Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παράταση υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ως τις 10 Φεβρουαρίου


Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αχαρνών με κωδικό ΟΠΣ (MIS)5001330 του επιχειρησιακού προγράμματος Αττική 2014-2020» σας ενημερώνουν ό,τι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών μπορούν να προσέλθουν από 20/1/2020 έως 10/2/2020 και τις ώρες 9:00πμ- 14:00μμ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εδρεύει επί των οδών Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας των Εργατικών Κατοικιών, προκειμένου να καταθέσουν σχετική αίτηση με πλήρη δικαιολογητικά.


Επισυνάπτεται το έντυπο με τα δικαιολογητικά, τα οικονομικά κριτήρια ένταξης, καθώς και η αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ
ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

*ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ
*ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ΟΛΩΝ των ενήλικων μελών του νοικοκυριού ή φωτοτυπία θεωρημένου διαβατηρίου μαζί με την άδεια παραμονής ΟΛΩΝ των μελών του νοικοκυριού.

2. Πρόσφατο Αντίγραφο Λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Ο.Τ.Ε ή Κινητής Τηλεφωνίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο , μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται η διεύθυνση της κατοικίας του αιτούντα ή κάποιου μέλος του νοικοκυριού.

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου δίμηνου για τους Έλληνες και του τελευταίου εξαμήνου για τους Αλλοδαπούς μεταφρασμένο). **

** Σε περίπτωση κατάθεσης πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από άλλο Δήμο, χρειάζεται βεβαίωση ότι δεν είναι δικαιούχος Κοινωνικού Παντοπωλείου του άλλου Δήμου ( για όλα τα μέλη) .

4. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1/2018) ΟΛΩΝ των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και ΟΛΩΝ των συγκατοικούντων μελών.

5. Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος 2018 ΟΛΩΝ των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και ΟΛΩΝ των συγκατοικούντων. (**Σε περίπτωση ζευγαριού χρειάζονται τα εκκαθαριστικά και για τον Υπόχρεο και για την σύζυγο )

6. Αντίγραφο εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2019 ΟΛΩΝ των συγκατοικούντων μελών. ακόμα και μηδενικό απαιτείται να κατατεθεί το έγγραφο που αναφέρει ότι «Δεν έχει διαμορφωθεί περιουσιακή κατάσταση για το τρέχον έτος»

7. Για τους Αλλοδαπούς απαιτείται Βεβαίωση φορολογικής αρχής από τη χώρα προέλευσης, για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση, μεταφρασμένο και επικυρωμένο από προξενική αρχή.

8. Υπεύθυνη δήλωση συνδικαιούχου σε περίπτωση κωλύματος για την παραλαβή των προϊόντων από τον ίδιο (χορηγείται από την Υπηρεσία).
9. Υπεύθυνη δήλωση ότι δε λαμβάνει άλλη παροχή τροφίμων (ΤΕΒΑ κ.λ.π.) (χορηγείται από την Υπηρεσία).



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ – ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
1. Σε περίπτωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αντίγραφο γνωμάτευσης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ περί ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω.
2. Σε περίπτωση ανεργίας κάρτα ανεργίας και βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού.
3. Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο ή αίτηση αγωγής διαζυγίου.
4. Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
5. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, δικαστική απόφαση επιμέλειας τέκνου ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μέλη
Νοικοκυριού
Καθαρό Εισόδημα μαζί με
τις καταθέσεις

Τόκοι καταθέσεων όταν εμφανίζονται ως μοναδικό εισόδημα
Ενφια
Ακίνητης περιουσίας
1 άτομο
Έως 5.000,00 €
21,00 €
Έως 120.000€
2 άτομα
Έως 6.000,00 €
25,20
Έως 127.500
3 άτομα
Έως 7.000,00 €
29,40
Έως 135.000
4 άτομα
Έως 8.000,00 €
33,60
Έως 142.500
5 άτομα
Έως 9.000,00 €
37,80
Έως 150.000
6 άτομα και άνω
Έως 10.000,00 €
42,00
Έως 150.000
Α) Για τα νοικοκυριά που έχουν μέλη / άτομα με ειδικές ανάγκες και έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, από το ΚΕΠΑ και λαμβάνουν προνοιακό επίδομα για την αναπηρία τους, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά 2.000,00 € το άτομο με ανώτατο όριο τις 12.000,00 €.
Β) Για τον υπολογισμό του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος του νοικοκυριού λαμβάνεται υπόψη : 1. το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό ή φορολογητέο εισόδημα, εφόσον το τεκμαρτό είναι ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο και συναθροίζονται τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά.
  1. τα επιδόματα ανεργίας, επιδόματα τέκνων που λαμβάνονται από όλα τα μέλη του νοικοκυριού (και των συνοικούντων) με βάση το Εκκαθαριστικό Σημείωμα του προηγούμενου έτους.
  2. Επίσης συνυπολογίζεται στο καθαρό εισόδημα και συμπεριλαμβάνεται το ύψος των καταθέσεων όλων των συνοικούντων μελών που προκύπτει από τους τόκους καταθέσεων, όταν εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους του αιτούντος.
Γ) Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 € για το πρώτο άτομο προσαυξανόμενη κατά 7.500,00 € για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και με συνολικό ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των 150.000,00 €.
Δ) Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), μικτής χρήσης ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000,00 €.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου