Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Έφυγε ο ξεχωριστός Μενιδιάτης Κούλης Μουστακάτος


Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, ο Κούλης Μουστακάτος κάλεσε τους φίλους του στην ταβέρβα ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, της Λεωφόρου Πάρνηθας για να γιορτάσει μαζί τους την επέτειο των 50 χρόνων του στα κοινά. Αγώνες εναντίον των αποστατών και της δικτατορίας και για την ανάπτυξη του Δήμου Αχαρνών, ως Πρόεδρος Συλλόγων στο βόρειο Μενίδι κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (ΕΝΑΜ). 
«Θα χαρώ πολύ να έρθετε για να θυμηθούμε τα παλιά και γιατί όχι, να μιλήσουμε για τα καινούργια. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ΑΓΑΠΗΤΑ πρόσωπα, χωρίς καμία επιβάρυνση», είχε γράψει στο πρωτότυπο προσκλητήριο που έφερε την φωτογραφία του. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης μιλώντας για τα παλιά και κάνοντας αναφορά σε καθένα, χωριστά, από τους καλεσμένους, με τη σειρά που μπήκαν στη ζωή του. Αλλά φρόντισε αμέσως να αποφορτίσει το κλίμα, διανθίζοντας την ομιλία του με τρία ανέκδοτα, που είπε με τον τρόπο που μόνο αυτός ήξερε.



Όμως την μεγάλη έκπληξη την άφησε για το τέλος. Πρόσφερε στους καλεσμένους του ένα αναμνηστικό δώρο, με την παράκληση να ανοιχθεί μετά την αποχώρησή τους. Όταν η συσκευασία ανοίχθηκε συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα καλοτυπωμένο λεύκωμα με τίτλο ΚΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΣ-ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΕΣ. Περιείχε κείμενα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο, που εξιστορούν την πενηντάχρονη παρουσία του στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στους …αγώνες αυτοκινήτου, από τους οποίους αποκόμισε τίτλους και τιμητικές συμμετοχές σε κορυφαίους αγώνες ανάμεσα στους οποίους και στο ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Από το λεύκωμα δε λείπουν κι αυτοβιογραφικά κεφάλαια, στα οποία αποτυπώνεται η διαχρονική του αγάπη για το Μενίδι, τις εκδρομές, τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και …τις γυναίκες. Πενήντα χρόνια σε μια βραδιά για έναν ξεχωριστό Μενιδιάτη, ήταν ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Σαν από κακόγουστο αστείο της μοίρας, ακριβώς πέντε χρόνια αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου 2020, ο Κούλης Μουστακάτος, ο ξεχωριστός Μενιδιάτης, έφυγε από κοντά μας. Ο καιρός τίμησε τον ευπατρίδη των Αχαρνών, αφιερώνοντας στην αποχώρησή του μια φωτεινή μέρα, σαν το χαμόγελό του. 
Θα τον θυμόμαστε, με τον τίτλο που έβαλε ο ίδιος στο λεύκωμά του “Κούλης Μουστακάτος- Μια ζωή αγώνες”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου