Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λύνεται άμεσα το κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου ανακοίνωσε ο Σπίρτζης



Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών θα μετεγκατασταθεί προσωρινά σε νέο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αχαρνών και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την υπάρχουσα θέση του σχολείου.
Η διαδικασία της διαμόρφωσης του νέου χώρου, σε ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο, όπου θα μεταφερθούν προσωρινά οι μαθητές του 21ου Δημοτικού, θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, ενώ όπως επεσήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης θα δοθεί κίνητρο πριμοδότησης στον εργολάβο του έργου σε περίπτωση που αυτό παραδοθεί νωρίτερα.
Όπως ανάφερε υπουργός Υποδομών, εκεί που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι η ανέγερση του νέου σχολείου:  Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών, θα ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου σχολείου.
Για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι εγκεκριμένη η μελέτη και έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότησή του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
Πέραν της λύσης στο κτιριακό πρόβλημα 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνεργασία με την διευθύντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Ξυθάλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή πιλοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Στο κλείσιμο της σύντομης τοποθέτησής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε νέες σημαντικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες που σχετίζονται με τον καταυλισμό Καποτά αλλά και σε άλλα θέματα υποδομών στον Δήμο Αχαρνών.
Στη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης μετεγκατάστασης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσαν το παρών και ο Θανάσης Κατσιγιάννης (γενικός Γραμματέας δήμου Αχαρνών), ο Κώστας Καρυδάκης (πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής), ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αχαρνείς Ριζοσπαστική Κίνηση” Οδυσσέας Καμπόλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αχαρνών, Φίλιππος Αγγελής.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών, Σωτήρης Κουφογεώργος, ο διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, Μιχαήλ Βάσσοςκαθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Κυριακή Μπαλιούση και Νότα Ανδρουτροπούλου.
Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Υπουργός:



Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την υπογραφή της σύμβασης για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει προσωρινά τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και δήλωσε σχετικά:
"Η λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με συνεργασία και σύνθεση απόψεων και πράξεων.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, η Διοίκηση της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ", οι γονείς δια των εκπροσώπων τους, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Δήμος Αχαρνών, συνεργάστηκαν  αρμονικά και εργάστηκαν με πείσμα και μεθοδικότητα, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, να αποκτήσουν σύντομα ένα νέο κτίριο που θα καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Αυτό μας δημιουργεί συναίσθημα ικανοποίησης καθώς επιτέλους δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί για πάνω από 15 χρόνια".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου