Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα αγώνων για τη ΓΥΝΑΙΚΑ τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών



Φίλες και φίλοι,
Αν ξεγράψουμε την 8η  Μάρτη από τη μνήμη μας, ή ακόμα περισσότερο αν την μετατρέψουμε σε γιορτή, όπου οι άνδρες προσφέρουν λουλούδια στις γυναίκες και οι τελευταίες δράττονται της ευκαιρίας να τα «σπάσουν» με τις φιλενάδες τους, τότε διαγράφουμε αγώνες και ισοπεδώνουμε αιτήματα που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Ξεχνάμε την ταξική πάλη που έκαναν οι εργαζόμενες γυναίκες για την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων με τους άνδρες.

Η 8η Μάρτη του 1857 ήταν το αποκορύφωμα αυτής της πάλης, καθώς  εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους, βγαίνοντας στους δρόμους με πλακάτ και ζητώντας ίσες αμοιβές με τους άνδρες συναδέλφους τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που καθιερώθηκε το 1909, αρχικά έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορταζόταν σαν έκφραση συμπάθειας των ανδρών προς τις γυναίκες, με την προσφορά λουλουδιών. Όμως η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος τη δεκαετία του ΄60 αναζωογόνησε την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη  της ίσης και ισότιμης μεταχείρισης   των γυναικών (τόσο στα δημόσια αξιώματα με την κατάληψη θέσεων ευθύνης σε ίσους αριθμούς με τους άνδρες, αλλά και στις επιχειρήσεις), και βέβαια την εξάλειψη της βίας με οποιονδήποτε τρόπο και αν εκφράζεται δημόσια ή ιδιωτικά.

Οι γυναίκες μέχρι  σήμερα συνεχίζουμε να  παλεύουμε για την ισότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται, για ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα (δημόσιο και ιδιωτικό), αλλά και ίση εκπροσώπηση στα κοινά και σε θέσεις ευθύνης των Κυβερνήσεων.
Φίλες και φίλοι, η 8η Μάρτη δεν είναι η «Γιορτή» της γυναίκας, είναι η Διεθνής Ημέρα αναγνώρισης των αγώνων της,  αλλά και η ημέρα της αφύπνισής της για τη διαφύλαξη των κεκτημένων της και την ευόδωση των στόχων της.  

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
OM ΣΥΡΙΖΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου