Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αγιασμός και κόψιμο κορδέλας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αχαρνών




Με τις ευλογίες της Εκκλησίας εγκαινιάστηκε και επισήμως το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αχαρνών το απόγευμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο που γειτνιάζει και με άλλες Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αχαρνών, εδρεύει στο Εμπορικό Κέντρο των Εργατικών Κατοικιών του Προφήτη Ηλία (Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου - Απέναντι από το Κοινωνικό Φαρμακείο).

Αμέσως μετά τις ευλογίες των πατέρων της Εκκλησίας που τέλεσαν τον Αγιασμό, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για την υλοποίηση μιας κοινωνικής δομής την οποία η πόλη των Αχαρνών είχε μεγάλη ανάγκη και αποτελούσε όραμα ετών που σήμερα γίνεται πράξη.

Όπως επεσήμανε το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζουν φαρμακοποιοί της πόλης, κοινωνικοί φορείς και συνδημότες, τους οποίους κι ευχαρίστησε με θερμά λόγια για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Ο Σπύρος Βρεττός τόνισε πως το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσεται σε ένα πλέγμα κοινωνικών δομών που στηρίζουν τους ευάλωτους και ευπαθείς συμπολίτες μας, που δυστυχώς οι ανάγκες τους διαρκώς αυξάνουν με αποτέλεσμα η προσπάθεια για τη στήριξή τους να είναι επιβεβλημένη και διαρκής. "Στόχος και προσανατολισμός μας είναι οι Κοινωνικές παροχές να αυξηθούν παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που σε πολλές περιπτώσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Πετάκο για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει στον ευαίσθητο αυτό τομέα, όλους του τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους που συνέδραμαν στην λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου αλλά και στην τελετή των εγκαινίων.

Ο Γιώργος Πετάκος από την πλευρά του στον επιγραμματικό χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Φαρμακείου που ήδη εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση 50 ευάλωτες οικογένειες, έχοντας προσφέρει επίσης βοήθεια και στήριξη σε ακόμη 90 συνδημότες μας. Έχουν επίσης παραχωρηθεί αναπηρικά αμαξίδια, κοινωνική - ψυχολογική στήριξη κ.α.

Αμέσως μετά την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Πετάκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, δεκάδες εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου και συμπολίτες.


Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό video από τον Αγιασμό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 






































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου