Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Καταδικάζει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες εργάτες η ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες εργάτες στο Μενίδι, την ώρα που εκείνοι πήγαιναν στη δουλειά τους, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη θρασύδειλη, δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες από φασιστοειδή στο Μενίδι, την ώρα που αυτοί πήγαιναν στη δουλειά τους. 

Είναι άλλο ένα περιστατικό φασιστικής και ρατσιστικής βίας, που έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπραχθεί από φασιστικές ομάδες στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. 
Αυτές οι επιθέσεις ενώ είναι γνωστές στην κυβέρνηση, την Αστυνομία και την Τοπική Διοίκηση, την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο αλλά αντίθετα όλοι μαζί δείχνουν τουλάχιστον ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα. 
Προκαλεί ερωτηματικά η στάση του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών που αρνήθηκε να κατατεθεί μήνυσηαπό τους μετανάστες εργάτες που δέχτηκαν την επίθεση από τα φασιστοειδή και τους έδιωξε με τη δικαιολογία ότι είναι χτυπημένοι. (Άραγε τι φοβήθηκαν; Μήπως τους μολύνουν;) 
Οι φασίστες στέκονται προσοχή μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ίδια στιγμή το παίζουν παλικαράδες στους αδύναμους. 
Επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες εργάτες, σε πρωτοπόρους Έλληνες εργάτες και συνδικαλιστές και την ίδια στιγμή δεν βγάζουν άχνα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν από τη "νόμιμη" εκμετάλλευση Ελλήνων και ξένων εργατών στα εργοστάσια της περιοχής και τους χώρους δουλειάς. 
Το παίζουν παλικαράδες στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για την εκλογή Τραμπ, στέκονται σούζα μπροστά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μυξοκλαίνε και τα γυρίζουν όταν τα βλέπουν σκούρα, όπως πρόσφατα έκανε ο Μπαρμπαρούσης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. 
Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη, καθώς με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, δίνει αέρα στα πανιά των φασιστοειδών για τέτοιου είδους επιθέσεις. 
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μη δεχθούν τον ύπουλο διαχωρισμό που βάζουν οι φασίστες μέσα στην εργατική τάξη για να διασπάσουν την ενότητά της. Τέτοιους διαχωρισμούς έβαζε και βάζει διαχρονικά το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν, διαχωρίζοντας τους εργάτες πότε σε Έλληνες και ξένους, πότε σε δημόσιους και ιδιωτικούς, πότε σε μόνιμους και συμβασιούχους και πότε σε "υπόγεια" και "ρετιρέ". 
Είναι η ώρα ο λαός και η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα. Η λύση βρίσκεται στην ενότητα και στην κοινή πάλη της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. 
Αυτή η δύναμη μπορεί να σαρώσει κυβερνήσεις, αντιλαϊκούς νόμους, ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Να τσακίσει τους φασίστες που είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος και όσους τολμούν να σηκώνουν χέρι σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες. 
Καλούμε τους Έλληνες και μετανάστες εργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στο Διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 29 και 30 Ιούνη στο Πάρκο Φιξ.». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου