Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

STOP στις ουσίες! - Άκρως πετυχημένη η κοινή εκδήλωση του ΕΣΥΝ Αχαρνών - Φυλής και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με συμμετοχή πολλών σωματείων

 



Με συμμετοχή πολλών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιούλη η κοινή εκδήλωση του Παραρτήματός μας και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Μενίδι, στο πλαίσιο των δράσεών μας με αφορμή την 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η μαζικότητα και η στήριξη της εκδήλωσης από πολίτες και φορείς εξασφάλισε την επιτυχή διεξαγωγή της, και αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στα εμπόδια και τις "τρικλοποδιές" που μπήκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Στο χώρο της Πλατείας Δημαρχείου από νωρίς διακινούνταν ανακοινώσεις και άλλα υλικά από τα ενημερωτικά τραπεζάκια του Παραρτήματός μας, του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και του Συλλόγου Γυναικών Μενιδίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΕΣΥΝ Μαρίνα Τσίγκα-Σαραντέα, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου Ευδοκία Κουμπούνη, καθώς και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Δέσποινα Σαρρή, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μενιδίου (μέλους της ΟΓΕ), η οποία τόνισε τη σημασία της κοινής δράσης μεταξύ των φορέων της περιοχής ενάντια στο πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς και της έμπρακτης στήριξης των "στεγνών" θεραπευτικών προγραμμάτων ως μοναδικής πραγματικής διεξόδου απεξάρτησης, με βασικές αξίες την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ο μουσικός Ζαννής Ζουγανέλης παρουσίασε το πρόγραμμα της συναυλίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο δουλειάς και τη διαχρονική προσφορά των ομάδων του Πολιτιστικού Στεκιού.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής Σταύρος Φονικάκος, απολυμένος χαλυβουργός και απεργός το 2011, απήγγειλε ιδιόχειρό του ποίημα αφιερωμένο στην 26η Ιούνη.

Στην κεντρική ομιλία που ακολούθησε, ο Γραμματέας του Παραρτήματος Χρήστος Κουτσουραδής υπογράμμισε το μήνυμα της 26ης Ιούνη για ασίγαστη πάλη ενάντια στα κοινωνικά αίτια της τοξικοεξάρτησης και τις αντιεπιστημονικές θεωρίες που αθωώνουν τη χρήση ουσιών. Προς όλους τους φορείς που μαζί με το Παράρτημά μας συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Φορέων Μενιδίου ενάντια στην Ακρίβεια, από το βήμα της εκδήλωσης απευθύνθηκε κάλεσμα για κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στη χρόνια υποβάθμιση και γκετοποίηση της περιοχής με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, κατάσταση την οποία αξιοποιούν εγκληματικά κυκλώματα που αποφέρουν λεία εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που τις περισσότερες φορές απολαμβάνουν την ανοχή θυλάκων του κρατικού μηχανισμού. Κάλεσμα σε αγώνα για ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης στην περιοχή με περισσότερα προγράμματα, δίχως οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση, για δωρεάν διεξόδους πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας για τη νεολαία, για την αποτροπή λειτουργίας οποιουδήποτε ΧΕΧ, καθώς και για τη διαφύλαξη του χαρακτήρα και την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, με όπλο την αλληλεγγύη στις θεραπευτικές κοινότητες και τους Συλλόγους Οικογένειας.

Οι επόμενες ώρες ανήκαν στις μουσικές και χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που μας παρουσίασαν ένα μικρό μόνο δείγμα από την δουλειά τους υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Δημήτρη Μητσοτάκη. Με το ξεχωριστό και πλούσιο πρόγραμμά τους έφεραν στα χείλη μας στίχους από αγαπημένα παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Η ορχήστρα έδωσε το ρυθμό, οι χορευτικές ομάδες ακολούθησαν με το μεγάλο τους κύκλο πάνω στη σκηνή, και αυθόρμητα στο χώρο της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι άρχισαν να σχηματίζουν τους δικούς τους μικρούς κύκλους και να χορεύουν.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης, καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν, έλαβαν διπλώματα και ανθοδέσμες ως αναμνηστικά δώρα.

Με νέα ώθηση και δύναμη από όλες τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Παράρτημά μας και όλοι οι συμμετέχοντες φορείς ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας να δυναμώσουμε την παρουσία μας στα σχολεία και τους χώρους της νεολαίας, τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας ελεύθερης από ουσίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου