Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Θα πεις κι ένα τραγούδι... με την Μουσική Ομάδα του 7ου ΓΕΛ

Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου


Η Μουσική Ομάδα του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών λέει χρόνια τώρα πολλά και από ό,τι φαίνεται έχει ακόμη να πει πολλά τραγούδια. Το βράδυ του Σάββατο 24 Μαρτίου στο πλαίσιο της ετήσιας συναυλίας της είπε “Ένα τραγούδι ακόμα...”, καλώντας μαθητές, γονείς, φίλους και θαυμαστές της κοντά της.

Ανερχόμενοι stars από τις τρεις τάξεις του Λυκείου συνυπήρξαν μουσικά επί σκηνής και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να ευχαριστήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Βλέπετε καθώς η ομάδα αριθμεί χρόνια πορείας στο μουσικό χώρο, με πολυάριθμες εμφανίσεις εντός και εκτός της πόλης μας, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι απαιτήσεις αυξημένες. Πάντως τα μέλη της μουσικής ομάδας – ερμηνευτές και μουσικοί- έμειναν απτόητοι και με πάθος για μουσική δημιουργία κατέκτησαν τη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου.


Συμμαθητές των παιδιών, πρώην μαθητές του σχολείου, γονείς, φίλοι, σύσσωμοι οι καθηγητές, αλλά και η Διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Μαύρου, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση της ομάδας, για ένα ακόμη μουσικό ταξίδι. Κι επειδή αυτό που ενδιαφέρει πάνω από όλα τους καλλιτέχνες είναι η επικοινωνία και αλληλεπίδραση με το κοινό τους, όταν αποδέχεσαι μια τέτοια πρόσκληση, εεε... “θα πεις κι ένα τραγούδι!”.


Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών


Κάπως έτσι μαθητές και παρευρισκόμενοι τραγούδησαν μαζί αγαπημένα ελληνικά αλλά και ξένα μουσικά κομμάτια, με τις αφιερώσεις να δίνουν και να παίρνουν και τα φλας και τα χειροκροτήματα να πέφτουν βροχή.

Ερμηνευτές και μουσικοί με τα τραγούδια και κυρίως την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία, άλλοτε ξεσήκωσαν και άλλοτε καθήλωσαν το συγκινημένο κοινό τους, που χειροκροτούσε αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Μεγάλες στιγμές της εκδήλωσης, όταν η κυρία Ρούλα Γιάπαππα, καθηγήτρια του σχολείου και υπεύθυνη της Μουσικής Ομάδας τραγούδησε -παραδοσιακά πλέον- μαζί με τους μαθητές της, αλλά και όταν μέλη της ομάδας έσβησαν τούρτα στον φίλο και συμμαθητή τους Κωνσταντίνο Σικοτάκη για τα δέκατα-όγδοα γενέθλια του.

Η Ομάδα με κάθε σχολική αποφοίτηση χάνει κάποια πολύτιμα και αγαπημένα μέλη της, που βέβαια δεν παραλείπουν να επιστρέφουν τακτικά στα παλιά τους λημέρια. Έτσι ο φετινός τίτλος της εκδήλωσης “Ένα τραγούδι ακόμα...” έκρυβε μια μεγάλη δόση νοσταλγίας. Στην ομάδα όμως προστίθενται συνεχώς και καινούρια μέλη, με κάθε νέα σχολική χρονιά να τη βρίσκει πλουσιότερη σε ταλέντο από την προηγούμενη. Οι μαθητές-καλλιτέχνες βρίσκουν μια δημιουργική διέξοδο και καλλιεργούν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους, σε ένα παρεϊστικο κλίμα, χωρίς πιέσεις, άγχος και εξετάσεις.

Και καθώς η Μουσική Ομάδα φροντίζει πάντα να βγαίνει εκτός συνόρων Αχαρνών, τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν -όπως κάθε χρόνο- για την αγορά μουσικού εξοπλισμού για το σχολείο, αλλά κυρίως για την Τετραήμερη εκδρομή της ΄Β Λυκείου, οπότε και αναμένονται λαμπερές εμφανίσεις. Αν σκοπεύετε λοιπόν να παρακολουθήσετε και την επόμενη συναυλία, μάλλον πρέπει να αρχίσετε να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας!

Στο τέλος της βραδιάς μια μείξη συγκίνησης, νοσταλγίας και ενθουσιασμού πλημμύριζε την αίθουσα. Σε αυτό το κλίμα, η Μουσική Ομάδα του 7ου ΓΕΛ δεν μπορούσε παρά να υποσχεθεί ¨Πολλά τραγούδια ακόμα...” αφήνοντας για ακόμη μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Και του χρόνου...

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:




 Η Μουσική Ομάδα επί τω έργω...



















Αφιερώσεις που συγκινούν... 





Παρά τα δεκάδες αιτήματα των μαθητών, η Διευθύντρια, Κυριακή Μαύρου, δεν τραγούδησε, 
αλλά έδωσε απλώς τα θερμά συγχαρητήρια της στην Ομάδα για την προσπάθεια της





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου