Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σωτήρης Αλεπούς: Η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική


Μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται για δεύτερη φορά στο προσκήνιο, το Μακεδονικό ζήτημα, ως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αυτή τη φορά μέσα από τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο οποίος διατηρώντας επεκτατικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα, εγείρει αξιώσεις και εκφράζει ανοιχτά το σκοπό του που δεν είναι άλλος από το να φτάσει τα σύνορά του μέχρι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Το Μακεδονικό ζήτημα άρχισε να τίθεται πολύ προκλητικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. 

Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, θα έπρεπε να έχουν λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τους, τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος χώρας, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικά τόσο την οικονομική όσο και την στρατιωτική ενίσχυση των ελληνικών εδαφών ώστε να αποτρέπεται η εκροή κεφαλαίων προς τα Σκόπια. 

Έτσι όχι μόνο δεν θα φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο με τα Σκόπια να απαιτούν και να διεκδικούν την Μακεδονία αλλά πολύ περισσότερο θα βρίσκονταν σε απόλυτη εξάρτηση από την χώρα μας προκειμένου να επιβιώσουν. 

Η έλλειψη οργάνωσης και η επιπολαιότητα με την οποία χειρίστηκαν και χειρίζονται το ζήτημα της Μακεδονίας οι εκάστοτε κυβερνήσεις, κατάφερε να ακυρώσει δεκάδες σελίδες της ιστορίας μας που γράφτηκαν με το αίμα των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα. 

Οι τοπικές κοινωνίες δεν θα πρέπει να μείνουν απαθείς μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα αλλά να συσπειρωθούν και στεκούμενες στο ύψος των περιστάσεων να δώσουν τη δική τους απάντηση. 

Εξάλλου οι Μενιδιάτες έχουν αποδείξει στο πέρασμα της ιστορίας, τις θυσίες, την πίστη και την αγάπη τους προς την πατρίδα μας, όπως μαρτυρούν τα μνημεία των πεσόντων και εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και του Έπους του 1940. 

Όσες συμφωνίες και αν υπογραφούν, όσες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και αν διαδραματιστούν με σκοπό το ξεπούλημα της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της ιστορίας μας, οι ένδοξοι αγώνες των προγόνων μας θα αποτελούν πάντοτε για όλους τους Έλληνες «φάρο» υπερηφάνειας που μας κρατά πάντα στις επάλξεις για να την υπερασπιζόμαστε και να μείνει για πάντα μία και μόνο ελληνική. 

Σωτήρης Αλεπούς
Συντονιστής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου