Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Για τη ζωή του στο Μενίδι μίλησε στην ΕΡΤ ο Μπάμπης Στόκας

 


Στη μεγάλη καριέρα του με το συγκρότημα Πυξ-Λαξ, αλλά και στη σχέση του με το Μενίδι αναφέρθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2023, στην εκπομπή STUDIO 4 της ΕΡΤ-1, ο γνωστός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας.


Ο καλλιτέχνης μίλησε για τη σχέση του με τον έτερο των Διόσκουρων του Μενιδίου Φίλιππο Πλιάτσικα με τον οποίο έκαναν, μαζί, τα πρώτα τους βήματα στη μουσική σκηνή, πριν και μετά τους Πυξ-λαξ. Τόνισε ότι πρόκειται για σχέση ζωής την οποία διατηρούν μέχρι σήμερα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σόλο καριέρα του, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να αρχίσει και πάλι από το μηδέν, για να κάνει σπουδαίες επιτυχίες, μέσα από μεγάλες συνεργασίες.

Μιλώντας για τη ζωή του στο Μενίδι τόνισε ότι ήταν δύσκολη καθώς η οικογένειά του ήταν χαμηλού εισοδήματος κι ότι ο ίδιος χρειάστηκε να «φυλάει τσίλιες» κατά την ανέγερση του αυθαίρετου σπιτιού τους. « Έκανα δύσκολα πράγματα, ζώντας μέσα στην παρανομία. Περνούσα με το μηχανάκι κόκκινα φανάρια στη Συγγρού, με στοίχημα μια τυρόπιτα. Όμως στο Μενίδι ήρθα σε επαφή με τη μουσική, μέσα από μια παρέα της Πλατείας. Εκεί μου χάρισαν το πρώτο μου βιβλίο, εκεί αγάπησα τους ποιητές. Είπα, όμως, στον εαυτό μου, μετά το στρατό, ότι δεν θα επιστρέψω στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής και μου έδωσα χρονικό περιθώριο μιας πενταετίας για να κάνω πράξη το όνειρό μου για τη μουσική. Λίγο πριν εκπνεύσει η πενταετία αγόρασα εισιτήριο για να φύγω στην Ισπανία. Το ματαίωσα για μερικές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος για την επιτυχία άνοιξε, λίγους μήνες αργότερα, μετά τη μεγάλη συναυλία στη Λειβαδιά. Πήγα και βλέποντας πολύ κόσμο έξω από το χώρο της συναυλίας, νόμισα ότι είχαν έρθει για το Γιώργο Μαργαρίτη που εμφανιζόταν σε ένα διπλανό μαγαζί. Κοίτα κόσμο ο Μαργαρίτης, σκέφτηκα. Όμως είχαν έρθει για μας».

Με βουρκωμένα μάτια αναφέρθηκε στο μέλος του συγκροτήματος Μάνο Ξυδού που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. «Ήταν ο άνθρωπος που ήξερε πως δουλεύει το σύστημα. Αυτός μας πήρε από το χέρι και μας οδήγησε. Ήταν κάτι σαν μπαμπάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά, σε μια συνέντευξη, που όπως παραδέχθηκαν οι παρουσιαστές Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες της εκπομπής.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου