Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κατάθεση στεφάνου από το ΚΚΕ στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Μενίδι

 

Πηγή: https://www.902.gr/

Στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Μενίδι, τιμώντας τη 19η Μάη που είναι μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσε αντιπροσωπεία των ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη, στέλεχος του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Β. Τοπαλλιανίδης δήλωσε:

«Ως ΚΚΕ τιμάμε και φέτος τη 19η Μάη, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και βέβαια στεκόμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις του οργανωμένου Ποντιακού κινήματος.

Σήμερα, όλος ο ελληνικός λαός τιμάει τους νεκρούς αυτής τη γενοκτονίας, τιμάει τους διωγμένους και ξεριζωμένους του Πόντου που έζησαν στο πετσί τους τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός, που έζησαν στο πετσί τους τον ρατσισμό και το μίσος των τότε εθνικιστών που τους στιγμάτιζαν ως "τουρκόσπορους" και έκαναν επιθέσεις ακόμα και στους συνοικισμούς τους.

Αυτήν τη μέρα το μυαλό μας και η καρδιά μας βρίσκεται στον λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει μια άγρια επίθεση από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο Ποντιακός λαός στέλνει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς. Είμαστε βέβαιοι ότι το δίκιο των πολλών θα κερδίσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου