Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παρών στο ύστατο χαίρε για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός


Πιστός στο ενωτικό του πνεύμα και σεβόμενος τις παραδοσιακές σχέσεις των παλιών Μενιδιατών με την πρωήν Βασιλική Οικογένεια, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, παρέστη στο Ύστατο Χαίρε προς τον τέως μονάρχη και κατέθεσε στεφάνι. Αναφερόμενος στο νόημα της παρουσίας του, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

Μετά τον θάνατό του ο Τέως Βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος πέρασε στην ιστορία, με αυτό να σηματοδοτεί το τέλος μιας ιστορικής περιόδου της πατρίδας μας, με την οποία έχει συνδεθεί και ο δικός μας τόπος, οι Αχαρνές.
Η τελευταία πράξη έλαβε χώρα σήμερα με την ταφή του στο κτήμα Τατοΐου στα αρχαία Δεκέλεια, όπου από το 1889 βρισκόταν το θερινό ανάκτορο της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Δεν είναι λίγοι οι συντοπίτες μας οι οποίοι έζησαν διπλα στη βασιλική οικογένεια όπου έχουν να μας διηγηθούν και μια μικρή ιστορία.
«Παλιοί Μενιδιάτες» μιλούν για έναν πράο και ευγενικό νέο που επισκεπτόταν κάποια πρωινά την πόλη μας με τις αδερφές του βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και την πριγκίπισσα Ειρήνη -Δούκισσα της Αόστα και έπιναν τον ελληνικό καφέ τους στις «κάτω πιπεριές» στο καφενείο της πλατείας μας.
Ο Κωνσταντίνος, εκτός από Βασιλιάς έχει υπάρξει χρυσός ολυμπιονίκης, αξιωματικός, σύζυγος, αδερφός, πατέρας, παππούς, μα πάνω απο όλα Έλληνας με βαθιά πίστη, ο οποίος επέλεξε να αφήσει την τελευταία του πνοή στον τόπο που αναμφισβήτητα αγαπούσε!

Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τους δημότες των Αχαρνών , όντας παρών σήμερα, στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού καθώς συνοδεύσαμε τον Τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνο με απόλυτο σεβασμό, στην τελευταία του κατοικία και να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου