Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ξέφυγε από την κατάρα της Τρίτης και δεκατρείς, το Δημοτικό Συμβούλιο

Ως δια μαγείας, μόλις το ρολόι έδειξε 12, το Δημοτικό Συμβούλιο βρήκε το δρόμο του. Πως μετά να μη γίνεις προληπτικός...
Τρίτη και δεκατρείς του μήνα, κι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παραβατικότητα, είχε τελματώσει. Ο Δήμος δεν είχε καταθέσει προτάσεις, ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει κι ο αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής είχε ακούσει, σχεδόν απαθής, ότι η αστυνομία είναι διεφθαρμένη. Και ξαφνικά, με τα μεσάνυχτα, έγινε το απίστευτο. Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 12, κι ενώ το ημερολόγιο έδειχνε 14 του μήνα, ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση κι ο Διευθυντής δήλωσε, επιτέλους, ότι όποιος έχει να καταγγείλει κάτι, σε βάρος αστυνομικού, να το κάνει επίσημα, στον ίδιο ή στον Εισαγγελέα. «Η Αστυνομία είναι ένας οργανισμός που αυτοκαθαίρεται. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν επίορκους συναδέλφους, μετά από καταγγελίες ή αστυνομικές έρευνες», δήλωσε. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατέθεσε τρεις προτάσεις, με πιο βασική την επίσκεψη στον Υπουργό, εντός της εβδομάδας, με αίτημα τη λήψη μέτρων και κυρίως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, σε προσωπικό και μέσα. «Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις. Θα του πούμε, πως ξέρουμε ότι θα μας κοροϊδέψει, αλλά ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια πριν πάρουμε στο δρόμο της σύγκρουσης», δήλωσε ο Δήμαρχος. Ο Γιάννης Κασσαβός ζήτησε να προστεθεί ένα χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων, που θα μπει σε εφαρμογή, εφόσον παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που θα θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ζήτησε ακόμα να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και στη Δημοτική Αστυνομία. Ο Θάνος Τραβασάρος πρότεινε να ζητηθούν πιστώσεις, ώστε να στηριχθεί με αναπτυξιακά έργα το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των τσιγγάνων. Εξυπακούεται ότι υπήρξε ομοφωνία στο θέμα της αξιοποίησης του σχολείου στην Αυλίζα και της ένταξης της πολεοδομικής ενότητας ΧΑΡΑΥΓΗ Γ' στο σχέδιο πόλης. Συμφωνήθηκε ακόμα να συνοδευτεί η επίσκεψη στον Υπουργό, με ένα σκληρό κείμενο, το οποίο θα περιγράφει ανάγλυφα την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών του Δήμου Αχαρνών. Η ημερομηνία της επίσκεψης και το περιεχόμενο του υπομνήματος , θα καθορισθούν από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι σαφές ότι και η Δημοτική Αρχή και η Πολιτική Ηγεσία μας δουλεύουν. Δεν πρόκειτε να αναλάβει κανείς τους το πολιτικό κόστος. Έχουν τα κότσια να απομακρύνουν τους καταυλισμούς; Από λόγια χορτάσαμε!

Δημοσίευση σχολίου