Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Καλοκαιρινές Δράσεις για παιδιά του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη 

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας σας προσκαλεί στο Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: 

"Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις: ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας." 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. 

Οι μικροί μας φίλοι μέσα από δράσεις ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως ζωγραφική και πηλοπλαστική, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών, θα ανακαλύψουν από πού κατάγονται τα παιχνίδια, θα λύσουν γρίφους και αινίγματα, θα μάθουν γλωσσοδέτες, και λαχνίσματα, θα τραγουδήσουν παιχνιδοτράγουδα, θα γνωρίσουν τα παιχνίδια ως ομαδική, ατομική και πνευματική δραστηριότητα αλλά και ως πηγή έμπνευσης για ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδοποιούς και λογοτέχνες. 

Το οδοιπορικό θα ξεκινήσει από την Αρχαιότητα με πιστά αντίγραφα παιχνιδιών και δραματοποίηση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στα χρόνια του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας (ειδική αναφορά θα γίνει στα εθιμικά παιχνίδια καθώς και στα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην Ευρώπη εμπνευσμένα από τον Αγώνα Ανεξαρτησίας του 1821). 

Τερματικός σταθμός θα είναι τα παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς, τότε που τα παιδιά παίζανε μήλα και αμάδες στις γειτονιές που μύριζαν αγιόκλημα και γιασεμί και στήνανε αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο και μπερντέ για Καραγκιόζη με εισιτήριο ένα εικονογραφημένο περιοδικό. 

Η τελευταία μέρα όπως πάντα θα είναι μέρα γιορτής. 

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν νοσταλγικά σε μορφή θεατρικού και συνοδεία ζωντανής μουσικής τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στα παιχνίδια του χτες όταν δεν υπήρχαν υπολογιστές και κινητά να χτυπούν στη σιωπή των στομάτων παρά μόνο παιδικές καρδούλες που χτυπούσαν χαρωπά με μια μόνο επιθυμία: να βγουν έξω στις αλάνες για να παίξουν. 

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι συνταξιδιώτες μας θα είναι εξαίρετοι μουσικοί από το Δημοτικό Ωδείο (ΔΗΚΕΑ), εθελοντές γονείς: εικαστικοί, εμψυχωτές, μουσικοί και παραμυθάδες. 

Χώρος: Δημοτική Βιβλιοθήκη - Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, Φιλαδελφείας 217 (στάση Θολωτός Τάφος - πρώην 5η στάση Κόκκινου Μύλου). 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 2322 878 

Λόγω πολύ μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου