Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκίνηση και κατάνυξη στο Τρισάγιο για τους εκτελεσμένους στην Πάρνηθα το 1944 Μενιδιάτες, Χασιώτες και Σαρακατσάνους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

 



Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 τελέστηκε τρισάγιο για τους εκτελεσμένους στην Πάρνηθα το 1944 Μενιδιάτες, Χασιώτες και Σαρακατσάνους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Το τρισάγιο έλαβε χώρα, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πάρνηθας. Το Τρισάγιο τέλεσε ο ιερομόναχος της Μονής Πετράκη Πατήρ Γρηγόριος.
Μετά τη λειτουργία εκφωνήθηκε επετειακός λόγος από το μέλος της Ι.Λ.Ε.Α και απόγονο εκτελεσμένου Σπύρο Σερέπα.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του Δήμαρχου Σαρωνικού ιστορικού και συγγραφέα Πέτρου Φιλίππου.
Στο τέλος, ο αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης των 17 Σαρακατσάνων ποιμένων από την μαρτυρική οικογένεια Ντούνα διηγήθηκε τις αναμνήσεις του.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός, Δημήτρης Κωφός, Άγγελος Αραμπατζής και Στάθης Τοπαλίδης. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Βάθης, ο Βασίλης Λαζάρου ως Πρόεδρος ΣΥΝ. ΠΑ., ο Σπύρος Βρεττός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών Εύα Μπάλλιου, εκπροσωπώντας και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, εκ μέρους της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών η Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, η Γενική Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μάγδα Κοντογιάννη, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ο Νίκος Σιδηρόπουλος από την ομάδα Εθελοντές Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, ο Πέτρος Μαρίνης Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών, επίσης από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογος Αχαρνών «Κόκκινος Μύλος» η Αντιπρόεδρος Χρυσούλα Σπαντιδάκη με μέλη του ΔΣ.
Παρευρέθηκαν πολλά μέλη, φίλοι και εθελοντές της Ι.Λ.Ε.Α. και των συνδιοργανωτών Συλλόγων καθώς επίσης και πολλοί απόγονοι των εκτελεσμένων συμπατριωτών μας και απόγονοι των Σαρακατσάνων από τα Λεγραινά.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και την συνδιοργάνωσαν 21 σύλλογοι, φορείς της περιοχής μας και Δήμοι της Αττικής.
Τα κόλυβα και άρτος του Τρισαγίου ήταν προσφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ι.Λ.Ε.Α. Φωτεινής Ράπτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου