Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζει το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών τις ξεναγήσεις στον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο


Tο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών ύστερα από ένα μακρύ και ακούσιο διάλειμμα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία του Covid 19, με μεγάλη χαρά ξεκίνησε τις δράσεις εξωστρέφειας στο Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο των Αχαρνών με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προστασία του σημαντικού αυτού μνημείου, που χρονολογείται στη μυκηναϊκή εποχή (14ος-13ος αι. π.Χ.) και αποτελεί μάρτυρα της μακραίωνης ιστορίας των Αχαρνών.

Από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο 2021, το αρχαιολογικό μνημείο της πόλης μας δέχθηκε οκτώ επισκέψεις από τα εξής σχολεία: το 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας και το 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών.

Μετά το καλωσόρισμα των μαθητών, ακολούθησε η γνωστική προσέγγιση του αντικειμένου από τους αρχαιολόγους του Τμήματος και η ξενάγηση με έμφαση στην ανασκαφή του μνημείου, τον τρόπο κατασκευής του, τη χρήση του από τη μυκηναϊκή έως την κλασική εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία των Αχαρνών την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό θέτοντας τα ερωτήματα και τις απορίες τους, ενώ τους προσφέρθηκε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση στην τάξη μετά την επίσκεψη. Οι ομάδες υποδοχής ήταν ολιγομελείς και τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.

Ενημερώνουμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Αχαρνών ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210-2322878 και ηλεκτρονικά: libraryacharnes@gmail.com. Ιστότοπος: https://arxaiologikoacharnes.wordpress.com/.




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου