Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου η εορταγορά της ΑΡΩΓΗΣ


Υποψήφιος για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ο Σωτήρης Κουφογεώργος

Aριστερά ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελετηρίου, με το συντοπίτη μας,
Σωτήρη Κουφογεώργο και δεξιά, λεπτομέρεια από το φυλλάδιο του συνδυασμού 
Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, με τον συνδυασμό «Το Επιμελητήριό μας» και επικεφαλής τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είναι ο συντοπίτης μας Σωτήρης Κουφογεώργος. Ο Σωτήρης Κουφογεώργος, συντονιστής οικονομικών συμβούλων στο επάγγελμα, έχει διακριθεί στην τοπική κοινωνία για τους αγώνες του ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Συμμετέχει επίσης, ως Αντιπρόεδρος, στο ΔΣ της δραστήριας Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών. Είναι, αναμφίβολα, ένας άνθρωπος που συμμετέχει στις διαδικασίες με πνεύμα πρακτικό και αποδοτικό. Γι αυτό και τον προτείνουμε στους συμπολίτες που σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, το τριήμερο 3-4 και 5 Δεκεμβρίου. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

Σωτήρης  Κουφογεώργος

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Βουλής 7 - Μέγαρο Μπολάνη - 1ος όροφος

Τηλ.Κέντρο: 210.90.92.050 - Fax: 210.90.92.058, Κινητό: 6944.35.26.97
E-mail: skoufo@ethniki-kariera.gr,
Web-site: http://www.ethniki-kariera.gr/

Νέος Αντιδήμαρχος ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος θα καλύψει, όπως όλα δείχνουν, την κενή θέση Αντιδημάρχου, που προέκυψε, μετά την παραίτηση του Βασίλη Λαζάρου, ο οποίος είχε από καιρό, εκφράσει την επιθυμία να ρίξει το βάρος του στον Σύνδεσμο Προστασίας της Πάρνηθας. Ο ορισμός του  νέου Αντιδημάρχου ενδέχεται να προκαλέσει ανακατάταξη στις αρμοδιότητες, ωστόσο η κατάσταση θα οριστικοποιηθεί με το νέο χρόνο, οπότε ο αριθμός των Αντιδημάρχων θα αυξηθεί, σύμφωνα με το νόμο, από έξι σε οκτώ.

Kλειστοί οι Δήμοι και οι Δημόσιες Υπηρεσίες, την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ: Ταφόπλακα για το περιβάλλον η κατάργηση του «Πράσινου Ταμείου»

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την πρόσφατη διάταξη νόμου σύμφωνα με την οποία το 95% των εσόδων του Πράσινου Ταμείου από τις τακτοποιήσεις των ημιυπαίθριων και αυθαίρετων κατασκευών θα μεταφερθεί στα κρατικά ταμεία, εκφράζει ο Σύλλογος Δημάρχων Αττικής.
«Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά καταργεί το νεοσυσταθέν ταμείο και βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των πολιτών και των δημοτικών αρχών για την διάσωση των ελάχιστων εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων της Αττικής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατάφερε με πολλές και επανειλημμένες πιέσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τη θέσπιση του ταμείου αυτού, ώστε να καλύψει την παντελή αδυναμία της για την διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις των δεσμευμένων κοινοχρήστων χώρων. Χώροι που με δικαστικές αποφάσεις χάνονται σταδιακά ο ένας μετά τον άλλο, εφόσον δεν καταβάλλονται τα ανάλογα ποσά για την περαίωση των απαλλοτριώσεων.Οι πόροι του ταμείου αυτού προέρχονται από τα πρόστιμα για την νομιμοποίηση των πολεοδομικών παραβάσεων ως αντιστάθμισμα για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που επιφέρουν αυτές. Επομένως πέραν από την ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης τίθεται και μείζον πολιτικό θέμα. Η τακτική των ολέθριων πολιτικών που μας οδήγησαν στην τραγική κοινωνική και οικονομική κρίση δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε βάρος της υγείας των πολιτών που επιφέρει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος», σημειώνουν οι Δήμαρχοι της Αττικής.

Δημοπρατήθηκε η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς στο Καματερό

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Δημοπρατήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το έργο της διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς. Ανάδοχος αναδείχθηκε κοινοπραξία τεχνικών εταιριών, με επικεφαλής τον ΑΚΤΩΡΑ, η οποία πρόσφερε έκπτωση 13,1% επί το προϋπολογισμού του έργου, που ανέρχεται σε 83,763 ευρώ. Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης για να προχωρήσει η έναρξη των εργασιών. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2010 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα. Με την ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με τη διευθέτηση των δευτερευόντων ρεμάτων που καταλήγουν στην Εσχατιά θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Καματερού, θα διευκολυνθεί η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης του Καματερού. Ανοίγει επίσης ο δρόμος για τη διευθέτηση του ρέματος από το Καματερό, μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθας, κάτι που μπορεί να σημάνει την απαρχή της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Αχαρνών και ιδίως του κεντρικού Μενιδίου. Κάτι που περιμένουν, πως και πως οι κάτοικοι των Αχαρνών...
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΧΑΤΙΑ:
http://www.youtube.com/watch?v=DHY2yTpqih0

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ «Αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους ΟΤΑ κατά το έτος 2011»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Με αφορμή ανακοίνωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχετικά με την αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Βουλευτής Αττικής Θανάσης Λεβέντης ζητά τη λήψη μέτρων. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων παρατηρείται εντός του έτους 2011, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα έτη. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά το δυστύχημα στον Δήμο Ναυπλίου, το τρίτο κατά σειρά εντός του έτους 2011, όταν το έτος 2010 καταγράφηκε ένα και το έτος 2009 καταγράφηκαν δύο δυστυχήματα. Παράλληλα, επισημαίνεται αύξηση φαινομένων, που αφορούν στην κυκλοφορία ανασφάλιστων δημοτικών οχημάτων, που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Η συγκεκριμένη κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης των εργατικών ατυχημάτων απειλώντας τη ζωή τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και των πολιτών. Αναφορικά δε με τον τομέα της καθαριότητας και δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών συλλογής απορριμμάτων οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε ιδιαίτερες -φυσικές, χημικές, βιολογικές- συνθήκες, η απουσία προληπτικών μέτρων οδηγεί συχνά στην εκδήλωση ασθενειών. Οι κατά τόπους Δήμοι οφείλουν να λάβουν άμεσα μέτρα και να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων, προκειμένου να μειωθεί συνολικά ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, αλλά και να αποτραπούν νέα θανατηφόρα ατυχήματα. Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Δεδομένης της αύξησης των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους ΟΤΑ της χώρας εντός του έτους 2011, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου οι ΟΤΑ να συμμορφωθούν άμεσα με τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και να λάβουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων;

Tσάι και ...συμπάθεια από τους λάτρεις της Πινακοθήκης του Χρήστου Τσεβά

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Κρύος και άνυδρος ο φετινός Νοέμβρης στις Αχαρνές

Κατά 8 βαθμούς πιο κρύος, σε σχέση με τον περσινό, ήταν ο φετινός Νοέμβρης στις Αχαρνές, σημειώνει ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών, Βαγγέλης Μαρκουλής. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν κι ο πιο άνυδρος των τελευταίων 70 χρόνων, προσθέτει και εξηγεί:
Τόσο στον Δήμο μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση την Κρήτη οι βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες. Οριακή ήταν η κατάσταση στην πρωτεύουσα, όπου καταρρίφθηκε αρνητικό ρεκόρ 70ετίας. Ο Δήμος Αχαρνών, δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Μόνο 9,9 mm βροχής καταγράφηκαν από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών ( http://axarnes.meteoclub.gr ) . Ο 11ος μήνας του χρόνου, είναι παραδοσιακά ο ένας από τους δύο πιο βροχερούς του έτους, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε φέτος. Στη Δυτική Ελλάδα, όπου σημειώνονται ετησίως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν εντυπωσιακά μειωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τις μέσες κλιματικές τιμές. Οι ελάχιστες βροχές της Αθήνας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο (κέντρο Αθήνας), η μηνιαία καταγραφή βροχής είναι μόλις ένα χιλιοστό, καθιστώντας τον φετινό Νοέμβριο, μαζί με αυτόν του 1972, ως τους ξηρότερους Νοέμβριους των τελευταίων 80 ετών. Πολύ χαμηλές βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν φέτος και στη Δυτική Ελλάδα, με τον σταθμό του ΕΑΑ στην Πάτρα να καταγράφει μηδενική βροχή, στο Κομπότι Άρτας 0.4 mm, στην Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα 0.6 mm, στο Βαρθολομιό Ηλείας και στην Αμαλιάδα 1 mm, στην Ανδρίτσαινα 1.2 mm, στην Αρχαία Ολυμπία 2.6 mm. Εξαίρεση αποτελεί η Κέρκυρα με 104 mm και η Ηγουμενίτσα με 49 mm αλλά και οι τιμές αυτές υπολείπονται των κανονικών τιμών του Νοεμβρίου. Αντιθέτως, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνόησε τις βροχές στην Εύβοια και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στην Κρήτη, με το σταθμό του ΕΑΑ στη Σαμαριά Χανίων να καταγράφει 299 mm βροχής, στη Στενή Ευβοίας 214 mm, στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου 187 mm, στο Τζερμιάδων Λασηθίου 178 mm, στο Σπήλι Ρεθύμνου 168 mm, στις Βρύσες Χανίων 146 mm και στα Ανώγεια Ρεθύμνου 137 mm.

Απεργούν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Απεργούν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με βασικό αίτημα την κατοχύρωση του εργασιακού τους μέλλοντος. Την απεργία καλύπτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και καθώς απομένουν λιγότερο από δυο (2) μήνες για την λήξη των Προγραμμάτων, δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των Προνοιακών Δομών αλλά και με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 1 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011. Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»:
1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.
2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ (8) χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες.

Hμερίδα για τη βία σε βάρος των γυναικών, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Αχαρνών


Με σύνθημα «Σπάστε την σιωπή» η κοινωνία ζητά να μπει τέλος στην εξάπλωση της βίας κατά των γυναικών. Η Ημερίδα με θέμα: «Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδας) σκοπό έχει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει, προς την κατεύθυνση αυτή,  όλους τους πολίτες . Το «κλείσιμο της πόρτας» και το «τράβηγμα της κουρτίνας» όταν ακούμε τις κραυγές μίας γυναίκας από το διπλανό σπίτι και το κλάμα, τις περισσότερες φορές ενός παιδιού, δεν είναι απλά αδιαφορία, είναι συνέργεια σε ένα έγκλημα. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι Γυναίκες της Τ.Ο.ΝΔ Κέντρου Αχαρνών διακηρύσσουν πως «Το σώμα μας δεν είναι παιχνίδι κανενός» και τονίζουν πως η βία δεν διαχωρίζει κομματικές ταυτότητες, οικονομική κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο ή κοινωνικό status. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν η Δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κ. Κατερίνα Παπακώστα, η κ. Νίκη Μάτσιου Υπεύθυνη Οργάνωσης WIN Hellas Διεθνή Υποστήριξη Γυναικών, η ηθοποιός Κατερίνα Μπαλαμώτη που θα διαβάσει πραγματικές ιστορίες γυναικών - θύματα βίας από το βιβλίο «Αθέατη Βία - Η Αγάπη δεν πρέπει να πονάει, Οδηγός Αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει και η συγγραφέας του κ. Στεφανία Σουλή. Στο τέλος της Ημερίδας ο Δημοτικός Αστυνόμος, δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών στο kick box και στο Παγκράτιο Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία βαρέων κιλών, κ. Αντώνης Σούλης θα κάνει επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας για κάθε γυναίκα που απειλείται. Συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Δημοσιογράφος Χρυσάλκηστη Μπαλαμούτη, ενώ η εκδήλωση είναι Αφιερωμένη στην μνήμη της Ανδριάνας Κατσιγιάννη που «έφυγε» πριν λίγες ημέρες από κοντά μας. Μία εκδήλωση που πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών για να σπάσουμε όχι μόνο την σιωπή, αλλά και τα ταμπού. 

Συμφιλιώθηκαν Ματθαίος-Μασταλούδης

XΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΑΛΟΥΔΗΣ-ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Απέσυρε τη μήνυση κατά του πρώην Αντιδημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου, Ματθαίου Θεοδωρίδη, ο εκδότης της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, Χρήστος Μασταλούδης. Ο μηνυτής δέχθηκε την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου για συμφιλίωση και αποφάσισε να δώσει τέλος στην ποινική δίωξη. Ο Ματθαίος Θεοδωρίδης είχε επιτεθεί στον Χρήστο Μασταλούδη, στον προθάλαμο του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή είχε ενοχληθεί από δημοσίευμα, το οποίο τον έφερε να έχει αποκοιμηθεί, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Για το ίδιο επεισόδιο είχε καταδικαστεί από τα πολιτικά δικαστήρια, στην καταβολή αποζημίωσης προς τον Χρήστο Μασταλούδη.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Πρόσβαση στον Προαστιακό από την πλευρά της Πλατείας Κοκκινόπουλου (απέναντι από το στρατόπεδο)


Η πρόσβαση στον Σταθμό του Προαστιακού, των Αγίων Αναργύρων, δεν εξασφαλίζεται μόνο από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, δηλαδή από την πλευρά του Στρατοπέδου. Παραδόθηκε, ήδη, στο κοινό η πρόσβαση και από την απέναντι πλευρά, δηλαδή από την Πλατεία Κοκκινοπούλου και την οδό Ψαρρών. Στο σημείο αυτό, εκτός από την πρόσβαση με τις σκάλες, κατασκευάστηκε και ράμπα για αμαξίδια, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και η κουπαστή στις σκάλες.

Συγκινητική χειρονομία από τους εργαζόμενους του Βασιλόπουλου

Οι εργαζόμενοι του Βασιλόπουλου με τη Διευθύντρια της ΑΡΩΓΗΣ
Τα είδη διατροφής, τα οποία συνέλεξαν το διήμερο, 25 και 26 Νοεμβρίου, πρόσφεραν στο Κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες ΑΡΩΓΗ, οι εργαζόμενοι του SUPER-MARKET, ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Θρακομακεδόνων. Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν το Κέντρο το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου, παρέδωσαν τα τρόφιμα στη Διευθύντρια του Κέντρου και ευχήθηκαν «Καλές γιορτές», στα παιδιά και στο προσωπικό του Κέντρου. Από την πλευρά της η Διευθύντρια τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, αντευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» και τους ενημέρωσε για τη διεξαγωγή της εορταγοράς που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Κέντρου.

ΞEΣΠΑΣΜΑ ΝΤΟΥΡΟΥ: Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας από όλους

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Τη θλίψη του για την απουσία του κόσμου, από την ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξέφρασε, κλείνοντας τις εργασίες της, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ανέμενε μεγαλύτερη συμμετοχή από τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι το βάρος της ενημέρωσης για τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, πρέπει να πέσει στους νέους. Πρόσθεσε ακόμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και αποδέσμευση από τα αρχέτυπα του παρελθόντος. Επικαλέστηκε μάλιστα ως παράδειγμα την αντίδραση των γονέων του 2ου Δημοτικού, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος παρκαρίσματος, το προαύλιο του, κατά τις ώρες που δεν λειτουργούσε το Σχολείο. «Συναντήσαμε αντίδραση για μια πολύ απλή παρέμβαση που δεν επιβάρυνε κανένα και ακούσαμε πραγματικά ανυπόστατα επιχειρήματα, για μια ρύθμιση του παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης, για ορισμένες ώρες της ημέρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Εξέφρασε ακόμα την αγανάκτησή του για την τιμή μονάδας των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στην Αυλίζα. «Απορώ για τα κριτήρια των δικαστηρίων, που σε κάποιες περιπτώσεις, καθορίζουν τιμή μονάδας 1200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στην πλέον υποβαθμισμένη συνοικία του Δήμου. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να πληρώσει ο Δήμος και να αντιμετωπίζει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κατασχέσεις ή δέσμευση των λογαριασμών του, πράγμα που δυσκολεύει τη λειτουργία του», κατέληξε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ: Στη διαχείριση των απορριμμάτων περισσεύει η υποκρισία...

O Bαγγέλης Χριστοφιλάκης, (ανάμεσα στον Γιάννη Κασσαβό και στο Νίκο Γκασούκα), είπε στην ημερίδα, τα πράγματα με το όνομά τους...
Την αγανάκτηση του κόσμου που ζει στην περιοχή του Δήμου Φυλής, για τον εμπαιγμό που υφίσταται στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξέφρασε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφιλάκης. Στη σύντομη παρέμβασή του, κατά την διάρκεια της ημερίδας για τα σκουπίδια, που διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής, 27 Νοεμβρίου, ο Δήμος Αχαρνών, ο πρώην Δήμαρχος είπε τα πράγματα με το όνομά τους. «Στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, περισσεύει η κοινωνική υποκρισία. Παρά τα όσα λέγονται στα διάφορα fora, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, η βασική συλλογιστική εκφράζεται με την πρακτική της απόρριψης των σκουπιδιών στην αυλή του γείτονα κι εν προκειμένω, στο Δήμο Φυλής. Την ώρα που, υποτίθεται, αναζητούνται λύσεις κάποιοι βρίσκουν τον τρόπο να υπονομεύουν τον περιφερειακό σχεδιασμό, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν το περιβάλλον. Είναι κρίμα που τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται με μικροπολιτική αντίληψη και κυρίως χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Χριστοφιλάκης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Ανακυκλώστε, γιατί χανόμαστε...

EΠΑΝΩ: Αριστερά,  οι Φίλιππος Κυρκίτσος, Διαμαντής Σκορδίλης, Κανακόπουλος Δημήτρης, θεωρούνται από τους πιο εξειδικευμένους στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων και δεξιά ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Λαζάρου με έναν από τους πιο ευαισθητοποιημένους, με το περιβάλλον, πολίτες, τον Θωμά Σταύρου
ΚΑΤΩ: Οι Νίκος Γκασούκας, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, Γιάννης Κασσαβός και Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έδωσαν το παρών στην ημερίδα 
Tην ανάγκη της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης, ως μοναδικής λύσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, τους οποίους χρειάζεται, επιτακτικά, η χώρα και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, ανέδειξε η ημερίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής, 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αχαρνών. Στην ημερίδα επισημάνθηκε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, προς το οποίο προσανατολίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ενεργοβόρο και ανεβάζει στα ύψη το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του από το Δήμαρχο Φυλής ως εκτρώματος. Επισημάνθηκε ακόμα ότι σε μια περίοδο που ο όγκος των απορριμμάτων μειώνεται σταδιακά, το εργοστάσιο των 700χιλ. τόνων στη Φυλή δεν θα έχει πρώτη ύλη για επεξεργασία και τονίσθηκε η ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος και ιδίως τα παιδιά των σχολείων, για την αξία της ανακύκλωσης. Προτάθηκε ακόμα η δημιουργία, σε κάθε Δήμο, Πράσινων Σημείων, όπου θα συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες του, κάθε είδους απορρίμματα, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωσή τους. Στα είδη που θα συγκεντρώνονται στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται ογκώδη απορρίμματα, έπιπλα και σκεύη, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης , με πρότυπο, τα αντίστοιχα καλά παραδείγματα των ευρωπαϊκών χωρών. Τέλος, τονίσθηκε η ανάγκη της μείωσης των οργανικών απορριμμάτων, μέσα από την κομποστοποίηση, δηλαδή την παραγωγή λιπάσματος, τόσο σε επίπεδο νοικοκυριού (οικιακή κομποστοποίηση), όσο και σε επίπεδο Δήμου, με τη δημιουργία, σε πρώτη φάση, μονάδας παραγωγής κομπόστ από τα κλαδέματα των δέντρων, το οποίο είναι αξιοποιήσιμο ως λίπασμα για τη συντήρηση του πρασίνου και για τις αναδασώσεις. Παράλληλα με τη σημασία της ενημέρωσης προβλήθηκε και η ανάγκη για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αφού, όπως είπε ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Πειραιά, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Σύνδεσμος παλεύει επί 2,5 χρόνια για την αδειοδότηση του αποτεφρωτήρα των νεκρών ζώων τα οποία συλλέγει, στους χώρους ευθύνης του...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Τα «έχωσε» σε ...Αθήνα και Πειραιά ο Μπουραΐμης...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ
Δεν έχει κάνει τίποτα ο Δήμος Αθηναίων, προς την κατεύθυνση της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων του, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης. Σχολιάζοντας σχετική αναφορά των ομιλητών της ημερίδας, ο Δήμαρχος Φυλής βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει την διαχρονική ανευθυνότητα των εκπροσώπων του μαγαλοπαραγωγού σκουπιδιών, Δήμου Αθηναίων. Θυμήθηκε μάλιστα την επικοινωνιακού τύπου, πρωτοβουλία των πρώην Δημάρχων Αθηναίων και Πειραιά, Νικήτα Κακλαμάνη και Παναγιώτη Φασούλα. «Βγήκαν ο κοντός με τον ψηλό να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών, με τα γνωστά αποτελέσματα», αστειεύθηκε ο Δήμαρχος Φυλής, που είχε μεγάλη ρέντα το πρωί της Κυριακής, αφού θυμήθηκε και κάτι ακόμα: Την προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη στο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. «Ακολουθούσαν ένα απορριμματοφόρο και έλεγαν ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι η καλύτερη οργάνωση των δρομολογίων», σχολίασε γελώντας ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να ρίξει μπηχτή και στο σημερινό Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη. "Η αλήθεια είναι ότι κι ο σημερινός Δήμαρχος δεν έχει κάνει κάτι. Βέβαια βρίσκεται στο Δήμο μόλις ένα χρόνο. Μάλλον δεν είναι μεγάλο διάστημα κύριε Ντούρο, έτσι δεν είναι;" απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος έσπευσε να συμφωνήσει, μιας και έχει άριστες σχέσεις με το Δήμαρχο Αθηναίων. Άλλωστε, δεν αργεί να δημιουργηθεί η παρεξήγηση...

                                          ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΠΗΧΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ: Να διαχειρίζεται κάθε Δήμος τα σκουπίδια του...

Οι Δήμαρχοι Αχαρνών και Φυλής, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής,
 κατά την διάρκεια της Ημερίδας
H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ


Να δημιουργήσουν μονάδες ανακύκλωσης μικρής δυναμικότητας, με σκοπό τη μείωση του όγκου των παραγόμενων, στο Δήμο τους, απορριμμάτων, προέτρεψε τους Δημάρχους της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης. Μιλώντας στην ημερίδα του Δήμου Αχαρνών, για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Φυλής προσπάθησε να βάλει την τοπική αυτοδιοίκηση, απέναντι στις ευθύνες της. «Δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για τη δημιουργία τέτοιων μονάδων, που δεν απαιτούν ιδιαίτερους χώρους, ούτε επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και σε χώρους απολύτου προστασίας. Και φυσικά δεν απαιτείται καμιά έγκριση από την κυβέρνηση, αφού η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα προστατεύσουμε το περιβάλλον, θα μειώσουμε το κόστος αποκομιδής και διαχείρισης και θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το αγκάθι σε αυτή την προσπάθεια είναι η χρηματοδότηση. «Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν οι Δήμοι. Μπορούν όμως να βρουν τρόπο, είτε με επιλεκτική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με ίδιους πόρους. Μπορούν, ακόμα, να βρεθούν τα χρήματα με μια αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη και αντίστοιχη μείωση όταν η μονάδα ανακύκλωσης τεθεί σε λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος στο σημείο αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει και κάτι πολύ σημαντικό. «Οι πολέμιοι αυτής της λογικής ισχυρίζονται ότι οι μικρές μονάδες ανακύκλωσης δεν είναι οικονομικά βιώσιμες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ή αν είναι, το πρόβλημα της βιωσιμότητας μπορεί να λυθεί με τη διαδημοτική συνεργασία, μεταξύ μικρότερων, πληθυσμιακά, Δήμων», κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ: Έκτρωμα το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στη Φυλή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ
Έκτρωμα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης, τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων, δυναμικότητας 700χιλ. τόνων, την εγκατάσταση της οποίας μεθοδεύει η Περιφέρεια στο Δήμο Φυλής. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στην Ημερίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων, που πραγματοποίησε ο Δήμος Αχαρνών, ο Δημήτρης Μπουραΐμης τόνισε ότι ο Δήμος Φυλής έχει καταθέσει επίσημα τις απόψεις του με τεκμηριωμένο υπόμνημα, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και έχει δημοσιευθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόσθεσε ακόμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει λάβει υπόψη του μια πολύ σημαντική παράμετρο, που συνδέεται με τη φέρουσα ικανότητα, κάθε περιοχής, για την διαχείριση απορριμμάτων. Με βάση το σκεπτικό αυτό ο Δήμαρχος Φυλής προανήγγειλε ότι, αν η Πολιτεία επιμείνει να αγνοεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της, ο Δήμος Φυλής είναι αποφασισμένος να προσβάλει στα διοικητικά δικαστήρια τη διαδικασία αδειοδότησης της μονάδας. «Με το υπόμνημά μας αποκαλύψαμε αυτό που σκοπεύουν να κάνουν, καταστρατηγώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.

                                       ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ

Στην κόντρα Μπουραΐμη- Καμπόλη οφείλεται η αποχώρηση του Δήμου Φυλής από το ΣΥΝΠΠΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ
Κάποιοι απέδωσαν την αποχώρηση του Δήμου Φυλής, από τον Σύνδεσμο Προστασίας της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΠΑ) στη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στο Δήμαρχο Φυλής, η εκλογή του Βασίλη Λαζάρου στη θέση του Προέδρου. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Δημήτρης Μπουραΐμης προωθούσε την εκλογή του Δημοτικού Συμβούλου Φυλής, Νίκου Λιόση και μάλιστα ψυχράνθηκε με το Δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος υποστήριξε το Βασίλη Λαζάρου. Ο Δήμαρχος Φυλής δεν έχει κάτι εναντίον του Βασίλη Λαζάρου. Απλά τον ενοχλούσε το γεγονός ότι μεταξύ των στενών συνεργατών του Προέδρου του ΣΥΝΠΠΑ, ήταν και ο πρώην Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων και ορκισμένος εχθρός του Δημάρχου Φυλής, Δημήτρης Καμπόλης. Εξάλλου πίστευε και πιστεύει ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΣΥΝΠΠΑ πρέπει να προέρχεται από το Δήμο Φυλής, με το σκεπτικό ότι το 55% της Πάρνηθας βρίσκεται στα διοικητικά του όρια. Γεγονός είναι ότι από την προεκλογική εκστρατεία είχε δεσμευθεί ότι, αν εκλεγόταν στο αξίωμα του Δημάρχου Φυλής, θα αποχωρούσε από όλες τις διαδημοτικές συνεργασίες. Αρνείται, επίσης, κατηγορηματικά ότι η στάση του επάνω στα ζητήματα αυτά μπορεί να σχετίζεται με προσωπικές πικρίες, αλλά συναρτάται με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου. Είναι επίσης αλήθεια πως ο Δημήτρης Μπουραΐμης πιστεύει, ενδόμυχα, ότι στους εν λόγω φορείς τίθεται θέμα αντιστοίχισης της διοίκησής τους, με τις διοικήσεις των Δήμων, οι οποίες τους τοποθέτησαν. Με απλά λόγια ο Δήμαρχος Φυλής πιστεύει ότι, μετά τον ορισμό τους, τα μέλη του φορέα αποστασιοποιούνται από τους Δήμους και λειτουργούν στη βάση της δικής τους λογικής. Σε σημείο που κάποιες φορές να μην λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις των Δήμων οι οποίες τους τοποθέτησαν ή και να στρέφονται, ανοικτά, εναντίον τους. Παρά ταύτα, συμπληρώθηκαν 11 μήνες από τότε που ο Δημήτρης Μπιουραΐμης κάθισε στην καρέκλα του Δημάρχου Φυλής, χωρίς να ασχοληθεί με το θέμα. Και ξαφνικά, στις αρχές Νοεμβρίου, αναζωπυρώνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΦΥΛΑΡΧΟΥ, η αντιδικία του με το Δημήτρη Καμπόλη. Αφορμή το αίτημα του Δημάρχου Φυλής, να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου (επ' αμοιβή) στο ΣΥΝΠΠΑ, ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ δεν θα αναφέρει το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου, επειδή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι ο Δημήτρης Καμπόλης, παρενέβη κι απαίτησε από το Βασίλη Λαζάρου να μην ικανοποιήσει το αίτημα του Δημάρχου Φυλής. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Δήμαρχος Φυλής εξοργίστηκε κι αποφάσισε να δρομολογήσει την αποχώρηση του Δήμου Φυλής από το ΣΥΝΠΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν τελικά κριθεί νόμιμη από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η αποχώρηση, δεν θα έχει νόμιμη υπόσταση η συμμετοχή του Δημήτρη Καμπόλη ( και των υπόλοιπων εκπροσώπων του Δήμου Φυλής), στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΠΠΑ. Με απλά λόγια, με την απόφαση αποχώρησης από το ΣΥΝΠΠΑ, ο Δήμαρχος Φυλής επιχειρεί να καταργήσει το Δημήτρη Καμπόλη, θέτοντάς τον εκτός Διοικητικού Συμβουλίου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, αν οι πληροφορίες του ΦΥΛΑΡΧΟΥ είναι ακριβείς, η αποχώρηση του Δήμου Φυλής από το ΣΥΝΠΠΑ ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της αντιδικίας Μπουραΐμη-Καμπόλη. Θα είναι το τελευταίο; Ένας Θεός γνωρίζει...    

Μοναχικός ...λύκος ο Δήμος Φυλής...

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΠΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το είπε και το έκανε. Όταν, πριν από λίγο καιρό, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, απείλησε ότι θα επανεξετάσει τη σχέση του Δήμου Φυλής, με συλλογικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης στους οποίους συμμετέχει, όπως ο Σύνδεσμος Προστασίας της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΠΑ), ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) κλπ, λίγοι πίστευαν ότι θα τολμούσε να αλλάξει κάτι, σε μια κατάσταση που θεωρείται, πλέον, δεδομένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι όμως το έκανε και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις από τη μεριά της αντιπολίτευσης, καθώς είχαν αποχωρήσει, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Χρήστου Παππού, αλλά κι ο Κώστας Βάβουλας. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι το βασικό κριτήριο για την αποχώρηση ήταν η έλλειψη ανταποδοτικότητας στις ετήσιες εισφορές, των 300χιλ. ευρώ, που καλείτο να πληρώνει ο Δήμος Φυλής, αλλά και η δυνατότητά του, ιδίως μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», να ασκήσει μόνος του, τις αρμοδιότητες που ασκούσαν οι συλλογικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρά ταύτα δεν απέφυγε και μια ειρωνική αναφορά στο Δίκτυο «Αμφικτυονία», κάνοντας λόγο για σημαντική προσφορά, «που είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσουν πολλοί δημότες τη γειτονική Ιταλία». Ο Δήμαρχος δεν αμφισβήτησε την άποψη της πρώην Δημάρχου Φωτεινής Γιαννοπούλου ότι δεν θα είναι εύκολη, από νομικής πλευράς, η αποχώρηση, τόνισε όμως ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγράφει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βούληση του Δήμου Φυλής να εγκαταλείψει τις διαδημοτικές συνεργασίες. Κατόπιν αυτού ο Δήμος Φυλής έχει, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, δρομολογήσει την αποχώρησή του από: Σύνδεσμο Προστασίας Πάρνηθας, Ελληνική Ομοσπονδία Μαζικού Αθλητισμού, Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά, Δίκτυο «Αμφικτυονία», Διαδημοτικό δίκτυο Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Δήμαρχο, ο Δήμος δεν προτίθεται να συμμετάσχει, στο εξής, σε διαδημοτικές συνεργασίες ή σε συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μη εξαιρουμένου και του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων, όποια νομική μορφή κι αν έχει. Που σημαίνει ότι ο Δήμος σκοπεύει να εξαντλήσει, αν χρειαστεί, όλο του το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να προσβάλει, στα διοικητικά δικαστήρια, αποφάσεις που θίγουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντά του, στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων.Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, κόντρα στην κρατούσα αυτοδιοικητική λογική, ο Δήμαρχος Φυλής επιλέγει το μοντέλο του ισχυρού Δήμου που δεν χρειάζεται συνεργασίες, αλλά και δεσμεύσεις. Το μοντέλο του μοναχικού λύκου της αυτοδιοίκησης, για να θυμηθούμε τον χαρακτηρισμό που είχε δώσει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στον πολιτικό μέντορα του Δημάρχου, Θεόδωρο Πάγκαλο. Δεν είναι κατ΄ανάγκη κακό να είναι κανείς μοναχικός. Αρκεί να είναι λύκος...

ΣΕΒΑ: Στηρίζουμε τη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Δήμου, αλλά...

              ΑNAKOINΩΣΗ
Ο ΣΕΒΑ υποστηρίζει δραστηριότητες αγάπης και αλληλεγγύης των συνανθρώπων μας. Εξάλλου είναι και μέσα στα πλαίσια του καταστατικού του. Από αυτήν την πλευρά μας είναι φυσικό να υποστηρίζουμε με θέρμη την εκδήλωση αγάπης που θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων από τον Δήμο Αχαρνών μοιράζοντας ρουχισμό και τροφή σε άπορους συνδημότες μας, αλλά και συναδέλφους. Οφείλουμε όμως να σταθούμε και δηλώνουμε πως κοινωνική πολιτική δεν γίνετε μόνο πέντε ημέρες το χρόνο. Κοινωνική πολιτική για τον ΣΕΒΑ είναι πρώτα από όλα ο αγώνας για να ανατραπούν οι αιτίες που δημιουργούν την φτώχια. Αιτίες δε, είναι οι πολιτικές εκείνες που καταδικάζουν τα νοικοκυριά στην ανεργία και την υποαπασχόληση. Κόβουν μισθούς και συντάξεις, εμπορευματοποιούν κοινωνικές πλευρές της ζωής μας όπως υγεία-παιδεία-αθλητισμό κ.α. Αιτίες είναι οι πολιτικές που έχουν πνίξει στα χρέη και τις φοροεπιδρομές τα μικρομάγαζα. Αιτίες είναι πολιτικές που έχουν αναγκάσει οικογένειες να λιμοκτονούν. Αιτίες είναι οι πολιτικές εκείνες που έχουν αναγκάσει νοικοκυριά να αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης και να απειλούνται με διακοπή ρεύματος. Κοινωνική πολιτική είναι το να αγωνίζεσαι για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπές ωράριο και εισόδημα. Κοινωνική πολιτική είναι τα έργα υποδομής που λείπουν και έχουν βαλτώσει την πόλη μας.
                                                                     Το ΔΣ του ΣΕΒΑ
                                                                      Καλές γιορτές!!!

Hμέρες προσφοράς και αγάπης από το Δήμο Αχαρνών

Η φημολογία για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών, αναστάτωσε τον Ενιαίο Σύνδεσμο

Tην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, με την οποία, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», ιδρύεται ο νέος Φορέας Διαχείρισης των απορριμμάτων, ζητούν επιτακτικά, η Εκτελεστική Επιτροπή και οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Συνδέσμου. Όλα αυτά ενώ εντείνεται η φημολογία ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσα από τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας. Ειδικότερα,
σε επείγουσα συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ, παρουσία του Σωματείου εργαζομένων , αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Α. Απευθύνει με επιστολή κατεπείγουσα έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση να εκδώσει άμεσα την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει το άρθρο 211 του Ν.3852/2010 («Καλλικράτης»).
Β. Την Τρίτη 29η Νοεμβρίου 2011 θα συνέλθει και πάλι η Εκτελεστική Επιτροπή και στη συνεδρίαση θα κληθεί και το σωματείο των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ προς αξιολόγηση των εξελίξεων και απόφαση νέων ενεργειών.
Γ. Την μεθεπόμενη Δευτέρα 5η Δεκεμβρίου καλεί σε κοινή συνέλευση τους Δήμαρχους της Αττικής με αντικείμενο τις εξελίξεις και το μέλλον του ΕΣΔΚΝΑ.

Hμερίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων, την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου (11:00-14:00)

Eoρταστικό τριήμερο στο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Όχι στην καταβολή διδάκτρων στα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

Καταγγέλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, να επιβάλει δίδακτρα στα καλλιτεχνικά τμήματα, η εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Χριστίνα Στύλιου. Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας, έχει ως εξής: 
                                                                      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι κοινή διαπίστωση, ότι η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι από την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ (που πρόσφατα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετήσουν καλύτερα το κοινό τους αφεντικό), είναι πρωτοφανής. Αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, μείωση αποδοχών, ανεργία, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, απανωτά χαράτσια, πλήττουν το βιοτικό μας επίπεδο και όλο και περισσότερες οικογένειες φτάνουν στα όρια της επιβίωσης. Στις 16/11/2011, έγινε το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου (είναι νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με πρόεδρο το Δήμαρχο Αχαρνών). Αποφασίστηκε η λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων (θεατρικό, μπαλλέτο κ.τ.λ.) να γίνεται με αμοιβή. Η λογική που αναπτύχθηκε από τον δήμαρχο ήταν ότι μόνο όταν πληρώνουμε θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με αυτή τη λογική συμπορεύτηκαν όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι με μικρές παραλλαγές αναφορικά με την εγγραφή και κάποια εκπτωτικά προγράμματα. Κατήγγειλα αυτή την απόφαση και στο Δ.Σ, την καταγγέλλω και δημόσια, γιατί η εμπορευματική αυτή αντίληψη:
● Απαλλάσει την δημοτική αρχή, από αυτή την ελάχιστη κοινωνική παροχή που οφείλει στους δημότες και στην ουσία τους ζητά να πληρώσουν τα ήδη πληρωμένα.
● Προωθείται η αντιδραστική αντίληψη «ο χρήστης να πληρώνει»
● Αποκλείει από τις υπηρεσίες του Δήμου πολλές οικογένειες που σε αυτές τις συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανέχειας. Αλλά πρώτα και κύρια αποκλείει τη νεολαία μας, το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται περισσότερο και οδηγείται στην απομόνωση με ολέθριες συνέπειες κατάθλιψη, παραβατικότητα, ναρκωτικά και τελικά στο περιθώριο. Καλώ τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν με ψηφίσματα και παρεμβάσεις στο Δ.Σ αυτή την απόφαση.
                                                                     Στύλιου Χρηστίνα

                Μέλος του Δ.Σ του Π.Κ.Θ με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών

Στο πλευρό των παιδιών της ΑΡΩΓΗΣ οι εργαζόμενοι του SUPERMARKET ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ


Tρόφιμα συλλέγουν την Παρασκευή 25 και το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου με σκοπό να τα προσφέρουν στο Κέντρο Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "ΑΡΩΓΗ", οι εργαζόμενοι στο SUPERMARKET ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Θρακομακεδόνων. Καλούν επίσης, όσους επιθυμούν, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να απευθύνονται στην κα Αλεξάνδρα Καπλάνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν προσφέρει τον περασμένο Μάιο, στα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ, ρούχα.

Μεγάλη συγκέντρωση, κατά του χαρατσιού, στη ΔΕΗ Αχαρνών, από το ΠΑΜΕ

ΕΠΑΝΩ: Ο Δημήτρης Τσιουμπρής χαρακτήρισε άδικο το φόρο και απαράδεκτη την είσπραξή του μέσω  των λογαριασμών της ΔΕΗ
ΚΑΤΩ: Η παρουσία της Παναγιώτας Αγγελοπούλου δεν εξέπληξε κανέναν όχι όμως και του Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος δεν ανήκει στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο
AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ

                                         

Μεγάλη συγκέντρωση κατά της επιβολής του χαρατσιού, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου, μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ, στις Αχαρνές, το ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι , αφού άκουσαν τις ομιλίες στελεχών από τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, κατέληξαν σε ψήφισμα, το οποίο καταδικάζει την επιβολή του χαρατσιού και καλεί τους πολίτες να αγωνιστούν για την κατάργησή του. Το ΠΑΜΕ πρότεινε και πρακτικά μέτρα, όπως την αποτροπή κάθε διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το χαράτσι, καθώς και στη συγκρότηση επιτροπών, ανά γειτονιά, που θα επαγρυπνούν και αν χρειαστεί, θα προχωρούν στην επανασύνδεση των νοικοκυριών με το δίκτυο της ΔΕΗ. Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε κι από μικροφώνου, ο ηλεκτρολόγος και μέλος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Φυλής, Στάθης Βλάχος. Μετά την επίδοση του ψηφίσματος στην διεύθυνση των γραφείων της ΔΕΗ στις Αχαρνές, οι συγκεντρωμένοι, αφού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Κατσέλη, πορεύθηκαν στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, στον Κάραβο, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης, της πτώχευσης του Λαού και ζήτησαν να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.

Άρχισαν οι επισκέψεις σχολείων στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών


Tα παιδιά άκουσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τους Μαργαρίτα Κλαδιά, Ελένη Νίκα-Βερτσέκου, Σωτήρη Παρθενίου και Γιώργο Φυτά

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ





Το 2ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών, άνοιξε, το πρωί της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου, το χορό των σχολικών επισκέψεων, στο ανακαινισμένο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών. Οι μαθητές της έκτης τάξης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον λαογραφικό πλούτο της πόλης και να έλθουν σε επαφή με σημαντικές φυσιογνωμίες, που Την έχουν δοξάσει στην πορεία του χρόνου, όπως, για παράδειγμα, ο Στρατηγός Στριφτός η ο Πτέραρχος Δημήτριος Δαμάσκος, ο Μιχάλης Μενιδιάτης και άλλοι ακόμα που κοσμούν με τις φωτογραφίες ή τα αντικείμενά τους τις προθήκες του Μουσείου. Το έργο της ξενάγησης ανέλαβαν εθελοντικά, δύο εκλεκτά μέλη της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας (ΙΛΕΑ), η αρχαιολόγος Μαργαρίτα Κλαδιά κι η σύζυγος του Προέδρου του Ορειβατικού και παλιό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ελένη Νίκα-Βερτσέκου. Βοήθησαν ακόμα ο πολύπειρος Σωτήρης Παρθενίου κι ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ, Γιώργος Φυτάς. Στο πρόγραμμα επισκέψεων του Μουσείου περιλαμβάνονται κι άλλα σχολεία, τα οποία έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Η διοίκηση της ΙΛΕΑ υπενθυμίζει ότι οι επισκέψεις των σχολείων γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 6972559700 (κα Δίελα). Γνωστοποιεί επίσης ότι το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό, κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00-20:30 και Κυριακή, 10:30-13:00. Τις βάρδιες και την ξενάγηση των επισκεπτών έχουν αναλάβει εθελοντές και τα μέλη του ΔΣ της ΙΛΕΑ.  

Πετάμε στα σκουπίδια και χρήσιμα αντικείμενα ή τρόφιμα, επισημάνθηκε στην Ημερίδα του Δήμου Αχαρνών

Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν και οι Νίκος Κρημνιανιώτης, Βασίλης Λαζάρου ναι Νίκος Ξαγοράρης, τέθηκε ευθέως το θέμα της περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης, πριν η Βιβίκα Κούργια δείξει τον τρόπο λειτουργίας του κάδου κομποστοποίησης
Mε ημερίδα για την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών για την «εβδομάδα μείωσης των σκουπιδιών». Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών επισημαίνοντας ότι πολλά από τα αντικείμενα που οδηγούνται στους κάδους των απορριμμάτων, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Στο τέλος του προγράμματρος, η σύμβουλος του Δημάρχου Βιβίκα Κούργια έδωσε οδηγίες για τη χρήση των κάδων κομποστοποίησης, υπενθυμίζοντας ότι παρόμοιοι κάδοι έχουν διανεμηθεί σε περίπου 190 νοικοκυριά των Αχαρνών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «zero waste», ή επί το ελληνικότερον, εκμηδένισης των σκουπιδιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εβδομάδα μείωσης των σκουπιδιών άρχισε με δεντροφύτευση στη συνοικία της Αγίας Άννας, το πρωί της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου και συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με ημερίδα για τη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων : Δυνατότητες και Προοπτικές» ενώ το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, παρεμβάλλεται «ημέρα επαναχρησιμοποίησης-ανακύκλωσης». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο Αχαρνών. (Βλέπε αναλυτικό πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://menidiatis.blogspot.com/2011/11/20-27-n.html,

Επίσκεψη στη ΔΕΗ για το χαράτσι, από Ντούρο, Κασσαβό και εκπροσώπους φορέων

H επίσκεψη στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της Παρασκευής, 18 Νοεμβρίου
Τα γραφεία της ΔΕΗ στις Αχαρνές, επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ζητήσουν την ελαστική αντιμετώπιση των καταναλωτών της ΔΕΗ, που αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, δηλαδή το γνωστό χαράτσι. Ειδικότερα ζήτησαν να μην προχωρά η ΔΕΗ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των κατοικιών και μάλιστα στο μέσον του χειμώνα, επικαλούμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει φέρει σε απόγνωση τα νοικοκυριά της πόλης, επισημαίνοντας ότι και πριν από την κρίση αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας, που μαστίζει, εδώ και χρόνια, την περιοχή.

Θαύμασε το Λαογραφικό Μουσείο, ο μεγάλος Μιχάλης Μενιδιάτης

ΕΠΑΝΩ: Στα εγκαίνια του Μουσείου ο Μιχάλης Μενιδιάτης ήταν τιμώμενο πρόσωπο, αλλά εκπροσωπήθηκε, λόγω αδιαθεσίας, από την κόρη του
ΚΑΤΩ: Αριστερά, ο  Μιχάλης Μενιδιάτης στο Μουσείο, με το Γιώργο Φυτά και το Σωτήρη Παρθενίου και δεξιά, με την Γραμματέα της ΙΛΕΑ, Ελένη Δίελα, μποροστά στην προθήκη που φιλοξενεί το μπουζούκι και τις φωτογραφίες από τη μουσική του πορεία
Την συγκίνηση και το θαυμασμό του εξέφρασε, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών, ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού Μιχάλης Μενιδιάτης. Ο τραγουδιστής που, με το ταλέντο του, δόξασε κι έκανε γνωστή την πόλη, στο πανελλήνιο, ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), Γιώργο Φυτά και τον Διευθυντή του Μουσείου, Σωτήρη Παρθενίου. Μετά το τέλος της ξενάγησης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο ΔΣ και τα μέλη της ΙΛΕΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την τιμή που του επιφυλάχθηκε , να συμπεριληφθούν στα εκθέματα του Μουσείου, το μπουζούκι του και φωτογραφίες από την μεγάλη καριέρα του στο χώρο της μουσικής.

Κατά του χαρατσιού και ο Δήμος Φυλής

Kατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, το απόγευμα της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου

                                    

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κατά της επιβολής του χαρατσιού, τάχθηκε το βράδυ της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, την οποία χαρακτήρισε η οργή κι η αγανάκτηση του κόσμου, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στη λήψη απόφασης η οποία ζητά την κατάργηση του νόμου και λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να υποχωρήσει, κατά τι, η πλειοψηφία η οποία, αρχικά, υποστήριζε ότι ο Δήμος πρέπει να στηρίξει αυτούς που, αποδεδειγμένα, αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο. Ειδικότερα αποφασίσθηκε να καταδικασθεί η επιβολή του χαρατσιού και να στηριχθούν όλοι οι πολίτες, που αδυνατούν ή αρνούνται, για ιδεολογικούς λόγους, να πληρώσουν. Συμφωνήθηκε, ακόμα, να λειτουργήσει ειδική επιτροπή στην Πολεοδομία, η οποία θα αναλάβει την διόρθωση ενδεχόμενων λαθών στους λογαριασμούς και να συγκαλείται η διαπαραταξιακή επιτροπή κοινωνικής πολιτικής, για να εξετάζει τις αιτήσεις δημοτών οι οποίοι ζητούν, λόγω αδυναμίας, τη συμπαράσταση του Δήμου. Τέλος, συμφωνήθηκε να τεθούν στην υπηρεσία των δημοτών, που αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν το φόρο, τα συνεργεία για του Δήμου, για την αποκατάσταση της ενδεχόμενης διακοπής στην ηλεκτροδότηση και η νομική υπηρεσία, για την αντιμετώπιση των νομικών επιπλοκών που μπορεί να υπάρξουν. Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ικανοποιημένος ο κόσμος, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι για να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα του φόρου, δεν αρκεί η αντιμετώπιση του εκβιασμού διακοπής της ηλεκτροδότησης, αφού είναι αυτονόητο ότι, για όσο ισχύει ο νόμος, το Κράτος θα διεκδικεί την είσπραξή του. Γι αυτό, άλλωστε, κι ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Δημήτρης Τσιουμπρής, δήλωσε ότι ο δρόμος για την κατάργηση του χαρατσιού είναι ακόμα μακρύς και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα...

Hμερίδα με θέμα τη μείωση των σκουπιδιών, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου (18:00), στο Δημαρχείο Αχαρνών

Ημερίδα «Μειώνοντας τα σκουπίδια. Λύσεις και Προοπτικές» με παρουσιάσεις από:
· Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης «Πρόληψη και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση. Καλά παραδείγματα από την Ευρώπη»
·Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Γεωγραφίας,  Κάτια Λαζαρίδη, παρουσίαση του έργου LIFE ENV, με τίτλο "Ανάπτυξη και επίδειξη ενός εργαλείου για την υποστήριξη της πρόληψης αποβλήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- WASP Tool".
·Δήμος Αχαρνών, Σοφία Σκαρβέλη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Διεθνές Σχέσεις, Παρουσίαση του Έργου Zero Waste «Μηδενικά Απόβλητα με χαμηλό κόστος» - Πρόγραμμα MED που υλοποιείται στο Δήμο Αχαρνών
·Δήμος Αχαρνών, Νικήτας Ραφαηλίδης, Δ/νση Περιβάλλοντος και Βιβίκα Κούργια, Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος, «Πως γίνεται η οικιακή κομποστοποίηση; »(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:Στους ιδιώτες δίνει τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Κυβέρνηση

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων προχώρησε στην συμβολική κατάληψη του γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, συνεχίζοντας τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, βάζει στο στόχο και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά αλλά και τις θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μετατρέψει σε Ανώνυμες Εταιρίες τους φορείς διαχείρισης, των απορριμμάτων (Φο.Δ.Σ.Α.) με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους και την παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Η απόφαση αυτή θα σημάνει νέα βάρη στους Δημότες ενώ παράλληλα θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των αντικοινωνικών και αντεργατικών επιλογών.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 9.45 π.μ. το πρωί, θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, με αντικείμενο τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (εργασιακή εφεδρεία, ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, εφαρμογή του νέου μισθολογίου-φτωχολογίου, κ.λ.π.). Tην ίδια ώρα καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβούλων των Συλλόγων στην Περιφέρεια Αττικής, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27- Αθήνα). Με τους αγώνες τους, οι εργαζόμενοι όπως και στο παρελθόν θα μπουν εμπόδιο και θα αποτρέψουν την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.Επίσης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στις 1.00 μ.μ. που οργανώνει η ομάδα πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της Δ.Ε.Η. (Μεσογείων 190-194) και που αφορά στην έμπρακτη συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που διαμαρτύρονται για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., το οποίο πολλοί πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν.

Μάγεψε η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στην Βενετία

Aριστερά η συναυλία και δεξιά ο μαέστρος Δημήτρης Καλομοίρης προσφέρει το βιβλίο ΑΧΑΡΝΑΙ,  της Μαρίας Πλάτωνος-Γιώτα, στο πρέσβη της Ελλάδας Μιχάλη Καμπάνη και στην Πρόξενο της Βενετίας, Ειρήνη Ρήγα 
                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου, για τη μεγίστη προσφορά του Δήμου Αχαρνών, που με τη Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ Δημητρίου Καλομοίρη, « άνοιξε την αυλαία» για την πραγματοποίηση της Συναυλίας Βυζαντινής Μουσικής την Τετάρτη 16-11-2011 στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στην Βενετία. Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που έψαλλαν τα μέλη της χορωδίας ξεχύθηκαν στα κανάλια της Βενετίας μεταφέροντας το βυζαντινό άρωμα σε κάθε γωνία της αλλοτινής θαλασσοκράτειρας. Ορθόδοξοι Ιεράρχες εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησιάς, ο Πρέσβης της Ελλάδας παρά την Ελληνική Δημοκρατία κ. Μιχαήλ Καμπάνης ,ο πρέσβης της Κύπρου, η πρόξενος της Βενετίας κα Ειρήνη Ρήγα, ο γενικός Πρόξενος του Μιλάνου κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και άλλοι επίσης διπλωμάτες, στρατιωτικοί αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της Βενετσιάνικης κοινωνίας παρακολούθησαν την συναυλία. Αφορμή της εκδήλωσης στάθηκε η συμπλήρωση είκοσι ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης καθώς και την επέτειο δεκαπέντε ετών Ποιμαντορίας του Ποιμενάρχη της , Μητροπολίτη Γεννάδιου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιταλικής Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από την ιταλική τηλεόραση.