Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μέριμνα για την Πυρασφάλεια ζητά ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πάμπολλες φορές έχω επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα πυρασφάλειας και ασκήσεις ετοιμότητας για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης καταστροφικής πυρκαγιάς. 

Την δεδομένη χρονική στιγμή, βρισκόμενοι πολύ κοντά στον κίνδυνο να εκδηλωθεί πυρκαγιά και την ώρα που η κεντρική εξουσία παραδέχεται ότι είναι ανοχύρωτη και ανοργάνωτη απέναντι στον ενδεχόμενο κίνδυνο, με πεπαλαιωμένα μέσα αντιμετώπισης και ελλιπές προσωπικό, η πόλη μας πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. 

Οι Αχαρνές, όντας μία πόλη στην οποία ανήκει ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, θα έπρεπε να είχαμε μεριμνήσει ώστε να έχουμε τη δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης μίας πυρκαγιάς με ίδια μέσα. Ο δήμος θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε επιφυλακή και γνωρίζοντας την ανεπάρκεια των μέσων που παρέχονται από την κεντρική εξουσία να πραγματοποιήσει επαφές και με γειτονικούς δήμους με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης. 

Ωστόσο όπως μας έχει συνηθίσει η εκάστοτε δημοτική αρχή, μετά την καταστροφή θυμούνται ότι έπρεπε να έχουν μεριμνήσει από πριν και μόλις το πρόβλημα κοπάσει, το ξεχνούν. 

Αυτοί όμως που είναι υπεύθυνοι για την αποφυγή πυρκαγιών μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης την ώρα που θα έπρεπε να δέχονται κυρώσεις για την αδιαφορία και την ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίζονται ζητήματα μείζονος σημασίας όπως αυτό της προστασίας του δρυμού της Πάρνηθας και των περιουσιών των πολιτών. 

Η δημοτική αρχή αντί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που έχουμε μπροστά μας και να είναι συντονισμένη , οργανωμένη και να πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις να μπορεί να αποτρέψει το κακό αρκείται στο να δίνει συμβουλές στους δημότες για την πυρασφάλεια . 

Θα πρέπει όμως κάποιος να συμβουλέψει το Δήμαρχο Αχαρνών ότι η πυρασφάλεια είναι πρώτα ευθύνη του δήμου και μετά των δημοτών. 

Εμείς από την πλευρά μας, επισημαίνουμε το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα χρόνος προκειμένου να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή, να συντονίσει τους αρμόδιους φορείς και να πραγματοποιήσει ασκήσεις ετοιμότητας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. 

Παναγιώτης Γρηγοριάδης 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου