Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στην Ημερίδα για το Αδριάνειο Υδραγωγείο Ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑχαρΝΕΩΝ ΕΛΠΙΔΑ» Σπύρος Βρεττός


Στην Ημερίδα που είχε ως θέμα: «Αδριάνειο Υδραγωγείο: ο αρχαιολογικός χώρος του Ολυμπιακού Χωριού, ένα μνημείο αειφόρο και ζωντανό», και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στο Ολυμπιακό Χωριό, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑχαρΝΕΩΝ ΕΛΠΙΔΑ» Σπύρος Βρεττός, με τον Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Παράταξης Μιχάλη Βρεττό . 

Η Ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών, της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών και της τοπικής κοινότητας του Ολυμπιακού Χωριού, με την επιστημονική βοήθεια του ΕΜΠ και της ΕΥΔΑΠ, καθώς και την αρωγή και άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. 

Αξίζει να τονισθεί ότι, η πρωτοβουλία ανήκει στο 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών και στην Διευθύντριά του κα. Μαριάνθη Πλατσή. Μάλιστα, το σχολείο ήρθε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αφυπνιστούν και να επιτευχθεί ο στόχος. 

Στόχος της Ημερίδας, να «ξαναζωντανέψει» το Αδριάνειο Υδραγωγείο- ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας που μεταφέρει ως σήμερα νερό και βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εγκατάλειψη από τους ιθύνοντες. 

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το 12ο Γυμνάσιο του Δήμου μας, την Διευθύντριά του, τους Καθηγητές και τους μαθητές, για αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία τους. Τους ευχαριστώ γιατί κατάφεραν να αφυπνίσουν όλους εμάς, για κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Και αυτό γιατί είναι απαράδεκτο, είναι λυπηρό, να βρίσκεται σε εγκατάλειψη ο ιστορικός και αρχαιολογικός πλούτος της πόλης μας. Ένα τόσο σημαντικό μνημείο, όπως το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Από την δική μας πλευρά, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί, τόσο ως ένας αξιοσημείωτος αρχαιολογικός χώρος όσο και ως πηγή άρδευσης των δημόσιων χώρων του Δήμου μας», δήλωσε ο κ. Βρεττός. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου