Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου: Συνεχίζουμε τη Δράση για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας

 


Ξ ΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!

Απαιτούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας

 Η Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις των Σωματείων της περιοχής. Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας.

Η επιδημιολογική κατάσταση στο Μενίδι συνεχίζει να βρίσκεται στο "κόκκινο" μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του "σκληρού lockdown" που επιβλήθηκε στο δήμο. Το Μενίδι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, με μεγάλη βιομηχανική ζώνη που συγκεντρώνει εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους που μεταφέρονται καθημερινά από άλλους δήμους της Αττικής για να δουλέψουν. Η αύξηση των κρουσμάτων, επιβεβαιώνει ότι όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τόσο θα συνεχίζεται η μεταφορά του κορονοϊού από το χώρο εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες παραμένουν υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης της πανδημίας. Φτάνουν πια οι μεγαλοστομίες και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης. Ο πολυδιαφημισμένος μαζικός εμβολιασμός – που απέχει πολύ ακόμα από το να είναι πραγματικά μαζικός- και τα «άνοιξε – κλείσε» δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Καταγγέλλουμε ότι δεν γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διατηρούνται συνειδητά υποστελεχωμένοι ώστε να είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα τα κρούσματα σε πολλούς μεγάλους χώρους δουλειάς να είναι δεκάδες. Σε πολλές επιχειρήσεις η εντατικοποίηση χτυπάει "κόκκινο" με εξαντλητικά ωράρια, διαμορφώνοντας όρους μεγαλύτερης μετάδοσης του ιού, λόγω της εξασθένισης του οργανισμού των εργαζόμενων, αλλά και των περισσότερων ωρών παραμονής τους στο χώρο δουλειάς. Την ίδια στιγμή πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα, αφού οι επιχειρήσεις που απασχολούνται τους έχουν θέσει σε αναστολή ή εφαρμόζουν εκ περιτροπής εργασία.

Την ώρα που δεκάδες κρούσματα καταγράφονται σε σχολεία και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση παίρνει μόνο μέτρα σκληρού "lock down" με αστυνόμευση της περιοχής και συνεχίζει την καραμέλα της "ατομικής ευθύνης".

Τα μέτρα που παίρνει δεν έχουν κριτήριο την προστασία των εργαζομένων και την κάλυψη των αναγκών τους, αλλά αντίθετα εξυπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Την αγωνία μας μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση, επιτείνει η αδυναμία του δημόσιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι δομές Υγείας στην περιοχή παραπαίουν. Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

    Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα διάφορα «ευαγή ιδρύματα» και «εθνικοί ευεργέτες». Δε δεχόμαστε να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και να διαθέτουν δισεκατομμύρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Απαιτούμε τώρα πριν να είναι αργά:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

  • Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.

  • Θωράκιση του μοναδικού Κέντρου Υγείας της περιοχής με επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ταυτόχρονη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

  • Μέτρα για τα σχολεία, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού, Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα σχολεία.


Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ερχόμαστε όλοι σε επαφή με τα σωματεία μας.

Συνεχίζουμε τη δράση για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας

και των οικογενειών μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση δημαρχείο Αχαρνών την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 4.30 μ.μ. και στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 3 Φλεβάρη στις 4 μ.μ.

Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου – Μέλος ΟΓΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου