Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Επιβαρυμένη η εικόνα των κρουσμάτων στις Αχαρνές όπως και σε όλη την Αττική- Τι μέτρα ισχύουν


Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου σε ότι αφορά την πανδημία και το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει το Μενίδι (από τις 15/1) όπως και η υπόλοιπη Αττική (από 29/1). 

Ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Μενίδι μιλώντας για μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην περιοχή παρά τα μέτρα των δύο τελευταίων εβδομάδων, γεγονός που έφερε στο τραπέζι τη συζήτηση για ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς. 

Πιθανότατα τα δεδομένα της Πολιτικής Προστασίας αποδεικνύουν τοπική διασπορά πέραν της ενδοοικογενειακής (που θα ήταν σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη), χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται ρητά. Η αναφορά στο Μενίδι υπήρξε σύντομη, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφές τι ακριβώς ισχύει και οι πολίτες να απορρούν.

Της Ευλευθερίας Τριανταφύλλου



Οι Αχαρνές εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς με την υπόλοιπη Αττική και ως εκ τούτου ισχύει η μέθοδος Click-Away για τα καταστήματα της λιανικής και η μέθοδος Click and Shop για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία (αγορές εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού που θα έχει κλειστεί τηλεφωνικώς), ανοιχτά Γυμνάσια και όχι Λύκεια, αλλά κατ' εξαίρεση απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6μ.μ. και όχι στις 9μ.μ. όπως στην υπόλοιπη Αττική.

 Θα ανοίξουν ακόμη με προκαθορισμένο ραντεβού κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Ειδικά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9μ.μ. θα βοηθούσε πολύ στην αποφυγή συνωστισμού που παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ (που λειτουργούν με μειωμένο ωράριο ως τις 5 και 30μ.μ.) και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε τοπικό επίπεδο, αλλά προς το παρόν δεν ισχύει.

Οι Αχαρνές εξαιρέθηκαν τελικά από την υπόλοιπη Αττική όπως και ο Δήμος Ασπροπύργου που έως σήμερα ήταν μαζί με το Μενίδι οι δύο δήμοι της σε αυξημένο κίνδυνο, αν και αυτό δεν αναφέρθηκε ρητά τουλάχιστον στην αρχή.

 Εξακολουθούμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την υγεία όσων αγαπάμε. Ακόμη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και καταστηματάρχες του τόπου, αλλά και οι πολίτες των Αχαρνών επιθυμούν -από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί- ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με το επιτελείο του να επισκεφτεί το Μενίδι, ώστε να δώσει περαιτέρω κατευθύνσεις, αλλά και με την παρουσία του να καθησυχάσει δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Ακολουθεί η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής:





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου