Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στην Ισπανία το Erasmus ένωσε το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών με Ισπανούς, Χανιώτες και Κύπριους Εταίρους…


Δελτίο τύπου 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “ENOCULTURE. Start of european enology. Prephyloxeric european grapes” (2018 – 1 – ESO1 – KA201 – 049936), πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση των εταίρων καθηγητών στο Burgos της Ισπανίας από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2018. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούσαν τα σχολεία: Colegio Aurelio Gomez Escolar (Ισπανία), Universidad de Burgos (Ισπανία), IES TEGUISE (Ισπανία), 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών (Ελλάδα), 5ο Γυμνάσιο Χανίων (Ελλάδα) και Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών (Κύπρος). 

Η συνάντηση των εταίρων διήρκεσε τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα οι εταίροι συναντήθηκαν στο συντονιστικό σχολείο Colegio Aurelio Gomez Escolar, όπου γνωρίστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε επίσημα η υποδοχή τους, παρουσιάστηκαν τα σχολεία τους και ανταλλάχτηκαν δώρα. 

Ακολούθησε μια δραστηριότητα στην τάξη, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα αρώματα του κρασιού χρησιμοποιώντας κατάλληλο kit δραστηριότητας. 

Αργότερα έγινε επίσκεψη στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Burgos, όπου οι εταίροι καθηγητές και οι Ισπανοί μαθητές παρακολούθησαν πειράματα για την ανάλυση του κρασιού. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός κάλυψε τη δραστηριότητα. 

Η συνάντηση μεταξύ των εταίρων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Burgos. Οι καθηγητές από όλα τα συμμετέχοντα ιδρύματα σχεδίασαν και κατάρτισαν τις δραστηριότητες και την κινητικότητα των συμμετεχόντων για τους προσεχείς μήνες. 

Τη δεύτερη μέρα έγινε επίσκεψη σε οινοποιείο στην περιοχή της Rioja, στους αμπελώνες της, δόθηκε συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και το βράδυ παρουσιάστηκε η πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχόντων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Burgos. 

Την Τρίτη μέρα επισκεφθήκαμε ένα οινοποιείο στην περιοχή της Rueda που συνδυάστηκε με μια δραστηριότητα των Ισπανών μαθητών σχετική με το μύθο του Μινώταυρου. 

Το απόγευμα οι εταίροι για μια ακόμη φορά επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο, όπου έλαβαν μέρος σε τεστ οινογευσίας και έκαναν παρουσιάσεις σχετικές με την καλλιέργεια των αμπελιών και την οινολογία στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα Κανάρια Νησιά σε φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού με θέμα «Κουλτούρα του κρασιού. Οινοτουρισμός». Η μέρα έκλεισε με αποχαιρετιστήριο δείπνο. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: https://proyectoenologico.wixsite.com/enocultura

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου