Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεδριάζει εκτάκτως, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών

                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 2η ΕΚΤΑΚΤΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00 για να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
Α. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γ. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 1-2-2012
1. Εγκρίσεις, Δεσμεύσεις και Εξουσιοδοτήσεις για την εγκεκριμένη χρηματοδότηση του Δήμου Αχαρνών από το πρόγραμμα « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ » του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
2.1η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου Αχαρνών έτους 2012.

"Μουσείο Συναισθημάτων" στον 6ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αχαρνών

Kινητό διαδραστικό έκθεμα, με θέμα «O Θησαυρός των συναισθημάτων»,  πραγματοποιήθηκε
την Παρασκευή, 27-01-2012, στον 6ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αχαρνών, με τη  συνεργασία της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α) και των γονέων. Το πρόγραμμα εφάρμοσε  ειδικός εκπαιδευμένος εμψυχωτής ψυχολόγος-παιδαγωγός του Μουσείου, από κοινού  με τους παιδαγωγούς του 6ου Παιδικού Σταθμού. Η ΔΗ.ΦΑ. υιοθετεί τέτοιες προσπάθειες που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά :
· Να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων
· Να αναγνωρίσουν πολλά διαφορετικά συναισθήματα, τις διαβαθμίσεις τους και τη σωματική έκφραση
· Να αποδεχτούν όλα τα συναισθήματα ( δυσάρεστα και ευχάριστα)
· Να κατανοήσουν την ανεκτίμητη άξια των συναισθημάτων για τη ζωή μας

Εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών χρηματοδότηση για αποχέτευση σε Μπόσκιζα, Αγριλέζα, Πανόραμα, Πύργουθι και Χαραυγή

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                      Θέμα «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων»
Ένα σημαντικό πρόβλημα ποιότητας ζωής για τους κατοίκους αρκετών περιοχών της πόλης μας προωθείται προς λύση. Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων με αποτέλεσμα, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, να αποδεχτεί την ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 02: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ». Η χρηματοδότηση είναι 100% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και αφορά το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ» με επιλέξιμη χρηματοδότηση 5.595.317,00 ευρώ. Το κατασκευαστικό αντικείμενο χωρίζεται σε δύο έργα:
1. Το πρώτο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ακαθάρτων συνολικού μήκους 7.713 μ περίπου στις περιοχές ΜΠΟΣΚΙΖΑΣ και ΑΓΡΙΛΕΖΑΣ του Δήμου Αχαρνών
2. Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ακαθάρτων συνολικού μήκους 9.777 μ. στις περιοχές ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΥΡΓΟΥΘΙ και ΧΑΡΑΥΓΗΣ του Δήμου Αχαρνών

Γλέντι και χορός στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως αυτό δεν εμπόδισε το Σύλλογο Θεσσαλών του Μενιδίου, να ακολουθήσει το καθιερωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Πρώτη στην ατζέντα της νέας χρονιάς ήταν η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, βράδυ Σαββάτου, σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Πάρνηθας. Καλεσμένοι οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου, άλλων πολιτιστικών φορέων και πλήθος μελών του Συλλόγου. Στη σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος Χρύσα Μαλικοπούλου, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους, για την ανταπόκρισή τους, στο κάλεσμα του Συλλόγου. Κάνοντας, εξάλλου, έναν πρόχειρο απολογισμό δραστηριοτήτων, χαρακτήρισε την περασμένη χρονιά, γόνιμη πολιτιστικά και τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχισθεί, με τον ίδιο ρυθμό, κι εφέτος. Ακολούθησε η κοπή της πίτας από την Πρόεδρο, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας, Γιάννη Κατσανδρή, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο, Σωτήρη Ντούρο, που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το παρών έδωσε η σύζυγός του Λίζα, η οποία έγινε θερμά δεκτή από τη Χρύσα Μαλικοπούλου. Ακολούθησε πλούσιο φαγοπότι και χορός, αρχικά από το χορευτικό του Συλλόγου και στη συνέχεια από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους.

Ο Διευθυντής του Δήμου διευκρινίζει για το σχέδιο στο Μονομάτι και την Αγία Άννα

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Με αφορμή δημοσίευμα του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, με τίτλο το σκάνδαλο της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης του Μονοματίου και της Αγίας Άννας, βλέπε: http://www.menidiatis.gr/2012/01/blog-post_29.html
o Διευθυντής του Δήμου Αχαρνών,
Νίκος Γεωργακόπουλος, σχολιάζει:

Αγαπητέ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ,
μέσα στα δίκαιά σου, είσαι λίγο άδικος και σε κάποιο σημείο ανακριβής. Ο Δήμαρχος δεν είναι μελετητής και η μόνη "ιδιότυπη σχέση" που θα μπορούσε να έχει είναι αυτή του πρώην (κατά την περίοδο αντιδημαρχίας του) και του νυν εργοδότη (ως δημάρχου) του συγκεκριμένου γραφείου. Πιστεύω το ... "τέκτονας" να αναφέρεται στο ... επάγγελμα και όχι σε ... κάτι άλλο. Όσο αφορά το Μονομάτι που επίσης ... ταλανίστηκε από τον ίδιο μελετητή:
Πλέον είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάθεσης σε μελετητικό γραφείο του ... πακέτου: Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής της Π.Ε. 17 που έχει και αρκετά αλμυρή Προεκτιμώμενη Αμοιβή (σύμφωνα με τις διατάξεις του 3316/2005), κοντά στο εκατομμύριο ευρώ (πριν την έκπτωση). Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 7 συμπράξεις δηλαδή 22 περίπου μελετητικά γραφεία από όλη την Ελλάδα. Τώρα εξετάζουμε το πιο σημαντικό κομάτι του διαγωνισμού που είναι οι ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Η ΠΕ 17 (Μονομάτι) σε αντίθεση με την ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, δεν είναι στο σχέδιο και άρα δεν είναι δυνατή η παροχή της περιβόητης ....ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. Αυτά για αποκατάσταση της .... ακρίβειας και πάντα στη διάθεσή σου.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ
Ευπρόσδεκτες, πάντα, οι επισημάνσεις του Διευθυντή Νίκου Γεωργακόπουλου και τον ευχαριστούμε για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση. Ως προς την αναφορά του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ στο Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, θα πρέπει να κάνουμε εμείς μια διευκρίνιση: Με τον όρο τέκτονας, στη φράση «Τέκτονας κι ο σημερινός Δήμαρχος φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τους κώδικες των ομοτέχνων, για να συνειδητοποιήσει ο γηραιός μηχανικός ότι μια ολόκληρη πόλη …γέρασε μαζί του, περιμένοντας να παραδώσει τη μελέτη. Κώδικες που δεν εκφράζονται, κατ’ ανάγκη, με το σταυρό στο χέρι»… αναφερόμαστε στην επαγγελματική του ιδιότητα, που του έδωσε τη δυνατότητα να πει, εσχάτως, μερικές …τσεκουράτες κουβέντες στον μελετητή, ως προς την Πολεοδομική Ενότητα της Αγίας Άννας…Και δεν μας ενόχλησε που δεν κράτησε το σταυρό στο χέρι, γιατί είναι …άλλου παπά, Ευαγγέλιο…Άλλωστε, μετά από τόση καθυστέρηση, από την πλευρά του μελετητή, αν ήταν να κρατάει κάτι  ο Δήμαρχος, αυτό θα έπρεπε να ήταν ...ραβδί κι όχι σταυρός. Τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, σήκωναν και σηκώνουν, για πάνω από είκοσι χρόνια, οι κάτοικοι της Αγίας Άννας...

Σε ειδύλλιο εξελίχθηκε το φλερτ Κουβέλη-Οικονόμου

Oύτε αυτή τη φορά έλειψαν, από το πλευρό του Βασίλη Οικονόμου, οι φίλοι του
Σε πολιτικό ειδύλλιο εξελίχθηκε το πολύμηνο πολιτικό φλερτ, ανάμεσα στη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ελεύθερους Πολίτες. Η από καιρό κυοφορούμενη συνεργασία των δύο πολιτικών σχημάτων, ανακοινώθηκε, επίσημα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών. Ο Φώτης Κουβέλης και ο Βασίλης Οικονόμου με κοινή τους συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το πλαίσιο της πολιτικής, προγραμματικής και εκλογικής τους συνεργασίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς ώστε αυτή να αποτελέσει την δύναμη της ανατροπής και της αλλαγής, την δύναμη της αναγέννησης. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι στόχος είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Ελεύθεροι Πολίτες διεκδικούν να καταγραφεί αυτή η συνεργασία με τη στήριξη του λαού, όχι όμως εκπέμποντας έναν εύκολο και ευκαιριακό λόγο, γιατί, όπως υπογράμμισε, έχουμε συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών, καθώς η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη δυσδιάκριτη. Διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν αγώνες για να σταθεί όρθια η κοινωνία και η χώρα και υπό το πρίσμα αυτό, κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με στόχο την ανατροπή της σημερινής πολιτικής που έχει οδηγήσει στην κρίση. Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι αυτή η συνεργασία είναι δυνατό να μετατοπίσει την πολιτική ζωή της χώρας προς την προοδευτική κατεύθυνση. Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα αφού στη νέα δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει θα προωθηθούν σκληρά μέτρα που πρέπει να αποκρουστούν. Τέλος, αποσαφήνισε ότι το κόμμα του θα δώσει τις μάχες εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, τονίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τη χώρα.Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου και τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ώστε να ξαναγίνει μια παράταξη χρήσιμη για την πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συμπορευόμαστε με τη ΔΗΜΑΡ και συγχρονίζουμε το βηματισμό μας με τον Φώτη Κουβέλη, που είναι ένα αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, ενώ η συνεργασία μπορεί να συμβάλει στο ξεπέρασμα κρίσης. Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρ Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Βάρσος, ο πρ. Δήμαρχος Αρτέμιδας, Γιώργος Κασσίμης, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, o πρ. Δήμαρχος Ναυπάκτου, Γιάννης Νταουσάνης, ο υπ. Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Γλυκών Νερών - Παιανίας, Αντώνης Κατσούλης, ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Σωτήρης Μηλιώνης, ο Πρόεδρος Τοπ Συμβ. Νέων Παλατίων Ωρωπού, Στέφανος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος Τοπ Συμβ Καλάμου, Κώστας Κιούσης, o Πρόεδρος Τοπ. Συμβ. Παιανίας, Σπύρος Νανόπουλος, ο πρ Αρχηγός Αεροπορίας, Δημήτρης Λυντζεράκος, η Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών, Παντελιά Εύη και η Δημ. Σύμβουλος Ωρωπού, Ελένη Βαρνάβα.

Αναζητά 15 νέους για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Αχαρνών

                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ο Δήμος Αχαρνών στα πλαίσια του προγράμματος « Οι Νέοι ενάντια στην κρίση », θα φιλοξενήσει νέους και νέες από την Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, από 18 έως 28 Απριλίου 2012, σε συνεργασία με 15 νέους και νέες της περιοχής μας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, προτάσεων, πολιτικών και καλών πρακτικών σε θέματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων και ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Η παρούσα ανταλλαγή νέων θα προάγει παράλληλα την ιδιότητα του Ενεργού πολίτη και του Ευρωπαίου πολίτη, αναπτύσσοντας την αλληλεγγύη, τις κοινές αξίες των πολιτισμικών διαφορών τους, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή ένωση. Επίσης οι στόχοι που αναμένεται να επιτευχθούν από την υλοποίηση της ανταλλαγής:
· Η αύξηση της απασχόλησης και της προσαρμοστικότητας των νέων ανέργων με στόχο την πρόληψη της ανεργίας .
· Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων .
· Η προώθηση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και του Ευρωπαίου πολίτη .
· Η ανταλλαγή κουλτούρας και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων και ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου .
· Η συζήτηση ανταλλαγή σκέψεων και γνώσεων μεταξύ των νέων συμμετεχόντων στην ανταλλαγή .
· Η απόκτηση όλων των απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχή ένταξη/ επανένταξή τους στην αγορά εργασίας .
Το πρόγραμμα ανταλλαγής πρωτίστως αποσκοπεί στην ανάπτυξη ικανοτήτων των συμμετεχόντων οι οποίες επιπρόσθετα θα απεικονιστούν στο πιστοποιητικό youthpass το οποίο θα λάβουν οι νέοι - νέες μετά το πέρας του προγράμματος .
Σημειώνουμε ότι οι νέοι - νέες που θα επιλεγούν, θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε όλη την διάρκεια του προγράμματος ( από το πρωί, με διαλέξεις, συζητήσεις, εισηγήσεις, παρουσιάσεις, που θα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα, και το απόγευμα σε εκπαιδευτικές επισκέψεις ) . Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω καλούνται οι νέοι και οι νέες ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι είναι δημότες στον Δήμο Αχαρνών και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα , να δηλώσουν συμμετοχή στο τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, Δημαρχείο Αχαρνών, 2ος Όροφος, ( Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι της 10 Φεβρουαρίου 2012 ) .
Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1. Βιογραφικό σημείωμα
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
3. Πιστοποιητικό εντοπιότητα
4. Γνώση Αγγλικής γλώσσας
Αρμόδιος για οποιαδήποτε πληροφορία ο κ.Νικόλαος Τσουκλίδης στα τηλέφωνα: 2102415326 - 538 .

Με …συνεστίαση γιόρτασαν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου τους τρεις Ιεράρχες

Πετάνε τη σκούφια τους για διασκέδαση τα παλιόπαιδα τα ατίθασα...
Εξαιρετική ευκαιρία για μια συνεστίαση αποτέλεσε για τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών η γιορτή των τριών Ιεραρχών. Όχι γιατί πίστευαν πως  οι τρεις Ιεράρχες είναι «προστάτες» του …clubbing, αλλά επειδή η αργία της Δευτέρας προσφερόταν για την αποφυγή του πρωινού ξυπνήματος. Έτσι οργάνωσαν την συνεστίαση, το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιουνίου, στο «24ωρο», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Αριστοτέλους και τα πέρασαν μια χαρά. Με την εξαιρετική μουσική, την καλή παρέα και το φιλικό σέρβις, το κέφι ανέβηκε στα ύψη με αποτέλεσμα να περάσουν υπέροχα. Έτσι τώρα αναζητούν την επόμενη ευκαιρία για διασκέδαση. Προφανώς επειδή η Παιδεία είναι σαν τη φτώχεια. Θέλει καλοπέραση…

Πανευτυχής στο γάμο του παιδιού του ο παπα-Ηλίας

EΠΑΝΩ, ο παπα-Ηλίας με τους νεόνυμφους και ΚΑΤΩ, το τραπέζι του γάμου στην ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ
Eπιβεβαιώθηκε ότι η μεγαλύτερη χαρά για το γονιό είναι όταν παντρεύει τα παιδιά του. Το παραδέχθηκε δημοσίως ο παπα-Ηλίας, που «συνελήφθη» από το ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιουνίου, να γιορτάζει, πανευτυχής, στην ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ το γάμο του γιού του. Πανευτυχής ο ιερωμένος μοιράστηκε τη χαρά του με όλο τον κόσμο, που έσπευσε στο τραπέζι του για να ευχηθεί στον ίδιο και στους νεονύμφους. Τώρα ο παπα-Ηλίας ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη χαρά που δεν είναι άλλη από τον ερχομό του εγγονιού του. Στη βάφτιση, πρώτα ο Θεός, ελπίζει ότι θα διοργανώσει τρικούβερτο, υπαίθριο, παραδοσιακό γλέντι, όπως συνηθίζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Λαγκάδια της Αρκαδίας. Αν μάλιστα είναι αγοράκι και πάρει το όνομά του, τότε ποιος τον πιάνει τον παπα-Ηλία. Θα επινοήσει και για τον μικρό Ηλία θέση στη γουρούνα, για να κάνουν μαζί τις βόλτες τους…

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, η απονομή πτυχίων και κοπή της πίτας από το Φροντιστήριο ΟΜΗΡΟΣ

                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Φροντιστήριο ΟΜΗΡΟΣ σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την απονομή των πτυχίων και την κοπή της πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ συναντήθηκε, μετά από 25 χρόνια, η τάξη του ‘86

Mπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι δεν ήταν ευδιάθετοι;
Σε επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της πόλης έχει μετατραπεί το γνωστό μεζεδοπωλείο ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ, όπου συρρέουν καθημερινά παρέες, από κάθε γωνιά της πόλης, αλλά και της γύρω περιοχής, για να γευθούν τα καλούδια της παραδοσιακής κουζίνας της και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης βλέποντας το τζάκι, πίνοντας κρασάκι ή ρακή κι ακούγοντας την επιλεγμένη (όχι σώνει και καλά) κρητική μουσική. Το εξαιρετικό περιβάλλον, η φιλική εξυπηρέτηση και οι λογικότατες τιμές έχουν κάνει την ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ τον ιδανικό γαστριμαργικό προορισμό της πόλης. Την ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ λοιπόν διάλεξαν για τη συνάντηση συμμαθητών ή την επανένωση, όπως είναι η μετάφραση του REUNION, η τάξη που αποφοίτησε το 1986, από το 1ο Λύκειο Αχαρνών. Κεφάτοι, ευδιάθετοι και σχεδόν ανέγγιχτοι από το χρόνο οι περισσότεροι, είχαν ένα σωρό πράγματα να πουν κι άλλα τόσα να θυμηθούν από τα αξέχαστα μαθητικά τους χρόνια. Ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ τους «συνέλαβε» τυχαία κι απόλαυσε τον αυθορμητισμό, το χιούμορ αλλά και τη διάθεση για ζωή και δημιουργία, που, παρά το πέρασμα της εικοσιπενταετίας, εξακολουθούν, όλοι τους, να διαθέτουν. Κάτι πολύ σημαντικό και αισιόδοξο αν σκεφθεί κανείς ότι βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία κι έχουν πολλά, ακόμα, να κάνουν για τους ίδιους, για τα παιδιά και τον τόπο τους.

Το διαχρονικό σκάνδαλο του σχεδίου στο Μονομάτι και στην Αγία Άννα

Αγία Άννα και Μονομάτι: Ιστορίες παράλληλες για την καθυστέρηση ένταξης στο σχέδιο πόλης
Αγία Άννα και Μονομάτι. Δύο γειτονιές των Αχαρνών με κοινό χαρακτηριστικό την πολύχρονη ταλαιπωρία που υπέστησαν, κατά τη διαδικασία της ένταξής τους στο σχέδιο πόλης. Κοινός παρονομαστής το τεχνικό γραφείο που ανέλαβε να εκπονήσει τις δύο μελέτες οι οποίες, όπως φαίνεται, το συντήρησαν για δύο δεκαετίες. Η καθυστέρηση εξελίχθηκε σε προσοδοφόρα επιχείρηση καθώς οι κάτοικοι των δύο περιοχών κατέφευγαν, με το αζημίωτο, στο εν λόγω τεχνικό γραφείο, για να πάρουν την πολυπόθητη οικοδομησιμότητα. Προϋπόθεση αναγκαία για να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια, τουλάχιστον για τα οικόπεδα που είχε ξεκαθαρισθεί το ιδιοκτησιακό και η αρτιότητά τους, πριν από την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής. Εξοργιστική ήταν και η στάση κάποιων Δημάρχων, που αντί να κηρύξουν το τεχνικό γραφείο έκπτωτο και να επαναπροκηρύξουν τη μελέτη, συνδιαλέγονταν μαζί του και το πλήρωναν από πάνω, ώστε , στο τέλος, να έχει εισπράξει το σύνολο του αντίτιμου, χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη. Κι αν η πολύχρονη ταλαιπωρία πήρε, πριν λίγους μήνες, τέλος στην Αγία Άννα, στο Μονομάτι η υπόθεση εξακολουθεί να τραβάει σε μάκρος…Μοναδική ελπίδα η ιδιότυπη σχέση που έχει αναπτύξει με το περίφημο μελετητικό γραφείο, ο Σωτήρης Ντούρος. Τέκτονας κι ο σημερινός Δήμαρχος φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τους κώδικες των ομοτέχνων, για να συνειδητοποιήσει ο γηραιός μηχανικός ότι μια ολόκληρη πόλη …γέρασε μαζί του, περιμένοντας να παραδώσει τη μελέτη. Κώδικες που δεν εκφράζονται, κατ’ ανάγκη, με το σταυρό στο χέρι…

Μέτρα για την κακοκαιρία από το Δήμο Αχαρνών

Σχετικά με την αντιμετώπιση χιονόπτωσης ή παγετού ο Δήμος Αχαρνών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε περίπτωση χιονόπτωσης σε οδούς των Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, οι ρίψεις αλατιού και ο εκχιονισμός των οδών θα πραγματοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Σε περιπτώσεις εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης τα τηλέφωνα της πολιτικής προστασίας είναι: 2102435665 και 2102415300

Εκδήλωση για ασφαλές σερφάρισμα στο διαδίκτυο από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ

To Σάββατο, 28 Ιανουαρίου (21:00), η εκδήλωση του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών

         

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ


                                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Θεσσαλών με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο κέντρο Ζυγός 20ο χλμ. Λεωφόρου Πάρνηθος για την ετήσια κοπή πίτας. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική.
Τιμή πρόσκλησης 20 Eυρώ, με φαγητό, ποτά ,αναψυκτικά

Mε μουσική εκδήλωση η κοπή της πίτας, από τη Φιλότεχνη, την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου

 

Tην Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, η Γενική Συνέλευση της Φιλότεχνης

Tην Κυριακή, 29 Ιανουαρίου (18:00), η μαθητική συναυλία του Εθνικού Ωδείου Αχαρνών

Πίτα Αντικαρκινικής: Δείτε τη χορωδία του παραρτήματος της ΕΓΕ

Πίτα Αντικαρκινικής: Δείτε το μουσικό συγκρότημα του Καλλιτεχνικού Καφενείου

Aναστέλλεται το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων της Αντικαρκινικής

Οι προβλέψεις του Παναγιώτη Καζανά για δυσκολότερες μέρες, το 2012, δεν έγιναν τυχαία. Ο γιατρός ανακοίνωσε ότι ανεστάλη το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, λόγω έλλειψης κονδυλίων κι η είδηση, σίγουρα, δεν ενθουσιάζει την Αντικαρκινική, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Βέβαια ο γιατρός συμπλήρωσε ότι η αναστολή είναι προσωρινή, αλλά μην ξεχνάμε ότι ζούμε στη χώρα του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ: Συνεχίζει με δεντροφύτευση στην Πάρνηθα (Σάββατο- 28 Ιανουαρίου) και ενημερωτικές εκδηλώσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ
Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του παραρτήματος της Αντικαρκινικής, για το 2011 και τον προγραμματισμό των πρωτοβουλιών, που πρόκειται να αναληφθούν, το 2012, παρουσίασε, με την ευκαιρία κοπής της πίτας, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Καζανάς.  Ειδικότερα ο γιατρός ανέφερε τα εξής:
"Tο Παράρτημά μας τη χρονιά που πέρασε παρουσίασε αξιόλογη δραστηριότητα :
-Διοργανώσαμε πέντε εκδηλώσεις με θέματα πρόληψης του καρκίνου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως γνωρίζετε οι ομιλίες συνοδεύονται πάντα με εικαστικά και μουσικά θέματα, επικεντρώνοντας στην προβολή καλλιτεχνών των Αχαρνών. Τρίπτυχό μας είναι στις εκδηλώσεις το Μαθαίνω-Ακούω-Βλέπω.
-Επισκεφθήκαμε τέσσερα σχολεία ενημερώνοντας τους μαθητές για τις επιπτώσεις του καπνίσματος. Πέντε σχολεία συμμετείχαν στην ενημέρωση για σωστή διατροφή.
-Συμμετείχαμε στην προσπάθεια αναδάσωσης της Πάρνηθας.
-Διοργανώσαμε 28 αποστολές ομάδων γυναικών προς την Παιανία προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο (678γυναίκες). Συνολικά από τη λειτουργία του Παραρτήματος έκαναν εξετάσεις 1187 γυναίκες.
-Για φέτος συνεχίζουμε τα προγράμματα ενημέρωσης μαθητών για το κάπνισμα και την υγιεινή διατροφή, θα ανέβουμε στην Πάρνηθα για δενδροφύτευση στις 28 Ιανουαρίου . Βεβαίως θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις. Έχουμε έλθει σε επαφή με το ΕΚΑΒ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να διοργανώσουμε διαλέξεις με θέμα Πρώτες Βοήθειες".

Έκκληση Καζανά για κοινή δράση κατά της φτώχειας

O γιατρός πιστεύει ότι πρέπει να αναληφθούν ,αμέσως, πρωτοβουλίες γιατί η φτώχεια μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα
Κάλεσμα συνεργασίας, με αποδέκτες όσους εμπλέκονται στα κοινά, απηύθυνε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αχαρνών, της Αντικαρκινικής Εταιρίας, Παναγιώτης Καζανάς. Μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του παραρτήματος, ο Παναγιώτης Καζανάς προέβλεψε ότι το 2012 θα κινδυνεύσουν από την εξαθλίωση πολλοί συνάνθρωποι και ζήτησε συστράτευση προκειμένου να στηριχθούν από την τοπική κοινωνία.
«Μια πολύ δύσκολη χρονιά έφυγε. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από επώδυνα και σκληρά μέτρα. Η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Οι Έλληνες αισθάνονται αβεβαιότητα και αγωνία για την προσωπική και οικογενειακή τους προοπτική. Οι δομές του κοινωνικού κράτους καταρρέουν. Η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Το 2012 απ’ ότι φαίνεται θα είναι πιο δύσκολο. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα περνούν στη φτώχια και την εξαθλίωση. Τούτες τις δύσκολες ώρες πρέπει να σταθούμε o ένας δίπλα στον άλλο, όπως αρμόζει σε εμάς τους Έλληνες που ανέκαθεν υπήρξαμε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Οι Έλληνες όταν απειλούνται ενώνονται και με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια προχωρούν προς το μέλλον. Μπορεί να μας τα πάρουν όλα. Το μόνο όμως που δεν μπορούν να φορολογήσουν, που δεν μπορούν να μας στερήσουν είναι η αξιοπρέπειά μας, η ανθρωπιά μας και η αγάπη προς τον διπλανό μας. Καλώ όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη μας, τους δημοτικούς άρχοντες, τα προεδρεία των συλλόγων, την τοπική εκκλησία, τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, όσους από εσάς θέλετε να βάλετε πλάτη στα βάρη των συνανθρώπων μας, να συναντηθούμε προκειμένου να θέσουμε προτάσεις και να βρούμε λύσεις για την ανακούφιση του πόνου και των προβλημάτων τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του παραρτήματος της Αντικαρκινικής

EΠΑΝΩ, ο Παναγιώτης Καζανάς, εν μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου, κόβει την πίτα του παραρτήματος της Αντικαρκινικής και ΚΑΤΩ, οι προσκεκλημένοι, οι επίσημοι, η χορωδία της ΕΓΕ και το συγκρότημα του Καλλιτεχνικού Καφενείου
Κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός αποτέλεσε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας. Με ανοιχτή την αγκαλιά του σε όλη την πόλη, το παράρτημα πρόσφερε στους καλεσμένους του μια ζεστή βραδιά. Στη σκηνή της φιλόξενης αίθουσας εκδηλώσεων του Ορειβατικού, η χορωδία της ΕΓΕ και το μουσικό συγκρότημα του Καλλιτεχνικού Καφενείου, αποφόρτισαν την εκδήλωση, αφήνοντας, διακριτικά, σε δεύτερο πλάνο, την μεγάλη κοινωνική αποστολή του παραρτήματος, η οποία συνίσταται στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Κάτι που δεν το ξεχνούν τα μέλη του ΔΣ φροντίζοντας καθημερινά για την ενημέρωση του κόσμου πάνω στο μεγάλο αυτό ζήτημα.

Αρχίζει την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, το διήμερο συνέδριο των Δημάρχων, στην Κομοτηνή


Το ξενοδοχείο ARCADIA HOTEL της Κομοτηνής, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο των Δημάρχων
Ξεκινούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί στην Κομοτηνή οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση με τις προτάσεις και τις θέσεις των δήμων της χώρας για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το θεσμό. Τις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων. Το συνέδριο της ΚΕΔΕ, συγκαλείται σε περίοδο πρωτοφανούς και γενικευμένης κρίσης στη χώρα. Βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, τις αναμενόμενες παραλείψεις του προγράμματος «Καλλικράτης», τις απαιτήσεις της τρόικα για περαιτέρω οριζόντιες περικοπές δαπανών, την μείωση των πόρων της. Στον αντίποδα οι δήμοι και οι τοπικές αρχές κάνουν αγώνα δρόμου ώστε καθημερινά να εφεύρουν και να υλοποιούν λύσεις, οι οποίες δημιουργούν «αναχώματα», ανακόπτουν τις συνέπειες της κρίσης για τις τοπικές κοινωνίες, ανακουφίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πολιτών και χαράσσουν προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το συνέδριο της ΚΕΔΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού οι αιρετοί της χώρας, μεταφέροντας τη δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις δυσάρεστη εμπειρία της μέχρι τώρα θητείας τους, θα κληθούν:
-να επαναπροσδιορίσουν τα αιτήματα και τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
-να προτείνουν συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες της κρίσης, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών,
-να χαράξουν το δικό τους «οδικό χάρτη», που θα δείχνει το δρόμο για την προώθηση πολιτικών τοπικής ανάπτυξης,
-να προτείνουν τις αναγκαίες διορθώσεις για την διοικητική μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Ειδικότερα στο συνέδριο οι συζητήσεις θα γίνουν με τους εξής θεματικούς άξονες:
· Οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων.
· Η οικονομική κατάσταση των δήμων και η ενεργοποίηση τρόπων, μέσων και πολιτικών, τέτοιων που να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αφενός και αφετέρου την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
· Η ουσιαστική ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α., για την ανάπτυξη και απασχόληση.
· Ο επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού ρόλου των δήμων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουν πολίτες και τοπικές κοινωνίες.
Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα παρουσιαστούν το Σάββατο, κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου.
 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου στο
www.kedke.gr 

Συμβουλευτικά Κέντρα για κακοποιημένες γυναίκες, σε Αχαρνές και Φυλή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΑ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ  Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ KAI META ...ΦΕΣΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αχαρνές και Φυλή περιλαμβάνονται, σε πρόγραμμα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία δομών τριετούς λειτουργίας που αφορούν τη στήριξη γυναικών- θυμάτων βίας. Οι δύο Δήμοι περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά σε 33 Δήμους της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αχαρνών, καλείται να υποβάλλει πρόταση προϋπολογισμού έως 700 χιλιάδων ευρώ, για τη δημιουργία
Συμβουλευτικού Κέντρου- Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, με δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών και των παιδιών τους. Ο Δήμος Φυλής καλείται να υποβάλει πρόταση προϋπολογισμού μέχρι 300.000 ευρώ, για τριετή λειτουργία, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών-θυμάτων βίας. Η πρόσκληση έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,3 εκατ. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι μετά την τριετία οι Δήμοι θα κάνουν αγώνα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" και τις άλλες κοινωνικές δομές, που στην αρχή χρηματοδοτήθηκαν από το Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ κι εν συνεχεία εγκαταλείφθηκαν στους Δήμους επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό τους και προκαλώντας τους δισεπίλυτα έργασιακά προβλήματα.

15-20χιλ. προσλήψεις, το Φλεβάρη, στους Δήμους με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ  135 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ

Με στόχο την απορρόφηση, μέσα στο 2012, 35.000 ανέργων από την οικοδομή, που πλήττεται από την κρίση, τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας εξήγγειλαν την έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας για τους δήμους. Η φετινή στόχευση των υπουργείων είναι να απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά, 35.000 τεχνίτες, μέχρι 5 μήνες, με 135 ημερομίσθια το ανώτερο. Ο τριετής τους στόχους είναι να απασχοληθούν περίπου 100.000- 120.000 άτομα. Οι πόροι του προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, προέρχονται 50% από το ΕΣΠΑ και 50% από τους δήμους (από φόρο ζύθου, ΤΑΠ, τέλος διαφήμισης). Το χρονοδιάγραμμα ορίζει να ξεκινήσει το αυτεπιστασία το Φεβρουάριο, με στόχο να περαγματοποιηθούν οι πρώτες 15-20.000 προσλήψεις έως το τέλος του μήνα. Ο ΟΑΕΔ έχει ετοιμάσει τον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης των ανέργων και έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, ενώ σύντομα θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Tην Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, η κοπή πίτας από την ΟΓΕ Μενιδίου

                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (ΟΓΕ) προσκαλεί τα μέλη και τις γυναίκες της περιοχής μας στην κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στο χώρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου (Δεκελείας 42) και ώρα 18:00.
Τηλ. Επικοινωνίας
2102463863-6986157109

Νέο κύμα διαρρήξεων από τη συμμορία με τα smart, στο Ζεφύρι

Βιάστηκε, μάλλον, η Αστυνομία να δηλώσει ότι εξάρθρωσε τη συμμορία με τα smart, που είχε στην κυριολεξία, ρημάξει, κατακαλόκαιρα, το Ζεφύρι. Στα παρακλάδια της συμμορίας αποδίδουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τις δύο διαρρήξεις κατοικιών που σημειώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στην πόλη, ενώ δεν αποκλείεται να σχετίζονται μαζί της και οι δράστες ληστείας που πραγματοποιήθηκε σε χρυσοχοείο που βρίσκεται στην οδό Παναγίας Γρηγορούσας. Για νέο κύμα παραβατικότητας έκανε λόγο, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου. Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι επίδοξοι διαρρήκτες βάζουν σημάδια στα σπίτια που πρόκειται να διαρρήξουν. «Το ζήτημα της παραβατικότητας είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του Ζεφυρίου», κατέληξε η Φωτεινή Γιαννοπούλου.

ΦΡΙΚΗ: Νοητικά καθυστερημένος βίασε δύο αγόρια ηλικίας 4 και 5 ετών στο Ζεφύρι

Αποτροπιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το Σαββάτο, 21 Ιανουαρίου, στα μάτια θαμώνων καταστήματος στο Ζεφύρι. Ένας 17 χρονος, πιθανότατα καθυστερημένος, τσιγγάνος, βίασε, μέρα μεσημέρι, τα ηλικίας 4 και 5 ετών ανίψια του, στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος». Οι θαμώνες ειδοποίησαν αμέσως τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ραφτέλη, ο οποίος έσπευσε, επί τόπου, αφού προηγουμένως ενημέρωσε την Αστυνομία. Σε χρόνο ρεκόρ κατέφθασαν επί τόπου, μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν το δράστη και τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και προφυλακίστηκε.

Γιατί δεν πρέπει να πληρωθεί το χρέος από μας τους πολίτες


HΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ
Ένα ενδιαφέρον   άρθρο του Ηλία Γκρίτση, που, με την ιδιότητα του οικονομολόγου, φωτίζει τις πτυχές της οικονομικής κρίσης, με τρόπο απόλυτα κατανοητό. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα για «ζέσταμα». 
"Ένα  στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί για να καταλάβουμε γιατί  αυτό το χρέος θεωρείται επαχθές, είναι το εξής: εγώ ο απλός πολίτης με την μια και πενιχρή σύνταξη, μπορώ να δανειστώ από οποιαδήποτε τράπεζα με ένα επιτόκιο γύρω στο 3,5% για κατοικία, ενώ το ελληνικό κράτος το οποίο έχει εργατικό δυναμικό, εκπαίδευση υποδομές, άμυνα, ορυκτό πλούτο κ.λπ., θα πρέπει να δανειστεί με επιτόκιο πάνω από 5%, αυτό είναι εντελώς παράλογο. Μία αναλογιστική μελέτη με υποχρεωτική αναδιάρθρωση των δανείων μας προς τους δανειστές μας με ένα επιτόκιο γύρω στο 1%, δηλαδή όσο δανείζει η ΕΚΤ τις κρατικές τράπεζες, είναι το πιο δίκαιο. Έτσι και αλλιώς όσα δάνεια και να πάρουμε το παρόν χρέος μας δεν είναι επ΄ουδενί βιώσιμο, ας το πάρουν λοιπόν απόφαση και ας σώσουν την ¨αγελάδα¨ ( πολίτες ) και όχι να γυαλίζουν την ¨καρδάρα¨( χρηματοπιστωτικά ιδρύματα )."
Διαβάστε το όλο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Εντάξει η γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο, συνεχίζεται το πρόβλημα στη γραμμή Άνω Λιόσια-Πειραιάς

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Προαστιακού στη γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο. Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι:Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης στο σταθμό Μεταμόρφωσης οι συρμοί των Προαστιακών Γραμμών που κυκλοφορούν μεταξύ Αεροδρομίου - Κιάτου - Αεροδρομίου & Αεροδρομίου - Άνω Λιοσίων - Αεροδρομίου κινούνται πλέον κανονικά σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα κυκλοφορίας. Αντίθετα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη γραμμή Άνω Λιόσια-Πειραιάς, εξαιτίας βλάβης στο ΣΚΑ. Παρά την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι η επισκευή ήταν θέμα λίγων ημερών, τα δρομολόγια δεν έχουν, ακόμη, επαναληφθεί.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σημαντικά κενά και παραλείψεις στο σχέδιο για το νέο ρυθμιστικό της Αθήνας

Eκδήλωση για την ενημέρωση των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Αττικής επί των προτάσεων του ΟΡΣΑ (Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας) για το νέο ρυθμιστικό της Αττικής διοργάνωσε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), στο Αμφιθέατρο του ραδιοσταθμού 9,84 (Γκάζι-ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ).
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι Αιρετοί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΡΣΑ για το νέο ρυθμιστικό, ενώ οι ίδιοι ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους προκειμένου το νέο ρυθμιστικό να καταστεί λειτουργικό και εφαρμόσιμο στους Δήμους τους. Ο πρόεδρος του ΟΡΣΑ Ιωάννης Πολύζος παρουσίασε στους Αιρετούς το νέο ρυθμιστικό, του οποίου οι στρατηγικοί στόχοι είναι οι εξής:
1)Οικονομική ανάπτυξη, ισόρροπη, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη. Ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Αθήνας, προώθηση της καινοτομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
2)Περιβαλλοντικά βιώσιμη χωρική ανάπτυξη με αποτελεσματική και συνεκτική προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, διατήρηση του φυσικού χώρου και της βιοποικιλότητας και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
3)Βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους, εξισορρόπηση στην κατανομή των πόρων και των ωφελειών από την ανάπτυξη, ως βασικών προϋποθέσεων για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Προώθηση πολιτικών άμβλυνσης των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων -Καματερού Νίκος Σαράντης μιλώντας στην εκδήλωση υπογράμμισε την ανάγκη κατάρτισης νέου ρυθμιστικού σχεδίου για την Αθήνα και την Αττική προσαρμοσμένου στις «σύγχρονες συνθήκες», καθώς όπως σημείωσε η ανάπτυξη της Αττικής την τελευταία εικοσαετία χαρακτηρίστηκε από την άμετρη και χωρίς επαρκή σχεδιασμό επέκταση, από την υποβάθμιση συνοικιών του ιστορικού κέντρου, από τη συνέχιση της αναπτυξιακής υστέρησης των λαϊκών συνοικιών της Δυτικής Αθήνας και της Β΄ Πειραιά και από την εξάρτηση της οικονομικής δραστηριότητας από τους ευάλωτους κλάδους των κατασκευών και του εμπορίου. Όπως τόνισε το νέο ρυθμιστικό στηρίζεται σε σωστούς άξονες όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, η οριοθέτηση του οικιστικού ιστού και η ανακοπή της περαιτέρω επέκτασής του, η προτεραιότητα στη χρήση των Μέσων μεταφοράς σταθερής τροχιάς κ.α. , επισημαίνοντας, όμως, ότι υπάρχουν «σημαντικά κενά και παραλείψεις, που απειλούν να διαιωνίσουν προβλήματα του παρελθόντος».Ειδικότερα μιλώντας για την Δυτική Αθήνα αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης ενός αναπτυξιακού πόλου που περιεχόμενό του θα είναι «η εγκατάσταση επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας και εξοικονόμησης ενέργειας σε περισσότερους από έναν τοπικούς θύλακες, δηλαδή Αναπτυξιακά Πάρκα.», ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των Στρατοπέδων, ΚΕΒΟΠ-ΚΕΔΒ και 301, και την απόδοση των εκτάσεων στους κατοίκους για χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών ή και χωροθέτησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Για το σύνολο της Αθήνας σημείωσε ότι μεγάλη σημασία έχει η πρόβλεψη το δίκτυο Μέσων Μεταφοράς να μην συνδέει μόνον τις συνοικίες της περιφέρειας με το κέντρο αλλά να διευκολύνει και την κίνηση μεταξύ γειτονικών πόλεων. Επίσης χαρακτήρισε θετικές τις προβλέψεις για την προστασία του περιαστικού πρασίνου και των Μητροπολιτικών Πάρκων , υπογραμμίζοντας ότι ο καλύτερος διαχειριστής των χώρων αυτών είναι η Αυτοδιοίκηση.
Ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής της Π.Ε.Δ.Α. και γενικός γραμματέας, Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης μιλώντας στην εκδήλωση χαρακτήρισε το νέο ρυθμιστικό «θεωρητικό πόνημα», «με ασαφείς δράσεις που δεν συνοδεύονται από στοιχειώδες οικονομικό κείμενο». Επισήμανε την ανάγκη κατάρτισης ενός ρυθμιστικού που θα έχει ορίζοντα δεκαετίας και κατέθεσε τις κάτωθι παρατηρήσεις επί του σχετικού σχεδίου Νόμου:
*Χρειάζεται αποσαφήνιση της εφαρμογής «της αρχής της συνεκτικής πόλης».
*Στους «Πόλους Διαπεριφερειακής Εμβέλειας» αγνοούνται εντελώς σημαντικοί Δήμοι του Βόρειου Τομέα της Αττικής.
*Στο κείμενο για τη Διαχείριση υδάτων διατυπώνονται προτάσεις για τα υπάρχοντα υδατορεύματα, αλλά δεν γίνεται καμιά πρόταση για την ανάκτηση κάποιων που δεν είναι λειτουργικά μεν αλλά θα μπορούσαν να ανακτηθούν.
*Οι «προτεινόμενοι» όροι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δεν δίνουν κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη ισχύει και εφαρμόζεται.
*«Γεωργικά Πάρκα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης»: δίνεται έμμεσα και περιγραφικά ο ορισμός τους - που όμως αφήνει στον αναγνώστη την αίσθηση ότι οι περιοχές εκτός αυτών θα μπορούν να μη τυγχάνουν περιβαλλοντικής διαχείρισης.
*Υδατοκαλλιέργειες: τα διαπιστωμένα προβλήματα αφήνονται να επιλυθούν (εάν και όποτε.) από το Ειδικό Πλαίσιο Χωρικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και «.όπου απαιτείται εξειδικεύεται για την Αττική μετά από μελέτη». Βέβαια κάτι τέτοιο ήδη προβλέπεται, άρα προς τι η αναφορά αυτή;
*Συγκοινωνίες / Κινητικότητα / Γενικά:
1)πολύ αναλυτική και λεπτομερής αναφορά προτάσεων (παλαιότερων και νέων),
2)πυκνό δίκτυο ποδηλατοδρόμων (για αυτούς που μπορούν και τολμούν..),
3)δρόμοι που διασχίζουν εδώ και δεκαετίες πυκνό αστικό ιστό και τώρα μετονομάζονται σε «Πρωτεύοντες ή Δευτερεύοντες Άξονες Μητροπολιτικής Σημασίας» - χωρίς όμως στους περισσότερους από αυτούς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα βελτίωσης των γεωμετρικών τους χαρακτηριστικών.
*Σήμερα έχουμε το οξύμoρο σχήμα, να εκπονούνται επιχειρησιακά προγράμματα από τους Δήμους, να εντάσσονται διαδημοτικά έργα στο ΕΣΠΑ και να μην έχουμε συμφωνήσει ακόμα για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, προκειμένου οι αλλαγές που θα γίνουν, να επιφέρουν καλύτερη οικονομική και κοινωνική οργάνωση, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή στο σύνολο της Αττικής, βοηθώντας την ανάπτυξη και προστατεύοντας το περιβάλλον».
Την εκδήλωση χαιρέτησε η αντιδήμαρχος Αναπλάσεων και Σχεδίου Πόλεως της Αθήνας Αγγελική Αντωνοπούλου, ενώ παρευρέθησαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α Αθήνας Σπύρος Κουβέλης, Β Αθήνας Λάμπρος Μίχος και ο Aντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστας Παπαντωνίου.
                                                     

"Nίκας τοις βασιλεύσι" στην πίτα της Νέας Δημοκρατίας στο Κεντρικό Μενίδι

Μην χάσετε το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός των Αχαρνών

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,  Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα των Αχαρνών». Ο λόγος για τη συναυλία που δίνεται τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών. Τι κι αν γίνεται, εκτός Αχαρνών, τουτέστιν στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαιότητα οι Αχαρνές βρίσκονταν εντός των «Μακρών τειχών» κι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας. Είναι λοιπόν, αναμφίβολα, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός των Αχαρνών, γιατί αφορά στο μεγαλύτερο αρχαίο μνημείο της πόλης και συμμετέχουν τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα του έντεχνου και του λυρικού τραγουδιού: Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Άννα Λινάρδου κι ο σπουδαίος φλαουτίστας Θύμιος Παπαδόπουλος. Αν τα παραπάνω δεν αρκούν, τότε, ας παραδεχθούμε πως δεν συναντιούνται, κάθε μέρα, πάνω σε μια πρόσκληση οι υπογραφές του Δημάρχου Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρου, της Προϊσταμένης της Β’ Εφορίας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων, Ελένης Ανδρίκου και των Προέδρων του «Διαζώματος», Σταύρου Μπένου και του «Επισκηνίου», Μαρίας Μίχα. Όλοι, λοιπόν, οι δρόμοι οδηγούν στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το βραδάκι της Δευτέρας, 6 του Φλεβάρη. Για τους προνοητικούς, που έσπευσαν να προμηθευτούν την απαραίτητη πρόσκληση, εννοείται. Γιατί τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες μπορεί να έχει επέλθει το μοιραίο sold out, αφού οι προς διάθεση προσκλήσεις είναι ελάχιστες. Όσοι οι πιστοί ας σπεύσουν λοιπόν. Γιατί οι καιροί ου μενετοί, τουτέστιν οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Έτσι δεν έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι;
Πάρτε μια γεύση από αυτό που σας περιμένει στη συναυλία και καλή διασκέδαση.

«Mάλωσε» το Δήμαρχο για το παγοδρόμιο η Νίτσα Βαρελά

Μπορεί όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεκινήσει η προσπάθεια για την ανέγερση της στέγης του Λυκείου των Ελληνίδων, να χειροκροτήθηκε από την Πρόεδρο του παραρτήματος, Νίτσα Βαρελά. Όταν όμως ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος τελείωσε την ομιλία του, κι απομακρύνθηκε, λίγο, από το μικρόφωνο η Νίτσα Βαρελά τον «μάλωσε» για το παγοδρόμιο που έχει εγκατασταθεί στην Κεντρική Πλατεία. Ο Δήμαρχος αρκέστηκε σε ένα χαμόγελο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η Πρόεδρος του Λυκείου δεν ήταν η μόνη που του έχει γκρινιάξει για το παγοδρόμιο. 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ: Είναι ώρα να αποκτήσει το Λύκειο των Ελληνίδων τη δική του στέγη

H δήλωση Ντούρου χειροκροτήθηκε από τη Νίτσα Βαρελά
Την ανάγκη να αποκτήσει τη δική του στέγη το παράρτημα του Λυκείου Αχαρνών, αναγνώρισε ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Μιλώντας στην εκδήλωση του Λυκείου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είχε μια συζήτηση με το χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Σπύρο Βαρελά στην οποία θίχτηκε το συγκεκριμένο θέμα. «Είναι ώρα να ξεκινήσουμε, όλοι μαζί αυτό το εγχείρημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Ντούρος.

Η σπόντα του παλιού δημοσιογράφου για την πίτα της ΝΔ στην Αγία Άννα…

Το μάτι του παλιού δημοσιογράφου (ονόματα δεν λέμε) ζύγισε τον κόσμο στην πίτα της τοπικής της Αγίας Άννας κι έβγαλε αμέσως το συμπέρασμα. «Η ΝΔ τα πηγαίνει μια χαρά από στελέχη. Αυτό που της λείπει είναι οι ψηφοφόροι. Στην Αγία Άννα μέτρησα πάνω από πενήντα στελέχη, αλλά ελάχιστους ψηφοφόρους. Για την ακρίβεια η εκδήλωση έγινε για τρία-τέσσερα άτομα, γιατί οι άλλοι, ούτως ή άλλως, είναι στελέχη της ΝΔ ή και άλλων κομμάτων και επομένως η κομματική τους τοποθέτηση είναι δεδομένη», σχολίασε. Δεν ξέρουμε αν έχει δίκιο. Δείτε τις φωτογραφίες, διαβάστε τη λίστα των παρευρεθέντων  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...Έχουμε και λέμε:
Οικοδεσπότες :
Βλάχου Γεωργία : Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αγίας Άννας
Λουμάκος Πναγιώτης : Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αγίας Άννας
Παρευρεθέντες:
Χάσκος Παναγ., Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β. Αττικής
Ζωντανός Κώστας, Γραμματέας Οργανωτικού

Αθάνατος Κ., Περιφερειάρχης Περιφ. Αττικής
Γιαννόπουλος Δημ., Τομεάρχης Οργαν. Περ. Αττικής
Βλάχος Γεώργιος , Βουλευτής

 Μπούρας Θανάσης , Βουλευτής
Καντερές Νίκος , Βουλευτής
Κατσίκης Κώστας , Πολιτευτής
Κατσιγιάννης Θανάσης , πρώην Βουλευτής
Τσανικλίδης Δημ. Ιατρός, Πρώην πολιτευτής
Δαμάσκος Χάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος
Μανούρης Αθανάσιος , πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Αναπλ. Γραμ. Προγραμματισμού και Τεκμηρίωσης
Οικονόμου Θέμης, πρώην Δήμαρχος Θρακ/νων, Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών
Γρηγοριάδης Παν. πρώην Πολιτευτής, πρώην Αντινομάρχης , Δημ. Συμβ. Αχαρνών
Σκρέκης Γιάννης, πρώην Αντιδήμαρχος Αχαρνών
Μπάρα Τζένη, πρώην Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου
Παπαχρήστος Κώστας, πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου

Παναγιώτης Σακελαρίου , πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου
Σπανός Γιάννης , Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Θρακ-νων
Δουσαΐτου Σούλα, Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Κοκ. Μύλου
Γκίκας Χρήστος , Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Κέντρου Αχαρνών
Μαυροϊδάκος Γιάννης, Πρόεδρος Τ.Ο. Ζεφυρίου
Μούγιος Πέτρος, Πρόεδρος  Τ.Ο. Αγίου Στεφάνου
Παραδείση Κούλα, Πρόεδρος Τ.Ο. Ελευσίνας
Γάκης Θανάσης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανατ. Αττικής
Αμανατίδης Νίκος Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Καματερού
Αθανασόπουλος, Αναπλ. Γραμματέας Οργάνωσης
Σακελαρίου Φρόσω, Γραμματέας ΝΟΔΕ Β. Αττικής
Σχίζας Αθανάσιος, Γραμ. ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζεφυρίου, Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής
Γούλα Γεωργία, Υπεύθ. Γυναικών, ΔΗΜ. Τ.Ο. Άνω Λιοσίων

Χριστοπούλου Λουκία, Τομεάρχης Εθελοντισμού
Βαβάσης Σάββας, Πρόεδρος Δόξας Αγίας Άννας
Εύη Γραμματικοπούλου , Πρόεδρος Συλ. Αλέξ. Παναγούλης
Δούκα Στέλλα , Πρόεδρος Συλ. Πάτημα Πλαβούκου
Διαννάς Αθανάσιος, πρώην Πρόεδρος Τ.Ο. Αγίας Άννας
Αγιασόγλου Στέφανος, Αναπλ. Τομεάρχης Ναυτιλίας
Φούκας Γιάννης , Διευθυντής Πρωτοβ. Εκπαίδευσης
Παρασκευοπούλου Σεβαστή, Στέλεχος Τ.Ο. Ν.Δ. Θρακ-νων
Κοκολάκη Μαίρη, υπεύθυνη Γυναικών ΔΗΜ.Τ.Ο. Θρακ-νων
Ρίζου Λίτσα , Φαρμακοποιός
Τσιώλης Αλέξ., πρώην Δημ. Σύμβουλος, Στέλεχος Ν.Δ.
Ντούρος Σωτήρης , Δήμαρχος Αχαρνών
Κόνταρης Χρύσανθος , Αντιδήμαρχος Αχαρνών
Κατσανδρής Γιάννης, Αντιδήμαρχος Αχαρνών
Πετάκος Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
Βρεττός Μιχάλης , Πρόεδρος Δημοτικής Φροντίδας
Καλαντζής Δημήτριος , Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Κέντρου Αχαρνών
Μιχελάκη Φωτούλα, Μητέρα του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ: Βλάχος, Μπούρας και Καντερές έβαλαν πλάτη για το Δήμο Αχαρνών. Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Δήμαρχος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ: Την υγειά μας να έχουμε

Απογοητευμένος από την γενικότερη οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίστηκε στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας, στο Κεντρικό Μενίδι, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχήθηκε υγεία. «Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει», εξήγησε. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που τον απογοητεύουν όπως για παράδειγμα η στάση του Οργανισμού της Αθήνας σε ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης. Αλλά και οι καθημερινές φθορές που υφίσταται κάθε μέρα η δημοτική περιουσία που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών. «Καθημερινό φαινόμενο είναι οι πυρκαγιές στους κάδους των απορριμμάτων, που τις προκαλούν ορισμένοι για να καθαρίσουν το χαλκό των καλωδίων, τα οποία αποσπούν από τους πυλώνες φωτισμού. Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, πολλοί δημόσιοι χώροι θα βυθισθούν στο σκοτάδι, με απρόβλεπτα αποτελέσματα για την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Ντούρος.

Τα κουτσομπολιά από την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας στο Μενίδι

Τα κουτσομπολιά είναι το απατοπίπερο της ζωής. Πάμε λοιπόν: Υπήρξαν Νεοδημοκράτες πουν δεν πήγαν και στις δύο κοπές πίτας, στην Αγία Άννα και στο Κεντρικό Μενίδι. Ο Ντούρος πήγε και στις δύο. Οι δεινόσαυροι Πρόεδροι των Τοπικών, Γιάννης Αστάρης και Θανάσης Διανάς έδωσαν, χαμογελαστοί, το παρών, στο Κεντρικό Μενίδι. JURASIC PARK η Νέα Δημοκρατία. Ευτυχώς έδωσαν τιμητική προαγωγή στον Θανάση Μανούρη. Αλλιώς οι δεινόσαυροι θα ήταν περισσότεροι. Τουλάχιστον ο Παναγιώτης Χάσκος θυμίζει (εμφανισιακά, για να μην παρεξηγηθούμε), ζεν πρεμιέ και αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια ωραία παρουσία. Αυτό, παρεμπιπτόντως, μετράει πάντα, ιδίως μεταξύ των ψηφοφόρων θηλυκού γένους... Εδώ ασχολούνται, μήνες, με το χρώμα της κουρτίνας, δεν θα έδιναν σημασία στα βασικά; Η Γεωργία Βλάχου ανταπέδωσε την επίσκεψη που της έκανε στην Αγία Άννα, η Τοπική του Κέντρου. Γέλαγαν και τα μουστάκια του Χρήστου Γκίκα. Φαντάσου και να είχε. Ο Κώστας Κατσίκης είχε τρελά κέφια. Δικαιολογημένα, γιατί ως πρώτος επιλαχών στις προηγούμενες εκλογές που η ΝΔ ήταν πολύ ντάουν, ευελπιστεί ότι την ερχόμενη άνοιξη θα περάσει το κατώφλι της Βουλής. Ακόμα τούτη η άνοιξη, ραγιάδες-ραγιάδες, που λέει και το γνωμικό του 21. Πολιτικό ανέκδοτο με δύο λέξεις ξεφούρνισε ο πρώην Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Θέμης Οικονόμου.  "Λεφτά υπάρχουν", είπε, αλλά λίγοι είχαν το κουράγιο να γελάσουν...Όμως το πολιτικό ανέκδοτο με το πολύ γέλιο είναι το παρακάτω: Δίδυμο, συγκρότησαν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, οι Θανάσης Κατσιγιάννης και Δημήτρης Τσανικλίδης. Εδώ γελούν όλοι. Εκτός από τους ενδιαφερόμενους. Που ούτε γελούν, ούτε μιλούν (μεταξύ τους). Και, δικαιολογημένα,  θα πάψουν, αμφότεροι, να μιλούν στον ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ. Το καλαμπούρι έχει και τα όριά του...

Κλίμα αισιοδοξίας και συναδέλφωσης στη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Για το κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση, η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική
Το κλίμα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας έχει αλλάξει. Τα δημοσκοπικά δεδομένα και κυρίως η μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν αισιοδοξία, τουλάχιστον στο στελεχικό, δυναμικό. Αυτό ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, που πραγματοποίησε, το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου, η Τοπική του Κεντρικού Μενιδίου. Η κίνηση στα γραφεία ήταν αυξημένη, παρόλο που δεν θύμιζε την αντίστοιχη, στις παραμονές της μεγάλης εκλογικής νίκης του 2004. Αλλά ούτε είχε σχέση με την κατήφεια που επικράτησε τα δύο τελευταία χρόνια, που το κόμμα έχει βρεθεί και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, στην αντιπολίτευση. Η διάθεση για χιούμορ είχε ως αποτέλεσμα να ειπωθούν, από μικροφώνου, μέχρι και ανέκδοτα και μάλιστα από έναν άνθρωπο που δεν χάνει την αίσθηση του μέτρου, όπως ο Απόστολος Σταύρου. Κλίμα συναδέλφωσης επικράτησε και μεταξύ των πολιτευτών, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο, ανάμεσα σε υποψηφίους της ίδιας εκλογικής περιφέρειας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο come back του Θανάση Κατσιγιάννη, ενώ εκτός από τους γνωστούς Γιώργο Βλάχο, Νίκο Καντερέ, Θανάση Μπούρα, Κώστα Κατσίκη κλπ, το παρών έδωσαν και επίδοξοι πολιτευτές, όπως ο Δημήτρης Τσανικλίδης. Όλα αυτά, υπό τη σκιά της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, στην οποία αναφέρθηκαν όλοι οι ομιλητές. Κι αν στο βάθος του μυαλού τους τα στελέχη κρύβουν μια ανησυχία, σχετικά με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας και για αυτό υπάρχουν λύσεις. Μια από αυτές είναι οι γέφυρες με ανθρώπους άλλων πολιτικών χώρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου, τόσο στην τοπική του Κέντρου, όσο και στην τοπική της Αγίας Άννας, την περασμένη Κυριακή. Που σημαίνει ότι, τουλάχιστον, σε τοπικό επίπεδο οι συμμαχίες είναι ήδη έτοιμες. Κι αν αυτή η δυναμική επικρατήσει στη βάση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, τότε είναι βέβαιο ότι οι δικαιολογίες για τις ηγεσίες θα έχουν τελειώσει…