Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λαμπερή και επιτυχημένη και φέτος η Ανθοκομική Αχαρνών


Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε η 4η Ανθοκομική Αχαρνών, έχοντας καταγράψει και φέτος ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από τις 24 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες. 

Στην 4η Ανθοκομική Αχαρνών συμμετείχαν, εκθέτες από τον χώρο της ανθοκαλλιέργειας και της ανθοπαραγωγής, της κατασκευής και εμπορίας ειδών κήπου αλλά και εθελοντές Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αχαρνών. 

Παράλληλα στο θεατράκι στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες αλλά και στους χώρους της έκθεση διοργανώθηκαν πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις. 

Οι πύλες της φετινής Ανθοκομικής Αχαρνών άνοιξαν για τους επισκέπτες την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ενώ τα επίσημα εγκαίνιά έγιναν με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, πλήθους επισήμων και επισκεπτών και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αχαρνών. 

Η 4η Ανθοκομική λειτούργησε καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, ενώ το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ξεκίνησε το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 με το επιμορφωτικό σεμινάριο: "Η καλλιέργεια της Ορχιδέας Cimbidium στους κήπους και στα μπαλκόνια της Αθήνας" από την Τεχνολόγο Γεωπόνο κ. Βασιλεία Αμυρσώνη και συνεχίστηκε με χορούς, τραγούδια και κεράσματα από τον Σύλλογο Κρητών Αχαρνών. 

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Ανάβαση Πάρνηθας με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων από 30 έως και 100 ετών της ΦΙΛ.ΠΑ. 
Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, όπου παρέμειναν για τον τεχνικό έλεγχο και για να τα θαυμάσει το κοινό τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛ.ΠΑ. αλλά και της λέσχης ORCA. 

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην 4η Ανθοκομική συνεχίστηκαν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 με τη θεατρική παράσταση "Πλούτος του Αριστοφάνη" από το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευση Αχαρνών, ενώ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε Συναυλία από το Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών. 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 η παράσταση Καραγκιόζη διασκέδασε – όπως κάθε χρόνο – τα μικρά παιδιά, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Οι εκδηλώσεις της 4ης Ανθοκομικής Αχαρνών συνεχίστηκαν την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 με τα τμήματα Παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών, ενώ ακολούθησε η τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, της Προέδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΩΓΗ κ. Βίκυς Έλλιοττ, και της Προέδρου της Κιβωτού του Κόσμου κ. Σταματίας Γεωργαντή (πρεσβυτέρας του π. Αντωνίου Παπανικολάου Ιδρυτή της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης "Η Κιβωτός του Κόσμου"). 

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους" της κ. Λίας Λάππα, ενώ η βραδιά "έκλεισε" με τη Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών. 

Παραμονή της λήξης της 4ης Ανθοκομικής Αχαρνών, η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση για την καλλιέργεια και περιποίηση των φυτών Μπονσάι, ενώ ο Σύλλογος Θρακομακεδόνων "Sports Club" πραγματοποίησε με απαράμιλλη επιτυχία αγώνες Street Handball για παιδιά. 

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θρακομακεδόνων παρουσίασε εκπαιδευτική ενημέρωση διαβίωσης και βασικών γνώσεων έχει ένας πρόσκοπος. 

Την ίδια ημέρα μαζί με το "κλείσιμο" της 4ης Ανθοκομικής Αχαρνών πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων. 

Η "αυλαία" της 4ης Ανθοκομικής Αχαρνών "έπεσε" με τους ήχους της Νεανικής Ορχήστρας από μουσικούς και καθηγητές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της Ανθοκομικής Αχαρνών και με μεγάλη προσέλευση παιδιών λειτούργησε καθημερινά τις απογευματινές ώρες, το Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών με εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη τους εργαζόμενους όλων των Υπηρεσιών Δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών που ανταποκρίθηκαν και φέτος στην "πρόκληση" της διοργάνωσης ενός σημαντικού, Περιβαλλοντικού, Επιχειρηματικού και Πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Αχαρνών και δήλωσε: 
"Με τη άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών, καθώς και της Προέδρου κας Μαρίας Ναυροζίδου και των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών, ολοκληρώθηκε και φέτος μια μοναδική γιορτή για το Περιβάλλον, η 4η Ανθοκομική Αχαρνών. 
Η φετινή Ανθοκομική Αχαρνών ήταν αφιερωμένη σε ανθρώπους έχουν κάνει αυτοσκοπό της ζωής τους, την προσφορά στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο και μέσα από τις προσπάθειες τους και τον αγώνα τους έχουν δημιουργήσει κοινωνικές δομές πρότυπα. 
Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε την ξεχωριστή χαρά και κυρίως την τιμή να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες δυο σημαντικών ανθρώπων: της Προέδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΩΓΗ κ. Βίκυς Έλλιοττ και της Προέδρου της Κιβωτού του Κόσμου κ. Σταματίας Γεωργαντή, πρεσβυτέρας του π. Αντωνίου Παπανικολάου Ιδρυτή της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης "Η Κιβωτός του Κόσμου". 
Η 4η Ανθοκομική Αχαρνών έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών, αλλά και των επισκεπτών από άλλους δήμους ως ένας λαμπρός θεσμός που εξελίσσεται, βελτιώνεται και αναβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο". 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου