Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με “ΔΕΚΑ”! από την κορυφή της Πάρνηθας ξεκινά ο Χάρης Δαμάσκος τον προεκλογικό του αγώνα

... Καμιά ανοχή στη εγκληματικότητα, τέρμα στα γκέτο και την υπανάπτυξη τόνισε από το βήμα της ομιλίας του


Με άριστα ΔΕΚΑ! πριν λίγο, από την κορυφή της Πάρνηθας και το καταφύγιο "Μπάφι", κορύφωσε την ομιλία του προς του εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χάρης Δαμάσκος. 
Με σύνθημα “Ξεκινάμε από την Κορυφή” και με το όνομα της νέας Παράταξης “ΔΕΚΑ” δηλαδή “Δημιουργούμε Ένα Καλύτερο Αύριο”, ο Χάρης Δαμάσκος κατέστησε σαφές ότι η πρώτη προτεραιότητα του είναι, η καταπολέμηση της παραβατικότητας.


Μεταξύ άλλων στην oμιλία προς τους δημοσιογράφους που μεταδόθηκε live, o Χάρης Δαμάσκος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η παράταξη του θα είναι η νικηφόρος που θα αναλάβει τη τύχη και το μέλλον του τόπου από την 1η Σεπτέμβρη του 2019, επεσήμανε τα εξής: 
  • Σε αυτή την πόλη αξίζει μόνο η Κορυφή. 
  • Η αδιαφορία, η αμέλεια, ο ωχαδερφισμός, η διαφθορά, δεν έχουν θέση στο Δήμο Αχαρνών. 
  • Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη, αυτό δηλαδή που αξίζει στον κόσμο των Αχαρνών, σημαίνει Ασφαλής Δήμος, Ασφαλείς Πολίτες. 
“Όλοι γνωρίζουμε ότι η έξαρση της παραβατικότητας είναι το νούμερο ένα πρόβλημα. Υπάρχουν σημεία που η καθημερινότητα είναι Κόλαση! Άφησαν μόνους του συμπολίτες μας σε γειτονιές που καταστρέφονται. 
Ακόμη και οι αγώνες τους μετά τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου καπελώθηκαν. Ολόκληρες γειτονιές αλλά και κεντρικά σημεία του Μενιδίου αποτελούν άβατο. Ολόκληρες Ομάδες εμπλέκονται με τη διακίνηση των ναρκωτικών. 
Σκοτεινές γειτονιές χωρίς φως και συντήρηση αποτελούν για πολλούς συμπολίτες μας μια σκληρή καθημερινότητα.” υπογράμμισε και συνέχισε δίνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 

“Από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε το Δήμο μας, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που επιβάλλεται! Θα κηρύξουμε ανένδοτο πόλεμο στην εγκληματικότητα. Η ανοχή εξαντλήθηκε. Πόλη με χαρακώματα, άβατα και γκέτο δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει πια.
 Θα υποχρεώσουμε το Κράτος και την Ελληνική Αστυνομία να κάνουν το χρέος τους με πρώτους στον Αγώνα εμάς. 
Μπαίνουμε στις προβληματικές περιοχές και τις καθαρίζουμε ώστε να αλλάξει η εικόνα τους και η ζωή των συνδημοτών μας. Ενισχύουμε τη Δημοτική Αστυνομία, λειτουργούμε υπηρεσίες και σπάμε τα γκέτο.” 

Σχετικά με την ανάπτυξη του Δήμου Αχαρνών και τη μεταστροφή του σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη, η ομιλία του περιλάμβανε επίσης μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία: 
  • Σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η Καθαριότητα, το μάζεμα των σκουπιδιών, το κλάδεμα των δέντρων. 
  • Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση και η καθημερινότητα αποτελούν χρέος κάθε σοβαρής Δημοτικής Αρχής. 
  • Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη, σημαίνει ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών, ενίσχυση των Επιχειρήσεων, καταπολέμηση της Ανεργίας. 
  • Σημαίνει Αντιπλημμυρική θωράκιση, συνδέσεις αγωγών ακαθάρτων, οδοποιία σε όλη την πόλη. 
  • Ανάπτυξη για την πόλη των Αχαρνών σημαίνει μεγάλα έργα Πνοής! Όπως για παράδειγμα η αναμόρφωση της Λεωφόρου Καραμανλή με έργα υποδομής ως το τελεφερίκ. 
  • Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη Λαθαία. 
  • Σεβασμός στο περιβάλλον με την αξιοποίηση των τεράστιων εκτάσεων κοινόχρηστης γης που διαθέτει ο Δήμος και που για την ώρα βρίσκεται στα αζήτητα. 
Ειδική αναφορά έκανε ο Χάρης Δαμάσκος και στη μετεγκατάσταση του Μον Παρνές ξεκαθαρίζοντας πως ο Δρυμός της Πάρνηθας είναι ανεπίτρεπτο κι επαίσχυντο να αποκτήσει δύο ακόμη κτίρια φαντάσματα, όπως έχει συμβεί με τη “Βίλα Παπαδόπουλου” το “Κυκλάμινο” και τον ΞΕΝΙΑ. 

“Οι προβληματικές νομοθεσίες και τα προβληματικά νομοθετήματα, δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν” τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη βούληση για την εκπόνηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου αξιοποίησης των κτιρίων που προσβάλουν τη μοναδική φυσική ομορφιά και τον ανεκτίμητο πλούτο, του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. 

Για τον ΞΕΝΙΑ μάλιστα εξέφρασε συγκεκριμένη πρόταση για την μετατροπή του σε Διαδημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. 

Σχετικά με τη νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή εποχή ξεκαθάρισε ότι: 
  • “Ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να πάψει να απέχει από τις νέες εξελίξεις και να περάσει στην Ψηφιακή Εποχή, να γίνει ένας σύγχρονος Δήμος με λιγότερη γραφειοκρατία και ευέλικτες Υπηρεσίες. 
  • “Ευρωπαϊκή Πόλη σημαίνει Παιδεία και Πολιτισμός” τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτοντας ότι ο εκσυγχρονισμός στη λειτουργία των υπαρχόντων διδακτηρίων και η δημιουργία νέων αποτελεί υποχρέωση και δέσμευσή του. 
  • Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην ανακάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών που παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε Παγκόσμια Είδηση, 11 χρόνια μετά, παραμένει αναξιοποίητο, καθώς κανένας (τοπικός άρχοντας προφανώς) δεν συναισθάνθηκε το μεγαλείο της ύπαρξης του στον τόπο. "Πως θα βλέπατε;", αναρωτήθηκε για παράδειγμα, “... την Ίδρυση ενός Κέντρου Αριστοφανικών Σπουδών”, που θα συνδέεται πολιτιστικά με το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών, καθώς ένα από τα σπουδαιότερα έργα του κορυφαίου Αρχαίου κωμωδιογράφου , είναι οι ΑΧΑΡΝΗΣ. 
Καταλήγοντας ο Χάρης Δαμάσκος μίλησε για τους συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, με λόγια από καρδιάς επισημαίνοντας πως είτε μεγαλύτεροι και έμπειροι στα κοινά είτε νεότεροι, ο στόχος τους είναι, “Ένα καλύτερο αύριο για την πόλη των Αχαρνών” 

“Το πιο σημαντικό κομμάτι μας είναι ο απλός Πολίτης αυτού του τόπου. Αναζητούμε τη σύνθεση, τη ζύμωση, τον διάλογο. Προσκαλούμε Συλλόγους, Επιστημονικούς Φορείς, απλούς Πολίτες, να καταθέσουν τις προτάσεις και τα οράματά τους. Σ’ αυτές τις εκλογές οφείλουμε να επιλέξουμε με ευθύνη. Σ’ αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε πραγματικά για τη ζωή μας. 

Στη δική μας Παράταξη ο μεγαλύτερος Στόχος είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας μας. Θέλουμε σ' αυτή την πόλη οι άνθρωποι της, να μην ντρέπονται αλλά να υπερασπίζονται τον τόπο τους. 
Περιθωριοποιούμε αυτούς που πλήγωσαν την Πόλη μας. Έχουμε τη δυνατότητα να τα αλλάξουμε όλα!” ...

Ο Χάρης Δαμάσκος με το που κατέβηκε καταχειροκροτούμενος, από το βήμα της ομιλίας του, αντάλλαξε θερμές ευχές με τους συνεργάτες του ενώ για τους προσκεκλημένους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου