Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ο μοναδικός μετεωρίτης που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος SERES στο Μουσείο Ηρακλειδών από 7 -30 Νοεμβρίου

...υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής


Ο Δήμος Φυλής βρίσκεται και πάλι στο πλευρό του συνδημότη μας επίκουρου καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννη Μπαζιώτη.
Στηρίζει το νέο του εγχείρημα, όπως είχε στηρίξει, πέρσι, τη συμμετοχή του στην αποστολή ANSMET της NASA με αντικείμενο την συλλογή μετεωριτών στην Ανταρκτική, που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στην αρχή του χρόνου.
Ειδικότερα, έθεσε υπό την αιγίδα του την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «200 ΧΡΟΝΙΑ και 80 ΜΕΡΕΣ: Από τον SERES στην Ανταρκτική»,  που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018, στο Μουσείο Ηρακλειδών (οδός Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα), με φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Γιάννη Μπαζιώτη στην αποστολή της Ανταρκτικής.
Στο επίκεντρο της Έκθεσης θα βρεθεί η έκθεση του μετεωρίτη SERES, του μοναδικού που έχει βρεθεί στο ελληνικό έδαφος  (το 1818 στην πόλη των Σερρών)και ο οποίος θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, όπου φυλάσσεται.
 Ο μετεωρίτης SERES θα εκτεθεί από την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου 2018 έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 (από 10:00 μέχρι 21:00) με εισιτήριο 4 ευρώ ανά άτομο.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ομιλίες τριών διακεκριμένων επιστημόνων:
-Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου: Αντώνης Ν. Αντωνίου, Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών «Κατάκτηση του Διαστήματος: Εφικτή ή Ουτοπία;».
-Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου: Πιέρρος Παπαδέας, Ιδρυτικό μέλος του Libre Space Foundation «Going to space – the libre way».
-Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου: Ιωάννης Μπαζιώτης, Επικ. Καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών «80 ημέρες στην Ανταρκτική».
Επίσης,  θα πλαισιωθεί από εργαστήρια που θα δώσει ο ίδιος ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 (10:00-14:00), στις αίθουσες του Μουσείου Ηρακλειδών, για ηλικίες 15 ετών και άνω.
Στη συνέντευξη Τύπου για την γνωστοποίηση της Έκθεσης στα ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2018  το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος.
Μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Χρήστου Παππού και τόνισε ότι ο Δήμος Φυλής θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του καθηγητή Μπαζιώτη και των άλλων επιστημόνων γιατί προωθεί την αριστεία και δίνει κίνητρα στους νέους  οι οποίοι αποτελούν το κεφάλαιο  του Δήμου  για το μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου