Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Το 1ο γυμνάσιο Αχαρνών στη διεθνική των Χανίων



Στα Χανιά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε η διεθνική συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+: «ENOCULTURE. THE BEGINNINGS OF ENOCULTURE IN EUROPE. PRE-PHYLLOXERIC GRAPES» από 13 έως 19 Οκτωβρίου2019. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα εξής σχολεία: Το Collegio Aurelio Gomez από το Burgos της Ισπανίας με δεκατρείς μαθητές και δύο καθηγητές, το περιφερειακό γυμνάσιο Λιβαδίων της Κύπρου με δεκατέσσερις μαθητές και τρεις καθηγητές, το 1ο γυμνάσιο Αχαρνών με δεκατρείς μαθητές και δύο καθηγητές, το σχολείο IES Teguise από το Lanzarote της Ισπανίας με δύο καθηγητές και το 5ο γυμνάσιο Χανίων με 15 μαθητές. 
Η διοργάνωση της διεθνικής έγινε από τις καθηγήτριες Αγγελική Γαλανάκη και Μαρία Αικατερίνη Τσουρουνάκη του 5ου γυμνασίου των Χανίων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε καλωσόρισμα στο σχολείο και εξερεύνηση της πόλης των Χανίων με τη χρήση του παιχνιδιού: «Κυνήγι του θησαυρού». Η επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο μουσείο του Ηρακλείου, η επίσκεψη στην Απτέρα στον κόλπο της Σούδας πρόσφεραν πλήθος γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Έλαβαν χώρα δύο ακόμα επισκέψεις, μία στο οινοποιείο του κυρίου Καραβιτάκη, στα Ποντικιανά των Χανίων και μία στις Πάνω Βούβες του δήμου Κολυμβρίου για να γνωρίσουμε τη μνημειακή ελιά που είναι η αρχαιότερη στην Κρήτη. 
Την τελευταία μέρα οι μαθητές έλαβαν μέρος σε εργαστήρια στο σχολείο όπου ξεκίνησαν τα δικά τους εικονικά οινοποιεία, επισκέφθηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου παρακολούθησαν τη διάλεξη δύο καθηγητών και πέντε φοιτητών του Πολυτεχνείου σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 
Το βράδυ ακολούθησε ένα πολύ συγκινητικό αποχαιρετιστήριο πάρτι και την επομένη όλοι οι εταίροι αναχώρησαν για τις πατρίδες τους. 
Ήταν πέντε πολύ ενδιαφέρουσες μέρες, γεμάτες γνώση, δραστηριότητες και εμπειρίες. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: https://proyectoenologico.wixsite.com/enocultura, καθώς και στο etwinning: https://twinspace.etwinning.net/71811/home

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου