Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πρόσκληση σε μαθητές/τριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη σύσταση δημοτικού συμβουλίου νέων απευθύνει ο Δήμος Αχαρνών


Πρόσκληση σε νέους και νέες, μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απευθύνει ο Δήμος Αχαρνών προκειμένου να συστήσει και να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων έναν σημαντικό θεσμό, που προάγει την ενεργή συμμετοχή των νέων στη λήψη αποφάσεων και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μία σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη συμμετοχή της νεολαίας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στον σχεδιασμό δράσεων που αφορούν την πόλη μας.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Χριστίνα Κατσανδρή, έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή προς τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την επιλογή μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων καλούνται να προτείνουν δύο μαθητές από την Γ' Γυμνασίου ή την Α' Λυκείου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους στο νέο αυτό όργανο.

Οι εκπρόσωποι που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Χριστίνα Κατσανδρή, καθώς και με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμβάλουν στον σχεδιασμό των δράσεων του Δήμου, σε τομείς όπως: Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία, Πράσινη Ανάπτυξη, Νέες Τεχνολογίες και Τοπικά Προβλήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα συνεδριάζει δύο με τρεις φορές τον χρόνο, με τη δυνατότητα αντικατάστασης των εκπροσώπων σε περίπτωση απουσίας. Οι συζητήσεις και οι προτάσεις των νέων θα είναι πολύτιμες για τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου, δίνοντας έμφαση σε φρέσκιες ιδέες και νεανικές προτάσεις που θα συμβάλλουν στην πρόοδο και την εξέλιξη της πόλης μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου