωμένοι εξουσιοδοτούμε την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, συνεκτιμώντας και τα αποτελέσματα των επαφών με την πολιτική ηγεσία, να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για τη συνέχεια και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγώνων μας.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν, την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, οι Δήμοι της Αττικής

H συγκέντρωση της ΠΕΔΑ ήταν μια απο τις μεγαλύτερες  που έχει πραγματοποιήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα τελευταία χρόνια. Η φωτό δεν αποδίδει τη μαζικότητα, αλλά ένα από τα μπλόκ της συγκέντρωσης
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η Πολιτεία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 29 Αυγούστου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αττικής (ΠΕΔΑ). Συμμετείχαν οι Δήμοι της Αττικής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, σωματεία εργαζομένων σε Δήμους και πολλοί πολίτες της Αττικής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης. Λόγω της κινητοποίησης οι Δήμοι της Αττικής παρέμειναν κλειστοί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Πριν τη συγκέντρωση και σε άλλο χώρο δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια όταν η Αστυνομία εμπόδισε την κίνηση απορριμματοφόρων οχημάτων προς τη συγκέντρωση και προσήγαγε τους οδηγούς τους. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε στην Διεύθυνση Τροχαίας ζητώντας την απελευθέρωση των οδηγών απορριμματοφόρων, πράγμα που κατ’ αρχήν επετεύχθη με την παρέμβαση των Δημάρχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όμως αργότερα με επέμβαση της Αστυνομίας στα αμαξοστάσια Δήμων συνελήφθησαν 3 οδηγοί. Η ΠΕΔ Αττικής καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των Δήμων και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση κάθε κατηγορίας εναντίον τους.

Φυτεία χασίς στο Τατόι

ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τα δεδρύλλια που εκριζώθηκα από την Αστυνομία και ΔΕΞΙΑ, το σύστημα συναγερμού που προστάτευε τη φυτεία από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες...
Φυτεία χασίς εντόπισε στο Τατόι η Αστυνομία, αλλά δεν ανακάλυψε τους καλλιεργητές. Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Απογευματινές ώρες της 24-8-2012, από την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίσθηκαν τέσσερις (4) χώροι καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (φυτείες) σε δασική περιοχή-ρέμα που βρίσκεται πλησίον του Κτήματος Τατοΐου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους ανωτέρω χώρους των φυτειών, για τον εντοπισμό τυχόν δραστών, πλην όμως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της 27-8-2012 ουδείς πλησίασε τις φυτείες, οπότε και προέβησαν στην εκρίζωση εκατόν είκοσι ενός (121) δενδρυλλίων κάνναβης , ύψους από 0,60 έως 3,90 μέτρα.
Επίσης κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και την αντίστοιχη κάρτα SIM
  • Δύο (2) συστήματα αυτόματου ποτίσματος
  • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και πλαστικά δοχεία.
Ειδικότερα οι ανωτέρω χώροι ήταν παγιδευμένοι με σύστημα συναγερμού-ενημέρωσης, αποτελούμενο από καλώδιο αναπτυσσόμενο περιμετρικά της φυτείας, συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και ηλεκτρονικό μηχανισμό με κάρτα SIM , ο οποίος σε περίπτωση παραβίασης του χώρου έστελνε μήνυμα ειδοποίησης σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Στοίχειωσε από το θάνατο τοξικομανούς το σχολείο της Αυλίζας

To σχολείο μετατράπηκε, από την ανεπάρκεια του Φωτιάδη, σε νεκροταφείο ψυχών...
Ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί καθώς το ρημαγμένο από τις λεηλασίες σχολείο της Αυλίζας είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, στέκι ναρκομανών. Το διδακτήριο που, εξαιτίας της ανεπάρκειας του πρώην Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε, πριν καν τεθεί σε λειτουργία, δεν αξιώθηκε να ακούσει παιδικές φωνές και τον ήχο του κουδουνιού. Άκουσε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Αυγούστου, τις κραυγές απόγνωσης και τον επιθανάτιο ρόγχο ενός ανθρώπου που εγκαταλελειμένος από τη μοίρα, πέθανε αβοήθητος από υπερβολική ή νοθευμένη δόση, την οποία του προμήθευσαν οι ασυνείδητοι έμποροι που ανενόχλητοι επιδίδονται εδώ και χρόνια στο προσοδοφόρο εμπόριο του θανάτου, έχοντας μεταβάλει, με την ανοχή των αρχών, τις συνοικίες της Αυλίζας και του Αη Δημήτρη σε υπεραγορές διακίνησης ναρκωτικών. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που κλήθηκε να παραλάβει το πτώμα. Κι από ένα τηλεφώνημα απελπισίας του Προέδρου του Συλλόγου της Αυλίζας, Δημήτρη Ιωαννίδη, στο συντοπίτη μας και δημοσιογράφο του MEGA, Γιάννη Σωτηρόπουλο, με σκοπό να τον ενημερώσει για το συμβάν. Καθότι η ευαισθησία του Γιάννη είναι, πλέον, η μοναδική ελπίδα των κατοίκων να κάνουν γνωστό στο πανελλήνιο το δράμα που ζουν καθημερινά. Μήπως και ιδρώσει το αυτί των αρχών, που για να προστατεύσουν τους μεγαλεμπόρους εξαντλούν την επινοητικότητά τους με φληναφήματα περί ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μήπως και πείσουν την κοινή γνώμη ότι το πρόβλημα δεν είναι πως στοίχειωσε το σχολείο-φάντασμα. Είναι ότι έχει στοιχειώσει, εδώ και χρόνια, η ζωή τους…

Eκδρομή στο Τρίκορφο Φωκίδας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο, 1η Σεπτέμβρη

Συγχαρητήρια Γιάννη Μίχα στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ
Με την ιδιότητα του ανθρώπου που συμμετέχει, στην εκπαιδευτική διαδικασία, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και ταυτόχρονα, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, οι οποίοι  καθοδήγησαν και στήριξαν την προσπάθειά τους.

Γιάννης Μίχας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Εσπερινό Λύκειο Αχαρνών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Λύκειο Θρακομακεδόνων (10%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Λύκειο Θρακομακεδόνων (90%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 5ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (10%)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 5ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (90%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 4ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (10%)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 4ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (90%)


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 3ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (10%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 3ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (90%)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (10%)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (90%)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 1ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (10%)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: 1ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών (90%)


ΣΕΒΑ: Εκπτώσεις τέλος. Τώρα προσφορές

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με την λήξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων στις 31 Αυγούστου 2012 και της δυνατότητας πλέον διενέργειας "ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ" από τις εμπορικές επιχειρήσεις ,  ο ΣΕΒΑ ανακοινώνει ότι με τον Νόμο 3377/19-8-2005 του Υπουργείου Ανάπτυξης :

·         Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς  η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων , σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Προσφορές μπορούν να γίνονται κατ’ όλη την διάρκεια της σεζόν μέχρι και την έναρξη της επόμενης περιόδου εκπτώσεων με την τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης Ν3769/2009 αρ.19 παρ.8. 
·         Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.
·         Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.
·         Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στην Διεύθυνση Εμπορίου της οικίας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στον οικείο Εμπορικό Σύλλογο, (ΣΕΒΑ), είτε είναι μέλος είτε όχι, όλες τις προσφορές που προτίθενται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) ημέρα πριν την έναρξη τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται όλα τα προσφερόμενα προϊόντα αναλυτικά και η χρονική διάρκεια της προσφοράς.
·         Ισχύουν ως προς τις γενικές τους διατάξεις , ήτοι μια δεδομένη επιχείρηση μπορεί να κάνει προσφορές στο σύνολο των τριάντα (30) ημερών για τρία (3) δεκαήμερα προσφέροντας      –εάν το επιθυμεί- το 30% των ειδών της κάθε φορά.
Ο ΣΕΒΑ συνιστά την πιστή εφαρμογή του Νόμου διότι σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) μέχρι πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης. Το πρόστιμο επιβάλλεται πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στο αρ.31 του αγορανομικού κώδικα. Οι συνάδελφοι μπορούν να κοινοποιούν τις ανακοινώσεις των προσφορών που θα κάνουν είτε ταχυδρομικά ή για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων λειτουργεί 24 ώρες το FAX του συλλόγου με αριθμό 210-2440517  ή στο sebaharnon@yahoo.gr,  , και για την Διεύθυνση Εμπορίου Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής είτε ταχυδρομικά είτε στο FAX 210-6033045.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα του συνδέσμου στην διεύθυνση www.sebaharnon.tk,  όπου σας προτείνουμε όσοι έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο να παρακολουθείτε την σελίδα όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα θέματα του συνδέσμου και εμπορίου. Επίσης υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας για άμεση επικοινωνία με τον ΣΕΒΑ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας μας . Ένας στόχος που επιτεύχθηκε μέσα από σκληρή προσπάθεια. Ο νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους, είναι δύσκολος αλλά και ελπιδοφόρος για το μέλλον της χώρας μας. Η σκληρή δουλειά και η ουσιαστική συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να είναι ο οδηγός τους σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού βίου . Παράλληλα αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντα υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές για όσους ξαναπροσπαθήσουν αλλά και για όσους αναζητήσουν το μέλλον τους έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάθε άνθρωπος μέσα από τον πλούτο της μοναδικής του προσωπικότητας, μπορεί να αξιοποιήσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του, ώστε να καταφέρει να κάνει πραγματικότητά το όνειρό του με θετική σκέψη και προσήλωση στους στόχους του. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, με την οικονομική κρίση και την γενικότερη κρίση θεσμών και αξιών, οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους και να τους εμπνεύσουμε την αντίληψη της αξιοκρατίας και της ισονομίας, καθώς πολλοί από αυτούς ως ικανοί επιστήμονες αλλά και ως σκεπτόμενοι πολίτες θα κληθούν να στελεχώσουν στο άμεσο μέλλον θεσμούς της χώρας μας.

Κλειστός ο Δήμος Αχαρνών στις 29 και 30 Αυγούστου

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Αττικής στην Γενική Συνέλευση στις 22/8/2012 αποφασίσαμε το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων, την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου, λόγω των μεγάλων μειώσεων της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Τετάρτη 29 Αυγούστου πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Ζητάμε την κατανόηση σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή σας. Είναι η ελάχιστη θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες.
Ζητάμε ακόμη περισσότερο τη συμπαράσταση σας, τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 11.00, έξω από Υπουργείο Εσωτερικών και σε όλες τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.
-ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Mε μπουλντόζα εναντίον …Τράπεζας

Με ένα σκαπτικό μηχάνημα, προσπάθησαν να "σηκώσουν" ολόκληρο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης στη Λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές τρεις δράστες. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και κρατώντας καλάζνικοφ έφτασαν στο ΑΤΜ λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα. Με τη τσάπα έπεσαν πάνω στο ΑΤΜ και προσπάθησαν να το τραβήξουν στο δρόμο. Εκεί υπήρχε ένα φορτηγό στο οποίο σκόπευαν να το φορτώσουν. Οι κακοποιοί δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν στο σημείο το σκαπτικό μηχάνημα και το φορτηγό φεύγοντας από το σημείο με άλλο όχημα. Όπως αποδείχτηκε τόσο η τσάπα όσο και το φορτηγό είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα στις 12 και 24 Αυγούστου αντίστοιχα από τις Αχαρνές.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ: Κεκτημένο δικαίωμα θεωρούν την ασυδοσία οι τσιγγάνοι

Aγρίεψε ο Στέργιος Πεδιαδίτης...
Πυρ και μανία με τον 20 χρονο τσιγγάνο που αποπειράθηκε να διαρρήξει το πατρικό του σπίτι, όπου στεγάζεται και το γραφείο του, είναι ο συντοπίτης μας μηχανικός και μέλος της ποδηλατικής ομάδας Acharne Ride, Στέργιος Πεδιαδίτης. Ο διαρρήκτης έγινε αντιληπτός και προ του ενδεχομένου να μπει σε …περιπέτειες εγκατέλειψε τα σύνεργα της διάρρηξης και τράπηκε σε φυγή. Προηγουμένως πρόλαβε να προκαλέσει μικροζημιές, σπάζοντας την κλειδαριά και στραβώνοντας το κάσσωμα μιας μπαλκονόπορτας. «Δεν έχει σημασία, όταν κάποιος παρανομεί, αν είναι αλλοδαπός, ημεδαπός ή τσιγγάνος. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», σημείωσε στο face book ο Στέργιος Πεδιαδίτης, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να κάνει και μια παρατήρηση που αφορά στους τσιγγάνους. «Η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα βρίσκεται στο απυρόβλητο και θεωρεί την ασυδοσία κεκτημένο δικαίωμα» πρόσθεσε. Ευτυχώς που ο διαρρήκτης δεν σκέφτηκε να ...απαλλοτριώσει το ποδήλατο του Στέργιου. Γιατί τότε θα τον κυνηγούσαν όλοι οι ποδηλάτες των Αχαρνών. Και δεν είναι λίγοι...

Ζούμε υπό κατοχή. Ο ύποπτος ρόλος των οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελληνικών ΜΜΕ

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ

Θα έχετε ίσως αντιληφθεί ότι, αυτήν την περίοδο, δύο διεθνείς οργανώσεις, το «Ηuman rights watch» (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και η «Διεθνής Αμνηστία» είναι πολύ απασχολημένες με δύο χώρες: την Ελλάδα και τη Ρωσία. Μόλις άρχισε στην χώρα μας η επιχείρηση για τον έλεγχο των μεταναστών, αυτές οι δύο οργανώσεις ξεκίνησαν τον ψυχολογικό πόλεμο με ανακοινώσεις όπως οι ακόλουθες: « Ο «Ξένιος Ζευς» τροφοδοτεί ρατσισμό και ξενοφοβία»,«Μίσος στους δρόμους της Ελλάδας» και άλλα παρόμοια. Είχαν μάλιστα το θράσος να ζητήσουν να σταματήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Στη δε Ρωσία, μετά την καταδίκη του μουσικού συγκροτήματος, του οποίου το όνομα υποδηλώνει την κατάσταση που αυτό επιδιώκει να δημιουργήσει στην Ρωσία, για προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και αλητεία, αυτές οι δύο οργανώσεις ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, διότι «εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση της γνώμης στην Ρωσία.» Η Διεθνής Αμνηστία έχει χαρακτηρίσει τις γυναίκες «φυλακισμένες συνείδησης», επισημαίνοντας ότι κρατούνται απλώς και μόνο επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου, ενώ επισημαίνει ότι «έχουν εκφράσει τις απόψεις τους ειρηνικά». Η μη κυβερνητική οργάνωση ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να απελευθερώσει τα μέλη των Pussy Riot «χωρίς όρους». Αμέσως θέτουμε ένα ερώτημα: Δεν είναι παράξενο που κανένα κόμμα ή οργάνωση της «αντί-ιμπεριαλιστικής αριστεράς», δεν βγήκε να καταγγείλει το ρόλο αυτών των οργανώσεων και ακόμη πιο σημαντικό, να αποκαλύψει τους ιδρυτές του; Λοιπόν με το «Ηuman rights watch» ξεκίνησε ως Helsinki Watch το 1978 και αργότερα, το 1988 πήρε τη σημερινή του ονομασία. Επικεφαλής του τέθηκε ο Ιουδαίος Robert L. Bernstein. Εκτελεστικός διευθυντής είναι ο επίσης Ιουδαίος Kenneth Roth. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο James Fulton Hoge, απόφοιτος τουπανεπιστημίου του Yale, και εκδότης του περιοδικού Foreign Affairs, που είναι το επίσημο όργανο του γνωστού Council on Foreign Relations (CFR).Ο κύριος χρηματοδότης του «Ηuman rights watch» είναι, ποιος άλλος; Ο ιουδαίος George Soros. Και τώρα ερχόμαστε στην «Διεθνή Αμνηστία» η οποία ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1961 από τον Ιουδαίο Peter Benenson, ανιψιό του ρωσοεβραίου τραπεζίτη Grigori Benenson. Νομίζω, πάντως, ότι αυτά είναι υπέρ-αρκετά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον ρόλο αυτών των οργανώσεων , καθώς και γιατί όλοι , αριστεροί, «δεξιοί» και κεντρώοι, τελούν σε απόλυτη σιγή, και τα τηλεοπτικά κανάλια σε απόλυτο συντονισμό μεταδίδουν τις θύελλες διαμαρτυριών υπέρ της «ελευθερίας έκφρασης της γνώμης». Και μια και μίλησα για τηλεοπτικά κανάλια: Σε βραδινό δελτίο η ΝΕΤ, αναφέροντας για τα διάφορα σαχλά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο στη Μόσχα για να συμπαρασταθούν στο μουσικό συγκρότημα, πως νομίζετε ότι τα χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος της κρατικής μας τηλεόρασης ; «Πνευματικά άτομα που πήγαν να συμπαρασταθούν στις Pussy Riot.» Πάρτε το χαμπάρι, ζούμε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Στις 16 Νοεμβρίου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Αχαρνών, για την Αμυγδαλέζα

TAΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ…

Στις 16 Νοεμβρίου θα συζητηθεί, τελικά, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αχανών, κατά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την υπόθεση της Αμυγδαλέζας. Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στα τέλη Ιουνίου, όμως προσδιορίσθηκε για τη συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την παρέμβαση που άσκησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η παρέμβαση θεωρείται θετική εξέλιξη από το δικηγόρο και σύμβουλο του Δημάρχου, Τάσο Οικονομόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση. « Παράλληλα έχουμε κάνει τις απαραίτητες προδικαστικές ενέργειες για την άσκηση αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου, όπως ο νόμος ορίζει. Ο Δήμαρχος έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα αυτό και είναι αδιαπραγματευτος, όλοι δε οι Αχαρνείς μιά γροθιά για το καλό του τόπου μας», δήλωσε στον ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ο Τάσος Οικονομόπουλος. Ωστόσο, ενώ η δικαστική οδός προχωράει με τους συνήθεις ρυθμούς χελώνας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη αναθέσει σε μεγαλοεργολάβο την πραγματοποίηση έργων προϋπολογισμού 1,5 Ευρώ για την ολοκλήρωση του Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας…Βλέπε http://www.menidiatis.gr/2012/07/15.html

Eoρταστικό διήμερο για το πανηγύρι του Αγίου Διονυσίου, από το Σύλλογο Νεάπολης

Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

Από τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου που πραγματοποιήθηκε
το βράδυ της Πέμπτης, 23 Αυγούστου
Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος και τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 23 Αυγούστου, κορυφώθηκε η διήμερη πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών. Η πομπή, στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος, ακολούθησε τις οδούς Απολλωνίας-Αβύδου-Εθνικής Αντίστασης-Χαριλάου Τρικούπη. Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο πρόεδρος Δ.Σ. Παν. Ντούρος, οι αντιδήμαρχοι Παν. Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Κατσανδρής κι ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Γιάννης Μίχας. Το θρησκευτικό μέρος της πανήγυρης ολοκληρώνεται το πρωί της Παρασκευής, 24 Αυγούστου, με Όρθρο και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ωστόσο το βράδυ της ίδιας μέρας αρχίζει το καλλιτεχικό διήμερο «Νεαπόλαια 2012», που οργανώνει ο Σύλλογος Νεάπολης.

Με συγκίνηση και τιμές αποχαιρέτησε το Μενίδι τον πιο γνωστό Μενιδιάτη

-Εκατοντάδες κόσμου περιμένουν την έξοδο του φέρετρου από την εκκλησία
-Ο γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη, Χρήστος εξέρχεται υποβαστάζοντας τη μητέρα του Σούλα
-Το φέρετρο εξέρχεται για να οδηγηθεί στο παλιό νεκροταφείο των Αχαρνών με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και  μεγάλου πλήθους
-Η Κατερίνα Στανίση, η Άντζελα Δημητρίου, η Χαρούλα Λαμπράκη κι ο Αντώνης Αντωνιάδης ήταν μερικοί μόνο από τους επώνυμους που έδωσαν το παρών στην κηδεία
Με συγκίνηση, αλλά και μεγάλες τιμές αποχαιρέτησαν τον Μιχάλη Μενιδιάτη οι συμπατριώτες του. Το ύστατο χαίρε στο μεγάλο τραγουδιστή, που κηδεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, απηύθυναν εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του κι ανάμεσά τους πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του καλλιτεχνικού κόσμου. Συντετριμμένοι η σύζυγός του Σούλα και τα τρία του παιδιά-από τα οποία ο Χρήστος ήδη βαδίζει στα χνάρια του- τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο για λογαριασμό της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), το μέλος του ΔΣ και προσωπική φίλη του εκλιπόντος, Σίτσα Κατάρα αναφέρθηκε στο ήθος και την καλλιτεχνική του προσφορά. «Με την καλλιτεχνική σου πορεία αποτέλεσες ζωντανή διαφήμιση για την πόλη που σε γέννησε και σε γαλούχησε. Αν σήμερα η Ελλάδα πενθεί, το Μενίδι θρηνεί», τόνισε, μεταξύ άλλων η Σίτσα Κατάρα. Το ΔΣ της ΙΛΕΑ, εξάλλου, απότισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής με ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζει τη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια, κατέθεσε στέφανο στη σορό του και παρέστη σύσσωμο στην κηδεία. Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο επικήδειος λόγος του Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο οποίος σύνδεσε τους στίχους ενός πασίγνωστου τραγουδιού με την μεγάλη καριέρα του εκλιπόντος «Έχτισες πετραδάκι-πετραδάκι μια μεγάλη καριέρα» τόνισε απευθυνόμενος στον μεγάλο τραγουδιστή, ο ιερωμένος. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν η Χαρούλα Λαμπράκη εκ μέρους του καλλιτεχνικού κόσμου, ο Προέδρος της Παγκρητείου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης, της οποίας ήταν μέλος, λόγω της καταγωγής της συζύγου του Σούλας από την Κρήτη, ο Κώστας Βενετσάνος κι ένας καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτά ο δεύτερος γιος του θανόντος. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσανδρής, ενώ ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος έφτασε από την Ελευσίνα, όπου παρευρέθηκε στην κηδεία του πρώην Νομάρχη, Περικλή Παπαπέτρου, η οποία τελέσθηκε λίγη ώρα νωρίτερα. Από τους καλλιτέχνες έδωσαν το παρών η Άντζελα Δημητρίου, ο Αντύπας, η Καίτη Γκρέι, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Φίλιππος Νικολάου, η Κατερίνα Στανίση, η Μαίρη Λίντα, οι Λεονάρδος και Γιάννης Μπουρνέλης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης κά, ενώ τον επιχειρηματικό κόσμο εκπροσώπησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.Παρευρέθηκαν ακόμα οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών Τάσος Μουστακάτος, Τάκης Παπανίκας και Σπύρος Στριφτός, ενώ τον τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν οι Βουλευτές Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Πάντζας, Παύλος Χαϊκάλης κι οι πολιτευτές Απόστολος Σταύρου, Νίκος Καντερές και Θανάσης Κατσιγιάννης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου η οποία συνόδευσε τον εκλιπόντα στο παλιό νεκροταφείο των Αχαρνών.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η διαφήμιση του ΟΠΑΠ κι ο Μπουγάς...

     

Μπροστά ο Μενιδιάτης και πίσω ο Ξανθόπουλος...

  

Nτο τα πρες από το Μιχάλη Μενιδιάτη. Μια σπάνια εκτέλεση...

  

Ο Δήμος Αχαρνών τίμησε και φέτος τον Μιχάλη Μενιδιάτη

Την πρώτη μέρα του φετινού πανηγυριού οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου έπαιξαν τεραγούδια του Μιχάλη Μενιδιάτη και χιροκροτήθηκαν από τους γιους του, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί...
Ευτυχώς ο Δήμος Αχαρνών έχει τιμήσει πολλές φορές τον Μιχάλη Μενιδιάτη. Όλοι οι Δήμαρχοι θεώρησαν καθήκον τους να τιμήσουν τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη που έχει αναδείξει η πόλη κι έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες λαϊκούς ερμηνευτές. Τελευταία φορά που τον τίμησε ο Δήμος ήταν στο φετινό πανηγύρι, όπου του αφιέρωσε την πρώτη μέρα και του πρόσφερε ανθοδέσμη την οποία παρέλαβαν οι γιοί του, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ:

Όταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο…

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, στις 20 Νοεμβρίου 2011, φανερά καταβεβλημένος από την ασθένειά του, στο Λαογραφικό Μουσείο, μπροστά στην προθήκη με το μπουζούκι και τις φωτογραφίες του, με τον Πρόεδρο Γιώργο Φυτά και τα μέλη του ΔΣ της Λαογραφικής, Σωτήρη Παρθενίου και Ελένη Δίελα. Ευτυχώς η Λαογραφική πρόλαβε να τον τιμήσει εν ζωή...
Στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου, που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Οκτωβρίου 2011, ο Μιχάλης Μενιδιάτης ήταν τιμώμενο πρόσωπο, καθώς ανάμεσα στα πολλά εκθέματα, το Μουσείο φιλοξένησε μια προθήκη με το μπουζούκι και μερικές ιστορικές του φωτογραφίες. Όμως επειδή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί την ημέρα των εγκαινίων, κατά την οποία εκπροσωπήθηκε από την κόρη του, ο Μιχάλης Μενιδιάτης επισκέφθηκε το Μουσείο, ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, οπότε και ξεναγήθηκε από τους Γιώργο Φυτά, Ελένη Δίελα και Σωτήρη Παρθενίου. Φανερά καταβεβλημένος και αδυνατισμένος, από την ασθένειά του ο ευπατρίδης των Αχαρνών συνεχάρη τα μέλη της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών για τη δουλειά τους, ενώ δεν παρέλειψε να τα ευχαριστήσει για την τιμή που του επιφύλαξαν να συμπεριλάβουν στα εκθέματα τις φωτογραφίες και το μπουζούκι του. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ:

Η «γωνιά» του Μιχάλη Μενιδιάτη στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών

H προθήκη του τραγουδιστή στο Μουσείο
Ο Μιχάλης Μενιδιάτης έχει μια «γωνιά» στην καρδιά του καθενός μας. Από τον περασμένο Οκτώβρη, όμως, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έχει τη δική του γωνιά στο Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών. Μια γυάλινη προθήκη, στην είσοδο του Μουσείου, που φιλοξενεί το μπουζούκι του και μερικές ιστορικές φωτογραφίες από την καριέρα του, που σχετίζονται με πρόσωπα και καταστάσεις των Αχαρνών. Η Ιστρική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών μερίμνησε, έγκαιρα, να τιμηθεί ο μεγάλος τραγουδιστής, ο οποίος, από τις 21 Αυγούστου 2012, που άφησε την τελευταία του πνοή, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου, τον οποίο διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

«Έφυγε» ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού Μιχάλης Μενιδιάτης

ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (18:00) ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

«Έφυγε», τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης, 21 Αυγούστου, ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού και συντοπίτης μας Μιχάλης Μενιδιάτης. Ο άνθρωπος που σύνδεσε, στην κυριολεξία, το όνομά του με το Μενίδι, καθώς το πραγματικό του όνομα ήταν Καλογράνης, υπήρξε ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που ανέδειξε η πόλη. Ωστόσο, πέρα από το καλλιτεχνικό του ανάστημα έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για τη σεμνότητα και το ήθος του. Χαρακτηριστικό της μεγάλης του αγάπης για την πόλη είναι ότι, σχεδόν καθημερινά, βρισκόταν σε αυτή και συνήθιζε να τα λέει με τους φίλους του στα καφενεία της Κεντρικής Πλατείας. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές κι έχει ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου. Ωστόσο, η ανεπανάληπτη επιτυχία, με την οποία τον ταυτίζουν, μέχρι και σήμερα, είναι το «πετραδάκι-πετραδάκι», ένα τραγούδι που συνήθιζε να τραγουδά στα, δεκάδες, αφιερώματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Χάρη στις μεγάλες του επιτυχίες, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Αποτέλεσε ζωντανή διαφήμιση για τις Αχαρνές και τιμήθηκε πολλές φορές, εν ζωή, από τους συμπολίτες του. Η εξόδειος ακολουθία θα ψαλλεί το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Αυγούστου (18:00), από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ: Τριάντα αργύρια κι ένα φιλί για τον πλανήτη...

Aριστερά ο Βασίλης Καμπόλης μπροστά σε έναν πίνακά του και δεξιά το εξώφυλλο του βιβλίου του
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα τριάντα αργύρια και το φιλί ήταν η «σούμα» της μεγαλύτερης προδοσίας, στην ιστορία. Εδώ και λίγους μήνες, τα τριάντα αργύρια και το φιλί είναι ο τίτλος του πρόσφατου, από τα βιβλία του Βασίλη Καμπόλη. Η πρωτοτυπία είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα τριάντα αργύρια και το φιλί προορίζονται για τον πλανήτη, το γνωστό μπλε ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, που συνηθίσαμε να αποκαλούμε με τη μονοσύλλαβη λέξη Γη. Τίτλος που εκτός από ευρηματικός είναι και απόλυτα δικαιολογημένος, αν αναλογισθεί κανείς ότι το ανθρώπινο είδος προδίδει, από καταβολής κόσμου, τον πλανήτη, πασχίζοντας εκούσια ή ακούσια να εξαφανίσει από προσώπου Γης κάθε μορφή ζωής, πριν παραδώσει το πνεύμα, στο βωμό της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς του. Τα αίτια και τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς που «προδίδει» δηλαδή υπονομεύει την παρουσία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη, ερευνά ο Βασίλης Καμπόλης, μέσα από το βιβλίο, που αποτελεί μια συλλογή τριάντα και ενός άρθρων, τα οποία  ισοδυναμούν με το άθροισμα των αργυρίων και του φιλιού. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ τα άρθρα αυτά έχουν δημοσιευθεί, μεμονωμένα, σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, διατηρούν μια εσωτερική αλληλουχία που επέτρεψε να αποτελέσουν τα κεφάλαια ενός βιβλίου που αναλύει όλες τις πτυχές του προβλήματος περιβάλλον.
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...

Λένε ότι ένα βιβλίο κουβαλάει τα κουσούρια και τα προτερήματα του συγγραφέα. Αν είναι έτσι, τότε δεν προκαλεί απορία που το συγκεκριμένο κουβαλάει όλα τα πλούσια χαρίσματα του Βασίλη Καμπόλη. Ενός πραγματικά πολυτάλαντου ανθρώπου που έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, μέχρι τώρα: Καταπιάστηκε με αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή. Το βιβλίο δεν είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα, καθόσον έχει διέλθει πολλάκις τον συγγραφικό Ρουβίκωνα, ρίχνοντας τον κύβο. Έχει επίσης διαπρέψει στις εικαστικές τέχνες και συγκαταλέγεται στους αξιότερους ζωγράφους του καιρού μας. Όλα τα παραπάνω, αποτυπώθηκαν στο βιβλίο. Κάθε άρθρο συνοδεύεται από ένα σχετικό με το θέμα του σχέδιο, με αποκορύφωμα τον πίνακα του εξωφύλλου, το οποίο  εκφράζει, με εικαστικούς όρους, την αγωνία του συγγραφέα για το μέλλον του Πλανήτη. Η σύνθεση του γραπτού λόγου με τις εικαστικές τέχνες ολοκληρώνεται με την παράθεση μερικών πραγματικά μοναδικών αρχαίων ρήσεων, για  το περιβάλλον.
ΜΕΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ...

Όμως επειδή ένα βιβλίο δεν κρίνεται από τις προθέσεις ή τις, τυχόν, εικαστικές ανησυχίες του συγγραφέα, αλλά από το περιεχόμενό του, είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο, που ασχολείται με το «μοδάτο» θέμα του περιβάλλοντος. Πηγάζει από την πραγματική αγωνία ενός ανθρώπου που έχει απόψεις, ιδέες και λύσεις για το ...σπίτι της ανθρωπότητας και που δεν αρκέστηκε σε μια επιφανειακή μελέτη των πραγμάτων. Βάζει βαθειά το νυστέρι του προβληματισμού αναφορικά με τις περιβαλλοντοκτόνες συνήθειες και πρακτικές, χωρίς να αρκείται στα τετριμμένα. Περιγράφει επιβλαβείς για το περιβάλλον αντιλήψεις που ο πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει. Συσχετίζει την διεθνή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα με τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Κι αφού τα αναλύσει ενδελεχώς, φτάνει στο δια ταύτα:
ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ...
Σαν πρακτικός άνθρωπος, ο Βασίλης Καμπόλης δεν θα μπορούσε να μην καταθέσει τις προτάσεις του για το μείζον θέμα του περιβάλλοντος. Προτείνει λοιπόν έναν λογικό μοντέλο ζωής που δεν θα μας γυρίσει στα σπήλαια, αλλά θα συνδυάσει τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής με αξίες, όπως ο σεβασμός στους νόμους και τις ισορροπίες της φύσης, η καταπολέμηση του άκρατου καταναλωτισμού και η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, που δεν είναι αστείρευτοι. Κι επειδή σέβεται τον εαυτό του υποβάλει προτάσεις για το θεμελιακό ζήτημα των πηγών ενέργειας. Η λύση, σύμφωνα με το Βασίλη Καμπόλη υπάρχει και εντοπίζεται στην αστείρευτη αιολική ενέργεια, που υπάρχει σε επάρκεια σε όλο τον πλανήτη και ιδίως στη χώρα μας. Και σημειώνει ότι για να γίνει εκμεταλλεύσιμη δεν αρκούν οι επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες, αλλά χρειάζονται κι επενδύσεις ενίσχυσης του δικτύου ηλεκτροδότησης, με στόχο την μεταφορά των ηλεκτρικών φορτίων. Ακλόνητη πεποίθηση του συγγραφέα είναι επίσης ότι το μέλλον βρίσκεται στους κινητήρες υδρογόνου, στους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να επενδύσει η ανθρωπότητα για να πετύχει καθαρή ενέργεια στις μεταφορές. Αναφορικά με την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ο Βασίλης Καμπόλης είναι ρεαλιστής. Καμιά σύνδεση του περιορισμού της ρύπανσης με ιστορικές οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, σημειώνει. Αναλογική μείωση των ρύπων, για φτωχούς και πλούσιους και μάλιστα από αύριο το πρωί, ξεκαθαρίζει. Κι επισημαίνει την ανάγκη ενός ελεγκτικού μηχανισμού μείωσης των ρύπων, που δεν μπορεί να είναι ο αφερέγγυος ΟΗΕ, αλλά ο αξιόπιστος Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Αυτά ως προς τις προτάσεις, που όμως δεν θα διάβαζε κανείς, αν ο συγγραφέας δεν φρόντιζε να  καταπολεμήσει τον μεγάλο κίνδυνο κάθε αναγνώσματος, δηλαδή το χασμουρητό του αναγνώστη...
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟ...

Με μια γλώσσα ευχάριστη και κατανοητή, μακριά από λεκτικούς τραμπουκισμούς, ο συγγραφέας αποδίδει με πολύ κατανοητό τρόπο, φυσικά φαινόμενα, πολύπλοκους πολιτικούς συνειρμούς και τεχνολογικές λύσεις. Εξαιρετικό και ζωντανό είναι και το ύφος γραφής, με τεράστια ελευθερία στην έκφραση και χρήση του τεράστιου λεκτικού πλούτου, της αρχαίας, της καθαρεύουσας, της καθομιλουμένης και της ...γηπεδικής, ακόμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και κυρίως χρηστικό, αφού στοιχειώδης υποχρέωση κάθε συγγραφέα είναι να τον κατανοήσουν. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τρόπου γραφής είναι το μίγμα λεπτής ειρωνίας και αδιόρατης πικρίας για το χάλι στο οποίο έχουμε οδηγήσει τον πλανήτη, χωρίς όμως τους ,συνήθεις, αφορισμούς τους οποίους, συνήθως, προσάπτουμε στους άλλους. Ένα ύφος γραφής πραγματικά αξιολάτρευτο που εντυπωσιάζει με τις ροκ εναλλαγές του, τις ρομαντικές αλληγορίες και την ευρηματική παράφραση της περιβαλλοντικής ορολογίας, που υπηρετεί τον ιερό σκοπό να αναδείξει την έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας για το περιβάλλον. Είναι περίπου αυτονόητο τι επιδιώκει ο συγγραφέας με την παράφραση του όρου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε ...Ανεπιθύμητες πηγές Ενέργειας, ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε ...Οργανισμό Ηνωμένων Εμβίων...
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ... ΜΑΣΑΕΙ

Κι εδώ κρύβεται το μεγάλο μυστικό του βιβλίου, όπως και κάθε βιβλίου δηλαδή. Η προσωπική φιλοσοφία του συγγραφέα για τη ζωή, δηλαδή η οπτική γωνία από την οποία την αντικρίζει. Ο Βασίλης Καμπόλης αποφεύγει, φυσικά, να μπει σε υπαρξιακές συζητήσεις κι αναζητήσεις. Όμως από το βιβλίο προκύπτει, αβίαστα,  ότι πρόκειται για έναν λάτρη της ζωής. Τη θεωρεί θείο δώρο και δεν το κρύβει. Θεωρεί τη συνέχισή της υποχρέωση του ανθρώπινου είδους προς τις επερχόμενες γενιές, απέναντι στις οποίες νιώθει, προσωπικά, υπεύθυνος. Γι αυτό και τον πικραίνει βαθειά η απαξίωση αυτής της προοπτικής, μέσα από έναν περιβαλλοντοκτόνο τρόπο ζωής που αδιαφορεί, προκλητικά, για το μέλλον της ανθρωπότητας. Μια πικρία, που όπως προαναφέρθηκε, δεν εκφράζεται με αποδοκιμασίες, αλλά με το ύφος της γραφής. Το μήνυμα του βιβλίου ακολουθεί τη φιλοσοφία του συγγραφέα. Είναι πλημμυρισμένο από αισιοδοξία και ελπίδα, χωρίς όμως να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις. Βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης, ο Βασίλης Καμπόλης δεν κρύβει από τον αναγνώστη τη πραγματική αιτία για το δρόμο που έχουν πάρει τα πράγματα, στον τομέα του περιβάλλοντος. Το λέει ξεκάθαρα ότι αν στα πρώτα βήματά του στη Γη το κίνητρο του ανθρώπου ήταν η επιβίωση, σήμερα είναι η απληστία. Αυτή είναι η αιτία για το σημερινό χάλι, αναφέρει , χωρίς την παραμικρή διάθεση για λεκτικούς εξωραϊσμούς , ο συγγραφέας...
ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως για τα κίνητρά του. Ο Βασίλης Καμπόλης δεν διεκδικεί τίποτα κι από κανέναν. Δεν αποβλέπει στην αναγνώριση, στην καταξίωση, στην καριέρα και στις  συναφείς με όλα τα παραπάνω, δημόσιες σχέσεις. Ένιωσε την ανάγκη να κάνει τη δική του κατάθεση ψυχής για ένα θέμα που τον απασχολεί, εδώ και πολλά χρόνια και το έκανε. Χωρίς φόβο και πάθος. Και κυρίως χωρίς κανένα δέος απέναντι στις βαρύγδουπες περιβαλλοντικές οργανώσεις που, ενώ δεν αμφισβητεί την προσφορά τους, δεν τις αποδέχεται ως μοναδικούς φορείς προβληματισμού. Για την ακρίβεια δεν διστάζει να τις κριτικάρει κιόλας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την grrenpeace. Αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο όφελος από το βιβλίο. Ότι απομυθοποιεί την κατεστημένη σκέψη, με το επιχείρημα ότι στο περιβάλλον δεν υπάρχουν θέσφατα κι ότι για να υπάρξει αύριο, πρέπει όλοι να βάλουμε τη γκλάβα μας να δουλέψει.. Γιατί καταντήσαμε να αναθέτουμε στους άλλους να σκεφτούν, για λογαριασμό μας. Γι αυτό λοιπόν το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ψάξτε το στα ράφια των τοπικών βιβλιοπωλείων και το Διαδίκτιο και δεν θα χάσετε. 
Περισσότερες πληροφορίες: www.vassiliskampolis.gr

Εκδρομή της Ενορίας Αγίου Διονυσίου στους Αγίους Τόπους

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κι η ανασύνταξη του «Πασοκικού» χώρου…

AΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τo να υπερασπίζεται κανείς τις επιλογές του δεν απαγορεύεται κι υπ’ αυτή την έννοια ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει
(http://p-anagnostopoulos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_18.html)τη χρησιμότητα των (μικρής έκτασης) κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εισηγήθηκε κι εφάρμοσε στο κέντρο της πόλης. Πριν όμως καλά- καλά εισηγηθεί κι εφαρμόσει τις, πραγματικά αναγκαίες και σημαντικές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μπορεί να σπάσουν …αυγά, υπό την έννοια ότι, ενδέχεται, να προκαλέσουν αντιδράσεις, φρόντισε, άνευ λόγου και αιτίας, να κατηγορήσει για ατολμία τη διοίκηση του Σπύρου Στριφτού. Χωρίς σε καμμιά περίπτωση να θέλουμε να παραστήσουμε τους συνηγόρους του πρώην Δημάρχου, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Αντιδήμαρχο ότι κι ο ίδιος εφαρμόζει τμήματα της κυκλοφοριακής μελέτης, που συνετάγη επί Στριφτού. Κι αν κάποια σημεία έχουν διαφοροποιηθεί, εκ των υστέρων, αυτό, είτε έγινε από το ίδιο μελετητικό γραφείο, είτε οι όποιες αλλαγές βασίστηκαν στη βασική φιλοσοφία της αρχικής μελέτης. Κι εν πάσει περιπτώσει, είναι, τουλάχιστον, περίεργο να καταλογίζει ατολμία στη διοίκηση Στριφτού κι όχι σ' αυτή του  Παναγιώτη Φωτιάδη, που όχι μόνο τον διαδέχθηκε, αλλά επί των ημερών του οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιδεινώθηκαν. Δεν θα επιμείνουμε, σώνει και καλά, ότι η αβρότητα του Αντιδήμαρχου προς τον Παναγιώτη Φωτιάδη οφείλεται στην προσπάθεια ανασύνταξης του «Πασοκικού» χώρου, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2014. Θα επισημάνουμε απλά ότι όποιος έχει την ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων του σήμερα, δεν ανοίγει, εκ των προτέρων, μέτωπα, για ζητήματα που αφορούν στο περελθόν κι έχουν κριθεί, οριστικά κι αμετάκλητα, από το εκλογικό σώμα. Ούτε βεβαίως χρειάζεται να υπενθυμίζει ότι η μελέτη δεν πληρώθηκε επί Στριφτού, γιατί, απλούστατα, μπορούσε να έχει πληρωθεί στη θητεία του Φωτιάδη, ο οποίος τον διαδέχθηκε. Κι, επί τέλους, ας μην αναλώνεται ο Αντιδήμαρχος στην αρθρογραφία για να υποστηρίξει την αλλαγή κατεύθυνσης …στη Σακελλαρίου, όπου, κατά βάση, δεν ενοχλείται κανένας. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα είναι απαραίτητο να το κάνει, για  να υποστηρίξει, μελλοντικά, πιο σοβαρές παρεμβάσεις, όπως η μονοδρόμηση της Παγκάλου, με κατεύθυνση προς τον Κάραβο, της Εθνικής Αντίστασης προς την Αγίου Διονυσίου και της Λιοσίων προς τη Σαλαμίνος. Ή την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, δηλαδή την τοποθέτηση παρκόμετρων, στο ιστορικό Κέντρο της πόλης, την οποία βλέπει ως αναπόφευκτη, για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η μελέτη του έγκυρου μελετητικού γραφείου που συμβούλευε και συμβουλεύει το Δήμο Αχαρνών, από το 2002 μέχρι και σήμερα…