Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στην Πορτογαλία το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών




Δελτίο Τύπου 

Το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών για μια ακόμη φορά ταξίδεψε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «A nod to our heritage». 

Η συνάντηση των εταίρων, Πορτογάλων, Βάσκων, Πολωνών και Ελλήνων έγινε στην Chamusca της Πορτογαλίας από 8 έως 15 Φεβρουαρίου του 2020. Το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών έλαβε μέρος στη συνάντηση με τρεις καθηγητές και έξι μαθητές και παρουσίασαν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. 

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, ήθη και έθιμα, μύθοι και μνημεία παρουσιάστηκαν από τις χώρες όλων των εταίρων, ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε πολλά σημεία και μνημεία της Πορτογαλίας με σημαντικό πολιτιστικό ενδιαφέρον. 

Επισκεφτήκαμε μουσεία φωτογραφίας, λαογραφίας, ζωγραφιστών πλακιδίων, αλόγων και γνωρίσαμε τη Σίντρα, μια περιοχή με παλάτια, κάστρα και κήπους, μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Επισκεφτήκαμε επίσης το εντυπωσιακό ενυδρείο της Λισαβόνας και την περιοχή Belem. 

Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολλές θετικές εμπειρίες από το ταξίδι, από τη φιλοξενία των εταίρων και από τη γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά των άλλων χωρών. 

Οι καθηγητές σχεδίασαν την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος και το ταξίδι τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης, αγάπης και φιλίας από όλες τις πλευρές και με την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε ξανά για να υλοποιήσουμε το υπόλοιπο του προγράμματός μας. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: https://anodtoourheritage.wixsite.com/website
Και στο twinspace του προγράμματος: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου