Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σχολείο φάντασμα στο Μενίδι που δεν λειτούργησε ποτέ. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR


Το αποκαλούν σχολείο φάντασμα κι όχι άδικα .Στις αίθουσες του δεν μπήκαν ποτέ μαθητές , το κουδούνι δεν χτύπησε ποτέ. Το μόνο που θα αντικρύσεις είναι ένα απέραντο βομβαρδισμένο τοπίο και ανθρώπινα ναυάγια να βυθίζονται στις γωνίες του κτιρίου για να πάρουν τη δόση τους.
Το κτίριο ή αλλιώς η σημερινή υγειονομική βόμβα της περιοχής κόστισε 2 εκατομμύρια και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2007. Υποτίθεται ότι θα στέγαζε το 10ο γυμνάσιο Αυλίζας κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.
«Το σχολείο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν βρέθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών για να στελεχωθεί .Φοβόντουσαν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτή την περιοχή» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών.
Στη συνέχεια έγιναν προσπάθειες να μετατραπεί σε ΙΕΚ όμως και πάλι το σχέδιο πήγε στράφι αφού για να φτάσει κανείς στο σχολείο πρέπει να μέσα από το "γκέτο" του Μενιδίου. Σήμερα γίνονται προσπάθειες να μεταφερθεί στο κτίριο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής .Όμως οι ζημίες που έχει υποστεί ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.
Αποτέλεσμα; 2 εκατομμύρια στα σκουπίδια κυριολεκτικά αφού η εικόνα του χώρου θυμίζει απέραντη χωματερή με τους πλιατσικολόγους να έχουν απογυμνώσει τα παράθυρα , τις οροφές ενώ οι τοξικομανείς το έχουν μετατρέψει σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.
Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή λένε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως συμβαίνει το αντίθετο αφού το κτήριο έχει φυλακίσει τους κατοίκους και έχει γίνει η "βάση" των παραβατικών στοιχείων.
Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου