Συνεχίζεται σταθερά, για δεύτερη χρονιά, από τη ΔΗ.ΚΕ.Α η ενημέρωση των δημοτών πάνω σε κοινωνικά φαινόμενα και ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, με σκοπό την αναγνώριση και την αντιμετώπισή τους.
Ο δεύτερος κύκλος των Σεμιναριακών Προγραμμάτων, που πραγματοποιούνται, στην αίθουσα του Ωδείου Αχαρνών, περιλαμβάνει τέσσερις (4) θεματικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδρούν γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα μέσα από μια Βιωματική Εμπειρική Ομάδα Αυτογνωσίας.
Στόχος των Σεμιναριακών Προγραμμάτων είναι η κατανόηση των δύσκολων κοινωνικών συνθηκών που συντελούν στην ανάπτυξη διαφόρων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και οι τρόποι αντιμετώπισης των διαταραχών στην κατεύθυνση της προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις πρώτες ενότητες που αφορούσαν:
1η ενότητα: «Άγχος-Στρες: Τι είναι; Ομοιότητες και Διαφορές – Συμπτώματα και Τρόποι Αντιμετώπισης»
2η ενότητα: «Εθισμός: Τσιγάρο, Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Τζόγος & Διαδίκτυο. Υπάρχει λύση ή Καταδίκη Ζωής»
3η ενότητα: «Βιασμός – Κακοποίηση – Ενδοοικογενειακή Βία. Σωματική, Ψυχική και Πνευματική Κατάσταση»
Η 4η ενότητα «Η Δύναμη της Συγνώμης. Η Δύναμη της Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2018, στις 17.30
Επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Δημήτρης Γιακουμάκης, Κλινικός – Πολιτικός Ψυχολόγος, Γνωστικός Επιστήμων και Ομαδικός Αναλυτής – Ψυχοθεραπευτής.
Σημειώνεται, ότι τα σεμινάρια είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών, εκφράζει η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Α Μαρία Ναυροζίδου.
«Οι οικογενειακές και, κατ΄ επέκταση, οι κοινωνικές σχέσεις υποβάλλονται διαρκώς σε αλλαγές, προκλήσεις και δυσκολίες. Η εμφάνιση διαφόρων ειδών προβλημάτων είναι αναπόφευκτη, ωστόσο αρκετά από αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη ενημέρωση. Στα σεμινάρια της ΔΗ.ΚΕ.Α, με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων Ψυχικής Υγείας, τα προβλήματα αναγνωρίζονται, κατανοούνται και αναλύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά» τονίζει η κυρία Ναυροζίδου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου