Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζει το ταξίδι στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά μέσω του Erasmus το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “ENOCULTURE - Start of European enology. Prephyloxeric European grapes”, το σχολείο μας φιλοξένησε 10 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο, τα Χανιά και την Ισπανία και 2 καθηγητές από το πανεπιστήμιο του Burgos (Ισπανία). 
Έγιναν δύο συναντήσεις εργασίας για την αποτίμηση των πεπραγμένων του προγράμματος την χρονιά που πέρασε, και σχεδιάστηκαν τα εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών μας σε Κύπρο και Κρήτη στην διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 
Τα Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου οι φιλοξενούμενοί μας επισκέφτηκαν ένα οινοποιείο βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή των Καλαβρύτων, απόλαυσαν την μαγευτική διαδρομή του οδοντωτού στο φαράγγι του Βουραϊκού και απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές που συνοδεύονταν από τοπικό κρασί. 
Την Κυριακή όλη η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus γνώρισε την νησιωτική πολιτιστική μας κληρονομιά. Από την επίσκεψη των ξένων στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να λείψει η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ακρόπολη και το μουσείο της. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Οκτώβριο όταν 50 μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία θα συναντηθούν στα πανέμορφα Χανιά της Κρήτης. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου