Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σοβαρό τροχαίο στους Θρακομακεδόνες - Στην εντατική 15χρονο αγόρι






Στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι που μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο ΚΑΤ, χειρουργήθηκε ( χρειάστηκε 7 φιάλες αίμα!) και ήδη βρίσκεται στην εντατική. 
Η οδηγός μητέρα του και το νήπιο αδελφάκι του, ευτυχώς σαν από θαύμα είναι σώοι. Η Πυροσβεστική έφθασε άμεσα και ξεκίνησε τις προσπάθεις απεγκλωβισμού και σχετικά γρήγορα το ΕΚΑΒ. 
Εκείνη που άργησε πολύ ήταν η Τροχαία και το ανακριτικό με συνέπεια να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κονφούζιο βοηθούντων και των ανεγκέφαλων που περνούσαν απ' το σημείο με ..χίλια, κινδύνεψαν και ως κι οι αστυνομικοί να παρασυρθούν!
Οταν το ασθενοφόρο με το βαριά τραυματισμένο παιδί έφευγε για το νοσοκομείο, όλοι κάναμε το σταυρό μας ευχόμενοι το καλύτερο. 
Ολοι εκτός απ΄ένα συμπολίτη μας που με περισπούδαστο ύφος μας είπε ότι δεν χρειάζονται "σταυροί" αλλά λήψη μέτρων! 
Θα του πρότεινα να ψάξει να βρει κάποιο από τα δεκάδες υπομνήματά μας για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αποτροπής των τροχαίων στη συγκεκριμένη διασταύρωση που από το 2007 αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι των κατά καιρούς αρμοδίων και να προσθέσει και τη δική του υπογραφή η οποία όπως και κάποιων ομοϊδεατών του απουσιάζει παντελώς ! 
Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα και ν' αποδειχθεί αποτελεσματική. Μέχρι τότε εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε το σταυρό μας, κατά το "την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι" που λέει κι ο παπάς, προσευχόμενοι να μη συμβεί σε κανένα μας κάτι παρόμοιο.
Αλλο τίποτε δεν μας μένει άλλωστε, η αδιαφορία προς το παρόν καλά κρατεί.
Βαρβάρα Μπακάλη
Αρχελάου και Μακεδονομάχων γωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου