Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τρελό Beach Party από το Play Back

Τι κι αν το Μενίδι δεν έχει θάλασσα; Έχει το Cafe Play Back, που φρόντισε για τον κόσμο του. Έτσι την τελευταία και πιό καυτή Κυριακή του Ιούλη, έβαλε πούλμαν που πήγε κατευθείαν στο AZUL BEACH BAR όπου έγινε το… έλα να δεις!

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μεσαιωνική η απαγόρευση της μαγνητοσκόπησης των Δημοτικών Συμβουλίων στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής

O Aργύρης Αργυρόπουλος, στο κέντρο της τριάδας του πάνελ, μίλησε για θέματα τοπικής δημοσιότητας
«Η απαγόρευση στους δημοσιογράφους να βιντεοσκοπούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συλλογικών οργάνων ενός Δήμου, με το επιχείρημα ότι μεταδίδονται, ζωντανά, από την ιστοσελίδα του, δεν συνιστούν, απλά, παρεμπόδιση άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Συνιστούν υποκατάσταση του ίδιου του δημοσιογράφου, από τον υπάλληλο που χειρίζεται την κάμερα του Δήμου». Τα παραπάνω ανέφερε, ο Αργύρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, που παρουσιάζει ο γνωστός αυτοδιοικητικός συντάκτης Κώστας Καλογράνης. «Το γεγονός ότι ο κάποιος Δήμος μεταδίδει τη συνεδρίαση δε δεσμεύει το δημοσιογράφο να αποκτήσει το δικό του υλικό. Άλλωστε με το επιχείρημα ότι τηρούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά, ο Δήμος θα μπορούσε να απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να κρατούν σημειώσεις. Πέρα από αυτό όμως, για λόγους πρακτικούς, αλλά και ταχύτητας στην μετάδοση των θεμάτων, ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να υποβάλει αιτήσεις στο Δήμο, για να αποκτήσει το υλικό για τη δουλειά του. Κι επιπλέον, η ζωή έχει δείξει ότι, διαχρονικά, οι Δήμοι αποφεύγουν, για τους δικούς τους λόγους, να δώσουν υλικό ή έγγραφα, στον Τύπο», πρόσθεσε ο Αργύρης Αργυρόπουλος. Ανέφερε ακόμα ως παράδειγμα μια περίπτωση, όπου ενώ ένας πρώην Δήμαρχος είχε, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, εξυβρίσει δημότη, όταν ο τελευταίος ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης, με έκπληξη διαπίστωσε ότι στη θέση των λεγομένων του Δημάρχου, αναφερόταν η επισήμανση ότι μιλούσε μακριά από το …μικρόφωνο. Ο Αργύρης Αργυρόπουλος κατέληξε με την επισήμανση ότι η απαγόρευση μαγνητοσκόπησης των συνεδριάσεων έχει επιβληθεί, μόνο στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών. «Στους Δήμους αυτούς εκλέχθηκαν δύο Δήμαρχοι, οι οποίοι, επειδή σπούδασαν στην Ιταλία πρόβαλαν, προεκλογικά, ένα ευρωπαϊκό προφίλ. Όμως, δυστυχώς, η στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα παραπέμπει στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τελεσίγραφο του Δήμου, με αποδέκτη την Πολιτεία, για την διακίνηση ναρκωτικών στις Αχαρνές

Προειδοποίηση προς την Πολιτεία, ότι αν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, που ανθεί σε συγκεκριμένες συνοικίες, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση, απηύθυνε το Συμβούλιο καταπολέμησης Παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών. «Έχει αποφασιστεί πως αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση, οι κάτοικοι, με την συμβολή της Δημοτικής Αρχής, θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις (κλείσιμο της Αττικής Οδού Έξοδος 7, Σταθμός Προαστιακού, ΟΣΕ κλπ).», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Το σημαντικό όμως είναι, ότι για πρώτη φορά σε ένα έγγραφο του Δήμου αποτυπώνεται, ρεαλιστικά, η τραγική κατάσταση που επικρατεί κι επισημαίνονται οι ευθύνες κι οι παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας. Ειδικότερα αναφέρεται ότι:
-Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την κατάσταση, παρ΄ολαυτα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσει ο κατήφορος μίας ολόκληρης πόλης.
-Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) δεν παρεμβαίνει ενώ επίσης γνωρίζει πως διακινούνται τεράστια «μαύρα» ποσά από την πώληση ναρκωτικών ουσιών στις παραπάνω συνοικίες.
-Το Υπουργείο Δικαιοσύνης «επιτρέπει» σε εμπόρους ναρκωτικών που κατοικοεδρεύουν στην πόλη των Αχαρνών να κινούνται ελεύθεροι διευκολύνοντάς τους με διάφορα «παραθυράκια» στο Νόμο.
-Το Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα η ΕΘΕΛ, ο Προαστιακός, ο ΟΣΕ επιτρέπουν την είσοδο τοξικομανών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρά την νομοθεσία που απαγορεύει κάτι τέτοιο καθώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
-Το Υπουργείο Παιδείας επίσης γνωρίζει την κατάσταση στην συνοικία της Αυλίζας αφού ένα κτίριο που προοριζόταν για Γυμνάσιο, ιδιοκτησίας του ΟΣΚ, μέσα σε λίγα χρόνια, πριν καν λειτουργήσει λεηλατήθηκε.
Απομένει να δούμε τι θα πράξει η Πολιτεία και ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου στην περίπτωση που μείνει παγερά αδιάφορη, κάτι που, δυστυχώς, είναι και το πιθανότερο…

Δείτε τι δήλωσε για τη συνάντησή του με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  

Για την πυρόσβεση και την εγκληματικότητα συζήτησε με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στην πρόσκληση του Υπουργού ανταποκρίθηκε κι ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος διακρίνεται στη μέση της πρώτης σειράς
Συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής πραγματοποίησαν. την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας κι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη δασοπυρόσβεση. Αναφορικά με τη συνάντηση, ο Yπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας δήλωσε:
«Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη τους Δημάρχους της Αττικής και να κάνουμε μια συζήτηση για δύο θέματα που απασχολούν πάρα πολύ, τον Έλληνα πολίτη. Το πρώτο έχει να κάνει με την πυρόσβεση, για την οποία έχω ζητήσει τη βοήθεια τους, σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Ζήτησα όμως και τις ιδέες, τη βοήθεια και τη συμμετοχή στο διάλογο των Δημάρχων, σε κάτι άλλο, που είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Στην εγκληματικότητα, τη μικρή, τη μεσαία αλλά και τη μεγάλη εγκληματικότητα, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος της παράνομης μετανάστευσης. Έχω επανειλημμένα πει ότι κατά την κρίση μου η χώρα μου διέρχεται φάση υπαρξιακής αγωνίας και χωρίς στράτευση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειών, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγούμε από το χάος. Σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη. Η Ελληνική Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας τη χρειάζονται για να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Γιατί οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στον Έλληνα πολίτη έχει αμφισβητηθεί η χρήση και του δημόσιου και μεγάλο βαθμό και του ιδιωτικού χώρου. Και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως ανεκτή, δεν πρόκειται να μείνει έτσι». Σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Στη σημερινή πρώτη συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής, παρουσία του Υπουργού κ. Δένδια, αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Συζητήθηκαν τα άμεσα ζητήματα της πρόληψης και της πυρόσβεσης, ετέθησαν ζητήματα αστυνόμευσης και προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Αττική. Πιστεύω ότι έγινε μια πρώτη πολύ σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση. Το Υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα των Δημάρχων που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Ετέθησαν φυσικά και αιτήματα για τα οποία χρειάζεται χρόνος, για τα οποία επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε».

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στο νέο Κοιμητήριο των Αχαρνών


Με επισημότητα τιμήθηκε από το Δήμο, στο νέο Κοιμητήριο των Αχαρνών, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος. Η πανήγυρη του ναϋδρίου συγκέντρωσε όλους τους εμπλεκομένους στο νεκροταφείο, οι οποίοι απέδωσαν τις οφειλόμενες τιμές στον Άγιο. Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε εσπερινός με αρτοκλασία και εν συνεχεία περιφορά της εικόνας στο Κοιμητήριο, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών.

Η PLAY BACK πάει παραλία την Κυριακή 29 Ιουλίου

Ο ορίζοντας μάλλον φαίνεται...

HΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ

Παρατηρώντας τα γεγονότα όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα, φαίνεται ότι η ευρωζώνη έχει παγιδευτεί σε μια επικίνδυνη πόλωση, με τις χώρες να αποκλίνουν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά και να συσπειρώνονται σε δύο αντίθετα άκρα. Όσο περισσότερο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών, τόσο πιθανότερο είναι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που τις κρατά ενωμένες να καταρρεύσει, υπό το βάρος των αλληλοσυγκρουόμενων αναγκών και αντιλήψεων.
Πέρα όμως από αυτές τις διμερείς διαμάχες, αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι πως αντιλαμβάνονται οι πολίτες των άλλων κρατών την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διάφορους θεσμούς της. Αργά αλλά σταθερά, παρατηρούμε την ανάδυση μιας αντιευρωπαϊκής στάσης τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο. Και δεν είναι διόλου απίθανο να καταλήξουν και οι δύο να μισούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
Όσο περισσότερο η Ε.Ε. διατηρεί την ίδια στρατηγική, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος να υποχωρήσει το οικοδόμημα που συγκρατεί τους δύο πόλους της ευρωζώνης. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί. Η ΕΚΤ παραμένει ο μόνος θεσμός που είναι αρκετά ισχυρός για να φέρει τους δύο πόλους πιο κοντά, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Το σίγουρο είναι ότι η αδυναμία μιας ισχυρής φωτισμένης και αποφασισμένης επαναστατικής Ευρωπαϊκής πολιτικής φυσιογνωμίας του βεληνεκούς των μεγάλων μορφών που ηγήθηκαν ομοσπονδιών είναι απούσα. Το χρήμα πλέον ειναί το μέτρο όλων.
Ο Δυτικός πολιτισμός καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και οι δομές του. Είναι πλέον προφανές ότι τα άτομα που μέσα από την παρούσα φιλοσοφική πραγματικότητα, εκμεταλλεύτηκαν τον άνθρωπο σαν εργαλείο παραγωγής και όχι σαν ξεχωριστή πνευματική υπόσταση, συγκεντρώνοντας τον πλούτο σε τραπεζικά ιδρύματα και οικονομικούς οίκους, συντελούν την τελευταία πράξη του δράματος. Η καινούργια φιλοσοφική επανάσταση της επιστημονικής πραγματικότητας και της συμπαντικής ολικοτητας έχει ριζώσει στα φιλοσοφικά εκκολαπτήρια του κόσμου. Η ανθρωπότητα μέσα από δύσκολη γέννα, εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Η Εποχή της Ολοκλήρωσης, η οποία θα δώσει την θέση της στην Εποχή της Εξερεύνησης. Εγώ μάλλον δεν θα ζω, άλλα έτσι είναι η σειρά των πραγμάτων.

STOP στην απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ  ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, με την οποία ζητούν:
  • Την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων.
  • Να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των Δημάρχων
  • Την προστασία της χορηγίας στους διατελέσαντες Δημάρχους με το σκεπτικό ότι «Ο θεσμός την Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαξιώνεται, στο βωμό του λαϊκισμού και της ισοπέδωσης των πάντων» απέστειλε  ο Σύλλογος Δημάρχων Αττικής. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κατ’ αρχήν σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας που αναμφισβήτητα προδιαγράφεται εξαιρετικά δύσκολο λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης. Με αφορμή τη δεινή οικονομική θέση στην οποία οδηγούνται οι Δήμαρχοι, μετά τη θέσπιση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, ως και τις συνεχείς περικοπές των αποδοχών τους, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και την σχετική φημολογία για περαιτέρω μείωση ή και κατάργηση της χορηγίας των διατελεσάντων Δημάρχων σημειώνουμε τα εξής: Είναι προφανές ότι η παροχή αμοιβής για το αιρετό αξίωμα του Δημάρχου, δεν μπορεί να είναι και δεν είναι το κριτήριο για την ανάμειξη ή μη των πολιτών στα κοινά της Αυτοδιοίκησης . Άλλοι είναι οι λόγοι που δεν έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά ή παροχές τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία όσων το αποφασίζουν. Πλην όμως είναι αυτονόητο ότι οι συνθήκες άσκησης του λειτουργήματος, δεν μπορεί να είναι το αντικίνητρο για την προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού. Δυστυχώς στη χώρα μας, στο βωμό του λαϊκισμού και της ισοπέδωσης των πάντων, οι βασικές αυτές αρχές έχουν κατατσαλακωθεί με ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής αρμόδιας ηγεσίας. Έτσι τα έξοδα παράστασης του Δημάρχου που προφανώς είχαν θεσπιστεί σαν αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του αξιώματος και τα αυξημένα έξοδα που συνεπάγεται η αξιοπρεπής ενάσκηση του, βαπτίσθηκαν μισθός. Καθιερώνοντας παράλληλα το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, ταυτίσθηκε ο διακριτός θεσμικός ρόλος του αιρετού Δημάρχου,(που παρεμπιπτόντως έχει την ίδια ακριβώς δημοκρατική νομιμοποίηση με αυτή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων) με οιοδήποτε Δημόσιο Υπάλληλο. Παράλληλα η χορηγία η οποία ήταν μια αποζημίωση που εδίδετο υπό προϋποθέσεις (8ετία, μη δημόσιος υπάλληλος, κλπ) στους διατελέσαντες Δημάρχους ως σαφής αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών που συνεπάγεται η ενασχόληση τους με τα κοινά και η ουσιαστική αποκοπή και αδυναμία επανένταξης τους στην αγορά εργασίας, με την λήξη της θητείας τους και μάλιστα συνήθως στις πιο παραγωγικές ηλικίες, ταυτίστηκε με την σύνταξη, οδηγώντας λανθασμένα σε εύλογες ενστάσεις των συμπολιτών μας, για τους όρους κα τις προϋποθέσεις που δίδεται η σύνταξη –χορηγία σε συσχετισμό με τις λοιπές συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή η οιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωση της καταστατικής θέσης των αιρετών της Τ.Α, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του θεσμού, αφού αποδυναμώνεται από το αναγκαίο γι’ αυτήν ποιοτικό πολιτικό προσωπικό . Επειδή οι οικονομίες που επιτυγχάνονται από τη συνεχή μείωση των αποδοχών των Δημάρχων μηδαμινές επιπτώσεις έχουν στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, Επειδή η χορηγία που δίδεται στους διατελέσαντες Δημάρχους είναι πλήρως νομικά κατοχυρωμένη και οιοδήποτε συμψηφισμός ή σκέψη κατάργησης τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψης της, είναι αντισυνταγματική, Επειδή καμμία τρόικα δεν μπορεί να απαιτήσει περικοπές στις αποδοχές και τις χορηγίες των Δημάρχων και πρώην Δημάρχων, αφού αυτό αντίκειται τόσο στην ευρωπαϊκή πρακτική όσο και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ανθρώπου όπου γίνεται ειδική αναφορά στους αιρετούς.
Σας ζητούμε: Να μην υποκύψετε σε λαϊκιστικές παραινέσεις και να προστατεύσετε θεσμό και αιρετούς σε μια ιδιαίτερη περίοδο, όπως αναγνωρίσατε, όπου οι ΟΤΑ θα πρέπει να είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για Κοινωνική Συνοχή και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Βέβαια είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους αιρετούς (βουλευτές, νομάρχες, περιφερειάρχες, κ.λ.π.) αφού η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το κύρος τους και τους θεσμούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν. Η κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων , η μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των Δημάρχων και η προστασία της χορηγίας των διατελεσάντων, είναι εκ των ουκ άνευ για μία πολιτική ηγεσία που έχει δηλώσει ότι θέλει να πορευτεί με γνώμονα την αξιοκρατία, την διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη! Σύντομα πρέπει να σας θέσουμε και μια σειρά άλλων καίριων θεμάτων, που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση συνολικά χωρίς να έχουν κανένα οικονομικό κόστος στον προϋπολογισμό του κράτους ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνσή.

«Ξανακτύπησε», με ρεπορτάζ για το χάλι του Ολυμπιακού Χωριού ο Γιάννης Σωτηρόπουλος

Λίγες μέρες μετά το υποδειγματικό ρεπορτάζ για το παζάρι ναρκωτικών του Αη Δημήτρη και της Αυλίζας, ο συντοπίτης και διακεκριμένος δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος, επανέρχεται με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την κατάντια του Ολυμπιακού Χωριού. Οκτώ χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας και με αφορμή την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, η κάμερα του Γιάννη καταγράφει εικόνες ντροπής. Όπως ο ίδιος αναφέρει, το Ολυμπιακό Χωριό που τότε φιλοξενούσε χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο κι ήταν ένα πραγματικό στολίδι, σήμερα έχει μετατραπεί σε χωματερή. «Πισίνες έχουν γίνει έλη, τα κάγκελα έχουν σκουριάσει και η εικόνα εγκατάλειψης είναι εμφανής. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητούν από το κράτος να το συντηρήσει. Τη στιγμή που η Βαρκελώνη ζει χάρη στο Ολυμπιακό Χωριό της, το Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας μαραζώνει, περιμένοντας τον από μηχανής Θεό. Υπάρχει ελπίς;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος. Ιδού το βίντεο του ρεπορτάζ:
  

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος νέος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Ο νέος Γενικός έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλά τα αυτοδοικητικά της Αττικής, αφού εκτός από τις δύο θητείες του στο Δήμο Αιγάλεω, έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής ΤΕΔΚΝΑ, την τετραετία 2006-2010. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που στεγάζεται στην οδό Κατεχάκη, θα αντικαταστήσει το σημερινό Γενικό Γραμματέα Ηλία Λιακόπουλο, που είχε οριστεί, μετά τις εκλογές του 2009, από το ΠΑΣΟΚ. Ο ρόλος του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης θεωρείται σημαντικός γιατί σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι ο ελεγκτής νομιμότητας των πράξεων των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένα, νέο αυθεντικό, πανηγύρι γεννιέται στο Μενίδι

Με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα οι διοργανωτές κάλυψαν όλα τα γούστα και παρέσυραν τον κόσμο στην πίστα...
Ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι στήθηκε το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου στο κεντρικό Μενίδι, με αφορμή το πανηγύρι του ναϋδρίου της Αγίας Παρασκευής. Για να επιτευχθεί χρειάστηκαν η πρωτοβουλία του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Τσιαπάρα, του Κώστα Δαμάσκου και του Κώστα Γκιούση και η βοήθεια του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου και του Αντιδημάρχου Θανάση Φυτά. Παρά ταύτα, δεν θα μπορούσε να πετύχει, αν δεν το αγκάλιαζε ο κόσμος της πόλης, που βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή κοντά στο εγχείρημα, από ευλάβεια, αλλά κι από διάθεση να διασκεδάσει. Μην ξεχνάμε ότι το εκκλησάκι, που αποτελεί την κορυφή του λατρευτικού τριγώνου που σχηματίζεται από αυτό κι από τους ναούς Αγίου Βλασίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μνήμες των Μενιδιτών. Το πανηγύρι αποδείχθηκε, λοιπόν, πολύ καλή ιδέα και δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να μακροημερεύσει. Κοινωνικό υπόβαθρο υπάρχει και μπορεί, κάλλιστα, να αποτελέσει το υποκατάστατο του παραδοσιακού πανηγυριού των Αχαρνών, από τη στιγμή που το τελευταίο πήρε τη μορφή ενός ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού γεγονότος. Στα υπέρ του συγκαταλέγεται και το πλεονέκτημα του καιρού, αφού πέφτει στην καρδιά του καλοκαιριού. Μπράβο λοιπόν σε αυτούς που συνέβαλαν και ας ευχηθούμε να είναι καλά, για να το επαναλάβουν και του χρόνου…

Δείτε αποσπάσματα από τη συναυλία της Ελένης Δήμου στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ

        

Σαγήνεψε ξανά τις Αχαρνές η Ελένη Δήμου


ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ  ΚΑΦΕ «ΕΜΠΟΡΙΚΟ»  
Αν και έχει περάσει καιρός από τότε, ο απόηχος από την εξαίσια εμφάνιση  της Ελένης Δήμου στο καφέ «Εμπορικό»  παραμένει,  καθώς αναμφίβολα, αποτέλεσε για την πόλη των Αχαρνών, το κορυφαίο καλοκαιρινό μουσικό  γεγονός, Και δεν ήταν η πρώτη φορά που η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανηφόρισε στις Αχαρνές. Τον Μάιο του 2011 είχε έρθει και πάλι στο Μενίδι και στο καφέ «Εμπορικό». Όπως τότε, έτσι και αυτή τη φορά, ο κόσμος που κατέκλυσε το «Εμπορικό»,  απόλαυσε μια από τις σπουδαιότερες  και πιο αισθαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσα στους φανατικούς θαυμαστές της, ο γιατρός Παναγιώτης Βενετσάνος που τον συνδέουν δεσμοί φιλίας με την Ελένη Δήμου και τον σύζυγός της και γνωστό μουσικό παραγωγό της ελληνικής δισκογραφίας Άκη Γκολφίδη,  ο γιατρός και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών Βασίλης Τοπαλιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Μίχας. Κι επειδή οι καλές εντυπώσεις,  όχι μόνο δεν αλλοιώθηκαν στο πέρασμα του ενός  χρόνου αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν δείτε τις είχε γράψει ο «Μενιδιάτης» το Μάιο του 2011 http://www.menidiatis.gr/2011/05/blog-post_1033.html

«Αμυγδαλέζα: ακόμα μια αποθήκη ψυχών;» ρωτούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Επιβεβλημένη η άμεση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου και η δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας για τους μετανάστες»

Τις θέσεις τους  σχετικά με την κράτηση των μεταναστών και τις εγκαταστάσεις τις Αμυγδαλέζας, γνωστοποιούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, με αφορμή την έγκριση, από τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη, της παραχώρησης στην αστυνομία, 378 λυόμενων οικίσκων της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Οικολόγων Πράσινων έχει ως εξής:
Η έγκριση, από τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη, της προσωρινής παραχώρησης στην αστυνομία 378 λυόμενων οικίσκων της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κέντρο κράτησης μεταναστών χωρίς χαρτιά, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της δημιουργίας των κέντρων και κυρίως των συνθηκών υπό τις οποίες θα πραγματοποιείται η κράτηση και μεταφορά στους χώρους αυτούς.Ήδη, το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες [1] έχει εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των νέων κέντρων κράτησης. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι κρίσιμο ζήτημα παραμένουν η διαδικασία, τα κριτήρια και οι όροι υπό τους οποίους πραγματοποιούνται οι αστυνομικές επιχειρήσεις μαζικών συλλήψεων αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και μεταφοράς τους στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, αλλά και η τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία η διοικητική κράτηση αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα είναι επιτρεπτή για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μόνο ενόψει της απομάκρυνσής τους στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τη λειτουργία στρατοπέδων-κέντρων κράτησης, στα οποία μέχρι και σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας στοιβάζονται άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες, προκαλώντας επανειλημμένα την παρέμβαση ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται ο διαχωρισμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας. Ζητάμε επίσης να αποκατασταθεί άμεσα η δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου για κάθε ενδιαφερόμενο, η εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων που εκκρεμούν και η παροχή διεθνούς προστασίας σε όλους όσοι το δικαιούνται. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε μια Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης με καταμερισμό των ευθυνών ανάμεσα στα κράτη μέλη, κατάργηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και αξιοποίηση πόρων από την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς οργανισμούς για τη χάραξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με επίκεντρο την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν την εξαναγκαστική μετανάστευση και την εφαρμογή μέτρων στήριξης και αλληλεγγύης προς τις χώρες προέλευσης.
Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/. Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Μυλωνάς: 6972530290. Υποσημειώσεις:  [1] «Επιφυλάξεις της Ύπατης Αρμοστείας για τη λειτουργία των νέων κέντρων κράτησης αλλοδαπών», http://goo.gl/sRJft

Πόσους ακόμα μηχανικούς χρειάζεται ο Δήμος Αχαρνών, για να φτιάξει τις ...νησίδες;

Ο Δήμος Αχαρνών θα πρέπει να έχει πάνω από τριάντα μηχανικούς, όλων των ειδικοτήτων, αλλά, όπως φαίνεται, χρειάζεται τέσσερις επιπλέον συμβασιούχους, για να φτιάξει τις ...νησίδες που έχει προγραμματίσει... 

Μιλάει την Πέμπτη, 26 Ιουλίου (17:00) στο Ζάππειο, ο σπουδαίος οικονομολόγος ROBERT MUNDELL

Για Χίο και Σμύρνη τραβά η ΕΓΕ Αχαρνών και… Όσοι πιστοί προσέλθετε!

ΑΠΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Πάνω άποψη της όμορφης Χίου και κάτω η ιστορική Σμύρνη

Ποιος τη χάρη τους! Τα κορίτσια του παραρτήματος της Ένωσης Γυναικών Αχαρνών, κόντρα στη μιζέρια της καθημερινότητας και στην οικονομική κρίση, ετοιμάζουν τετραήμερη εκδρομή σε Χίο και Σμύρνη. Οι τιμές του πακέτου είναι καλές και το πρόγραμμα της  τετραήμερης εκδρομής  που  είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, έχει ως εξής:
26-9-2012 Αναχώρηση το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά για Χίο. 27-9-2012 Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Χίου και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με το νησί με πρώτο προορισμό τη Βόρεια – Κεντρική Χίο. Πρώτη επίσκεψη στο χωριό της Βολισσού, το μεγαλύτερο χωριό της Αμανής. Το χωριό είναι κτισμένο σε πλαγιά, όπου στην κορυφή του υπάρχει το Βυζαντινό φρούριο να το στεφανώνει με τους έξι κυκλικούς πύργους. Χρόνος για περπάτημα στα παραδοσιακά σοκάκια του κάστρου με θέα το Αιγαίο.  Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας. Η Αγία Μαρκέλλα είναι από τους Αγίους, που έζησαν και μαρτύρησαν στη Χίο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό. Η μητέρα της ήταν Χριστιανή, ο πατέρας της όμως ειδωλολάτρης. Όταν έγινε 18 χρονών, ασπάστηκε το Χριστιανισμό, πράγμα που εξόργισε τον πατέρα της, ο οποίος και την καταδίωξε μέχρι θανάτου. Η χάρη της γιορτάζεται στις 22/7 με μεγαλοπρέπεια και με τιμές ίσιες με εκείνες του προστάτη του νησιού. Θα έχουμε χρόνο να προσκυνήσουμε και να επισκεφθούμε τον τόπο του μαρτυρίου της. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού, τη Νέα Μονή, μνημείο διεθνούς σημασίας και αναγνωρισμένο από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η μονή κτίσθηκε το 1042 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Θ΄ τον Μονομάχο. Τα ατόφια σε βυζαντινή τέχνη ψηφιδωτά, μοναδικά στον κόσμο, έχουν δώσει οικουμενική αίγλη στη Μονή.  Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
28-9-2012 Σήμερα μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη Νότια πλευρά της Χίου και τα χωριά της μαστίχας, τα Μαστιχοχώρια. Πρώτη στάση στο χωριό Αρμόλια με παράδοση στη λαϊκή τέχνη και τα κεραμικά, όπου θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε εκτός από τα μαγαζιά και σε κάποιο από τα εναπομείναντα εργαστήρια για την κατασκευή ειδών κεραμικής. Με τα μαστιχόδεντρα να μας συνοδεύουν καθ’όλη τη διαδρομή μας φτάνουμε στο μεσαιωνικό «ζωγραφιστό» χωριό Πυργί, με ιδιόρρυθμη παραδοσιακή διακοσμητική τεχνική των ξυστών στα σπίτια του χωριού. Εδώ επίσης θα δούμε τον Ναό των Αγίων Αποστόλων, αληθινό κομψοτέχνημα, μικρό αντίγραφο του καθολικού της Νέας Μονής, κτίσμα του 12ου αιώνα, με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Επίσης, εδώ θα δείτε μαστιχόδεντρα, μοναδικά στον κόσμο, που ευδοκιμούν μόνο στα νότια χωριά της Χίου. Ο δρόμος μας οδηγεί στα Μεστά, το πιο καλο-διατηρητέο μεσαιωνικό χωριό της Χίου. Θα διασχίσουμε τα στενά σοκάκια, θα καταλήξουμε στην πλατεία, όπου θα δούμε την Παλιά και τη Νέα Εκκλησία του Ταξιάρχη και θα περιηγηθούμε στο χωριό. Το χωριό, ένα καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με μια μοναδική είσοδο, την είσοδο του Καπετάνιου, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Στο χωριό θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τις εκκλησίες του Ταξιάρχη και του Παλιού Ταξιάρχη. Το τέμπλο του Παλιού Ταξιάρχη είναι αξιοθαύμαστο, χρονολογείται από το 1833 και είναι εξολοκλήρου χειροποίητο από κορμούς καρυδιάς. Το σπάνιο και άριστο αυτό δείγμα τοπικής ξυλογλυπτικής φέρει παραστάσεις από την Παλιά και Καινή Διαθήκη. Καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι του Εμπορειού, επίνειο του Πυργίου. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται και τα Μαύρα Βόλια, η γνωστή παραλία με τις μαύρες λιλάδες (στην τοπική διάλεκτο = πέτρες) από το ηφαίστειο πάνω από την παραλία. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
29-9-2012 Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά μας από το ξενοδοχείο προς το τελωνείο της Χίου, απ’όπου μετά τον τελωνειακό έλεγχο θα ξεκινήσει το ταξίδι μας για την Τουρκία. Το πλοίο αναχωρεί στις 08.30 το πρωί. Μετά από 40 λεπτά περίπου άφιξη στο Τσεσμέ (παλιά Κρήνη) και μετά τις εκεί διατυπώσεις του Τελωνείου θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο, η οποία για περισσότερα από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Θα έχουμε ξενάγηση στην αρχαία πόλη, η οποία ήταν αφιερωμένη στη θεά Άρτεμη. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι εξαιρετικός και από τα μνημεία, που ξεχωρίζουν είναι η βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, οι αγορές, τα λουτρά, ο ναός της Αρτέμιδος. Στη συνέχεια θα  επισκεφθούμε τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου το Σπίτι της Παναγίας, όπου φαίνεται ότι πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Παναγία. Από το 1957, όταν ο παπικός θρόνος επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν το σπίτι της, έχει γίνει δημοφιλής χώρος επισκέψεων όχι μόνον από Χριστιανούς. Καταλήγουμε στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Το όνομά του στα τούρκικα σημαίνει «το νησί των πουλιών» και παίρνει το όνομά του από το μικρό νησάκι, που υπάρχει εκεί. Σήμερα το Κουσάντασι προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι είτε καταφτάνουν με κρουαζιερόπλοια, είτε για να επισκεφθούν την Έφεσο.  Το απόγευμα, ταξιδεύουμε προς τη Σμύρνη. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Βραδινό γεύμα. Διανυκτέρευση.
30-9-2012 Μετά το πρωί, είμαστε ελεύθεροι για να κάνουμε βόλτα στη Σμύρνη. Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, με μακροχρόνια ιστορία και άμεσα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό. Θα περάσουμε από την πλατεία Αττατούρκ, το λιμάνι, το ελληνικό προξενείο, τη διεθνή έκθεση και την παλιά ελληνική συνοικία «Κορδελιό». Θα εντυπωσιαστείτε με τους δρόμους της αγοράς (μεγάλο παζάρι), όπου μπορείτε να βρείτε αντίκες, κοσμήματα, ρουχισμό, δερμάτινα είδη κλπ. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε από την πόλη για το Τσεσμέ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στα Βουρλά, γενέτειρα του Γεωργίου Σεφέρη. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Αλάτσατα, όπου θα δούμε το πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα μικρά σοκάκια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Κάτω Παναγιά και το Τσεσμέ. Θα υπάρχει δυνατότητα για όποιους θέλουν να διασχίσουν το κεντρικό δρόμο (πεζόδρομος) περνώντας από μαγαζιά και τον Αγ. Χαράλαμπο και θα έχουμε συνάντηση στο λιμάνι του Τσεσμέ για τη μεταφορά μας με το πούλμαν στο Τελωνείο για τις σχετικές διατυπώσεις και αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Χίο. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στη Χίο θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε μία τελευταία βόλτα στην πόλη της Χίου μέχρι την αναχώρησή μας με το πλοίο για τον Πειραιά. 1-10-2012 Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.  (Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει.)
Ιδού και οι τιμές: Τιμή κατ’άτομο με καμπίνα: 300 ευρώ. Ειδική τιμή για τα μέλη του Συλλόγου 295 ευρώ. Τιμή κατ’άτομο χωρίς καμπίνα στο κατάστρωμα: 275 ευρώ. Ειδική τιμή για τα μέλη του Συλλόγου 270 ευρώ.Τιμή κατ’άτομο για όσους με δική τους ευθύνη και δαπάνες ταξιδέψουν προς και από τη Χίο με αεροπλάνο: 210 ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Χίος – Πειραιάς., Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος – Τσεσμέ – Χίος.  Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Χίο στο ξενοδοχείο Χανδρής, α΄ κατηγορίας στο λιμάνι της Χίου με πρωινό μπουφέ. Πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις ημέρες.Ξεναγός για τις δύο (2) ημέρες στη Χίο. Λιμενικές επιβαρύνσεις από Χίο – Τσεσμέ και διόδια. Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός. Μία (1) διανυκτέρευση στη Σμύρνη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και βραδινό μπουφέ.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.  Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Δηλώσεις συμμετοχής στη Σοφία τηλ. 210-2404799 και 6937161996          

Δίκυκλο το ...μαύρισμα του Γιάννη Μίχα...


Δεν οφείλεται στα καλοκαιρινά μπάνια το τροπικό μαύρισμα του Γιάννη Μίχα. Απλά, όσοι τον …ζηλεύουν, δεν γνωρίζουν ότι οφείλεται στη μοτοσυκλέτα που αγόρασε στις αρχές του καλοκαιριού. Χάρη σε αυτή πέτυχε μαύρισμα που θα το ζήλευαν κι οι κάτοικοι του …Ισημερινού.  Κάτι είναι κι αυτό, αφού χρόνος για μπάνια δεν υπάρχει. Τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  είναι πολλά κι ο Γιάννης Μίχας γνωρίζει ότι  αν δεν τρέξει το καλοκαίρι θα περάσει ένα δύσκολο χειμώνα…

Πάρτε μια ιδέα από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία

  

Τριήμερο πανηγύρι, στο «τριεθνές» του Προφήτη Ηλία

Στιγμιότυπα από το παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία
Τo πανηγύρι του Προφήτη Ηλία είναι μοναδικό για την περιοχή, γιατί απευθύνεται στους κατοίκους τριών πόλεων: Των Αχαρνών, στα όρια των οποίων βρίσκεται, στα γειτονικά  Άνω Λιόσια, που έχουν συμβάλει, τα μέγιστα,  στην ανέγερση του Ιερού Ναού και στο Ζεφύρι, όπου διαμένει ο παπα-Ηλίας. Αποτελεί, μ’ άλλα λόγια κάτι σαν το «τριεθνές» της ελληνικής μεθορίου. Γι αυτό και ο παπα Ηλίας, ο ανατρεπτικός παππάς της ενορίας φροντίζει, του Αη Λιά να διοργανώνει ένα πανηγύρι για τρεις πόλεις. Αυτό έκανε και φέτος, ανταμοίβοντας τον κόσμο που ανηφόρισε, ευλαβικά, για να προσκηνύσει, με  ένα τριήμερο αυθεντικό πανηγύρι. Σαν αυτά που πραγματοποιούνται, κατά εκατοντάδες, στη γενέτειρά του Αρκαδία, αλλά και στη Μεσσηνία, όπου διακόνησε επί πολλά χρόνια, πριν χτίσει με τα ίδια του τα χέρια, στην αρχή το ναΰδριο και εν συνεχεία το ναό του Αη Λιά, στην κορφή του ομώνυμου  λόφου. Το μουσικό πρόγραμμα επιλέχθηκε με μοναδικό κριτήριο να διασκεδάσει ο κόσμος. Και για να μην κουράζεται με περίτεχνες διατυπώσεις, ο παπα-Ηλίας το αποκάλεσε λαϊκο-δημοτικο-νησιώτικο και καθάρισε. Το κύριο βάρος του προγράμματος σήκωσαν τα «δικά μας παιδιά» Εύα Γρηγοράκη και Θανάσης Ευταξίας, χωρίς φυσικά, να υστερήσουν οι υπόλοιπες ορχήστρες. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί όλος ο κόσμος στην πίστα, και να διασκεδάσει με την καρδιά του, κάτω από τα πλατάνια, όπως στο χωριό του. Κι επειδή το shopping therapy, παρά τις δυσκολίες των καιρών, έχει μπει, για τα καλά στη ζωή μας, ο παπα-Ηλίας φρόντισε να λειτουργήσει  και μια μεγάλη εμποροπανήγυρη, στο περιμετρικό δρόμο. Η επιτυχία του πανηγυριού και κυρίως η συμμετοχή του κόσμου άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον παπα-Ηλία, που είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι ευτυχισμένος. Φέτος υποδέχθηκε, για πρώτη φορά, στο πανηγύρι, τον νεογέννητο εγγονό  και σύντομα συνονόματό του. Διπλή χαρά…  

Με επισημότητα, παρά την απουσία επισήμων, η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία

Με λαμπρές τιμές, παρά την απουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και του Κοινοβουλίου, κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία. Έτσι την Παρασκευή το απόγευμα 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Άη Λιά, με μπροστάρη τη Φιλαρμονική του Δήμου και συνοδεία μεγάλου αριθμού πιστών, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας. Ο χαιρετισμός του εφημέριου του Ιερού Ναού Πατρός Ηλία Κωνσταντόπουλου, υπήρξε ως είθισται πύρινος, ενώ κατά το τριήμερο πανηγύρι πέρασαν από το Ναό και προσκύνησαν με ευλάβεια, δεκάδες πιστοί.

Πάει για Γραμματέας της Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ, ο Θανάσης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
O Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Θανάσης Μπούρας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Θανάση έχει «κλειδώσει» και θεωρείται βέβαιο ότι το μεσημέρι της Τρίτης, 24 Ιουλίου, θα εκλεγεί, κατόπιν εισηγήσεως του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού ο συμπαθής Θανάσης θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να αποτελέσει τον κυματοθραύστη της γκρίνιας των Βουλευτών, που, ως είθισται, θα προκύψει, οσονούπω…

Kίνδυνος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το δάγκειος πυρετό, τον  πυρετό Chikungunya, την ελονοσία κ.λπ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Ποια νοσήματα μπορούν να μεταδοθούν με τσιμπήματα κουνουπιών: Αρκετά νοσήματα από ιούς και παράσιτα όπως είναι η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός, ο πυρετός Chikungunya, η ελονοσία κ.λπ.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών:
-Χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα δηλαδή ρούχα που καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
-Χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα. Τα περισσότερα είδη κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό, τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα, οπότε το εντομοαπωθητικό πρέπει να δίνεται κατά τις πιο επικίνδυνες ώρες έκθεσης στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι:
-Με αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες), που εμποδίζουν τη δίοδο των κουνουπιών στα ανοίγματα του σπιτιού ( Π.Χ. παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού).
-Με χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Περιέχουν πυρεθρινοειδή (π.χ. περμεθρίνη). Κυκλοφορούν στο εμπόριο στις εξής μορφές: αερόλυμα (αεροζόλ), ταμπλέτες, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπιράλ (φιδάκια) κ. λπ. Τα εντομοκτόνα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα. Σε όλες τις περιπτώσεις  θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος ή της συσκευής.
-Με χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων.
-Με απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά  λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.
-Με χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών.Με κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια).
-Με χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

Aπό Τρίτη, 24 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 230 προσλήψεις στο Δήμο Αχαρνών

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Προώθησης στην Απασχόληση του Δήμου Αχαρνών, σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκαν από το Α.Σ.Ε.Π τα τυπικά προσόντα για τις 230 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για το Δήμο Αχαρνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ηλεκτρονική σελίδα του Α.Σ.Ε.Π( www.asep.gr). Την Τρίτη 24/07/2012 θα δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο η ανακοίνωση για την κατάθεση των αιτήσεων. Ο Δήμος Αχαρνών θα προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις, τις ειδικότητες, τα δικαιολογητικά καθώς και παροχή βοήθειας για τη σύνταξη των αιτήσεων. Από την Πέμπτη 27/07/2012 θα υπάρχει ειδικό γραφείο παροχής βοήθειας στο ισόγειο στο κτίριο του Δημαρχείου επί της οδού Φιλαδέλφειας.

Με ανοιχτές αγκάλες η υποδοχή κειμηλίων του Αγίου Όρους στην Παναγία Πορταΐτισσα

Με λαμπρές τιμές Ιερείς και δεκάδες πιστοί, υποδέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου, ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους που θα φιλοξενηθούν  ως τις 26 Ιουλίου στην Παναγία Πορταΐτισσα. Πρόκειται για ΤΕΜΑΧΙΟ  του ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ, τμήμα από τον ΑΡΡΑΦΟ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ και ΛΙΘΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ, τα οποία συνόδευσαν ως την πόλη των Αχαρνών, Μοναχοί από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Τα ιερά κειμήλια τα οποία μεταφέρθηκαν πεζή από την πλατεία Καράβου, με μπροστάρη την Φιλαρμονική του Δήμου και συνοδεία πλήθους πιστών, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πορταΐτισσας ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας. Μετά το ευλαβικό  προσκύνημα από δεκάδες πιστούς,  ακολούθησε ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Τα κειμήλια θα παραμείνουν στην Παναγία Πορταΐτισσα ως και τις 26 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιερός Ναός θα έχει ανοιχτές τις πύλες τους για τους πιστούς από τις 7:30 το πρωί ως τις 14:00 μ.μ. και από τις 17:00 ως τις 21:00, ενώ καθημερινά  θα τελούνται, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση.    

Tριτοκοσμική εικόνα και στο παρκάκι, απέναντι από το Ηρώον...

Eικόνα εγκατάλειψης και στο Μνημείο των Ηρώων...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΚΑΣ «Θα τρίζουν τα κόκκαλα των πεσόντων από την εγκατάλειψη του Ηρώου»

Οι θάμνοι στις γλάστρες μπροστά στο Ηρώον έχουν ξεραθεί. Το ίδιο έχει συμβεί και στο χορτάρι, από την πίσω πλευρά...
Εικόνα ντροπής παρουσιάζει το μνημείο των Ηρώων, στην είσοδο των Αχαρνών, κατήγγειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας. Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 18 Ιουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος ανέφερε ότι «το χορτάρι και τα φυτά στην πρόσοψη του Μνημείου Ηρώων έχουν ξεραθεί, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. «Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα και μάλιστα στην είσοδο της πόλης. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γκίκας.

Σε κακό χάλι κι η παιδική χαρά στο πευκόφυτο πάρκο πλησίον του Καράβου ...

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Κομπάζει για μια καινούργια παιδική χαρά όταν έχει εγκαταλείψει όλες τις άλλες…


EΠΑΝΩ, τα τρία πολυδιαφημισμένα όργανα παιδικής χαράς στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και ΚΑΤΩ, σε κακό χάλι η χαρακτηρισμένη παιδική χαρά στον ιστορικό ναό του Αη Γιάννη, λίγα μέτρα πιο πέρα...
Πολυδιαφήμισε ο Δήμος Αχαρνών τα τρία όργανα παιδικής χαράς που τοποθέτησε στην Πλατεία Αγίου Νικολάου κι αναρωτιέται κανείς το γιατί. Πρώτον γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά αφού δεν έχει περίφραξη.  Δεύτερον γιατί έχει εγκαταλείψει τις χαρακτηρισμένες  παιδικές χαρές, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτήν που βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην οδό Λιοσίων, σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Αγίου Βλασίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επισκευή της συγκεκριμένης παιδικής χαράς θα βελτίωνε την χείριστη εικόνα που παρουσιάζει  μια από τις πλέον γραφικές γωνιές της πόλης, θα έφερνε σε επαφή τα παιδιά με την ιστορία  κι ασφαλώς θα κόστιζε πολύ λιγότερο. Αλλά προφανώς το ζητούμενο δεν ήταν το χαμηλότερο κόστος. Ήταν να αναβαθμιστεί η Πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονται τα Τεχνικά Γραφεία του Δημάρχου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών, αλλά και οι φίλα προσκείμενοι καταστηματάρχες…

ΥΓ. Ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ σε ανύποπτο χρόνο επεσήμανε την ανάγκη επισκευής της παιδικής χαράς του Αγίου Ιωάννη και συγκεκριμένα από τις 21 Ιανουαρίου 2012… Βλέπε: