Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τα 80χρονα της ένδοξης Μάχης της Κρήτης τίμησαν ο Σύλλογος Κρητών και ο Δήμος Αχαρνών


Της Εύης Τριανταφύλλου

Τα 80 χρόνια από την ηρωική Μάχη της Κρήτης τίμησαν το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου ο Σύλλογος Κρητών και ο Δήμος Αχαρνών στο εμβληματικό Μνημείο Ηρώων.

Η λιτή αλλά ουσιαστική τελετή, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση παρόντος του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, Αντιδήμάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το παρών έδωσαν επίσης, ο πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Ντ. Βρεττός, ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς και μέλη του Συλλόγου.







Αμέσως μετά το Μνημόσυνο, στην ένδοξη Μάχη της Κρήτης που καθυστέρησε την εκστρατεία των Γερμανών στη Ρωσία επηρεάζοντας την έκβαση του πολέμου υπέρ των συμμάχων και στα γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας, αναφέρθηκαν εν συντομία, ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός που έδωσε τα εύσημα στο Σύλλογο Κρητών Αχαρνών για το έργο του, ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Γιαννούλης και ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Αντώνιος Μυτηλινάκης.

Στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων που πλαισίωσαν και κόσμησαν μέλη του Συλλόγου ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και κρατώντας τη Γαλανόλευκη, κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και ο Πρόεδρος Δημήτρης Γιαννούλης.

Η σεμνή αλλά ταυτόχρονα λαμπρή εκδήλωση στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, κορυφώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

Ευχή όλων του χρόνου η Τιμητική Εκδήλωση να γίνει με την πολυπόθητη ελευθερία που όλοι αναμένουμε και με τη συμμετοχή όλων των μελών και των φίλων του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου