Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στην πόλη των Βάσκων το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών με το Erasmus …

… κι...“Ένα νεύμα για την Κληρονομιά μας” - «A nod to our heritage»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 

Αχαρνές 2/11/2018 

Από 24 έως 30 Οκτωβρίου του 2018, στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος που συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών με θέμα «A nod to our heritage» πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα των εταίρων καθηγητών στο Laudio, μια πόλη της χώρας των Βάσκων στην Ισπανία. Στη διεθνική συνάντηση έλαβαν μέρος οι Βάσκοι, οι Έλληνες, οι Πολωνοί και οι Πορτογάλοι. 

Στη σύσκεψη υπήρχε καλό κλίμα και συνεννόηση των εταίρων για την πορεία του προγράμματος. Καθορίστηκαν οι κινητικότητες, οι δραστηριότητες, ο τρόπος αξιολόγησης του προγράμματος και τα οικονομικά. 

Σύμφωνα με των προγραμματισμό των Βάσκων συντονιστών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Bilbao, στη Vitoria Gasteiz, στο Salinas de Anana, στον αρχαιολογικό χώρο της Santa Lucia, στο Δημαρχείο της πόλης και τέλος επίσκεψη στην τοπική αγορά. 

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι εταίροι παρακολούθησαν στα εργαστήρια πληροφορικής μαθήματα από τον Alex Aginagalde και την Ελένη Δαμάσκου σε: QR codes, audios, videos, Twinspace και Aurasma AR. 

Την τελευταία ημέρα οι εταίροι επισκέφτηκαν την τοπική εφημερίδα, όπου δόθηκε συνέντευξη για το πρόγραμμα. 

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Ελλάδα όπου θα συμμετάσχουν καθηγητές και μαθητές από τις χώρες-εταίρους. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο: https://anodtoourheritage.wixsite.com/website

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου