Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πόλεμος άχνης ζάχαρης και δημιουργίας στις Πρωτοχρονιάτικες Πίτες της ΔΗ.ΚΕ.Α





Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου 

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η ΔΗ.ΚΕ.Α είχε την τιμητική της με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

 Ημέρα Τρίτη, λοιπόν, την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του έκοψε το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών και την επομένη την ίδια ώρα τα Καλλιτεχνικά Τμήματα. Η διήμερη γιορτή είχε μάλιστα διπλό εορταστικό χαρακτήρα αφού και στις δύο περιπτώσεις τελέστηκε Αγιασμός για γονείς και μικρούς μαθητές, που όπως πάντα έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λαμπερές εκδηλώσεις. 

Η αγωνία, προκειμένου να αναδειχθεί ο μεγάλος τυχερός της ημέρας -που μαζί με το φλουρί θα κέρδιζε υποτροφία διάρκειας ενός χρόνου στο τμήμα της επιλογής του- ήταν αφενός στα ύψη και αφετέρου δικαιολογημένη και αναμενόμενη. Μικροί μα πολλά υποσχόμενοι μουσικοί και καλλιτέχνες συνοδεία των γονέων τους συνέρρευσαν και τις δύο φορές στις αίθουσες εκδηλώσεων του Ωδείου και των Καλλιτεχνικών τμημάτων. Κανείς φυσικά δεν θα έφευγε “χαμένος” αφού σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν δωράκια συμβολικής μεν αξίας αλλά με οικολογική σημασία. 


Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρία Ναυροζίδου μαζί με τους καθηγητές των παιδιών και την γραμματειακή υποστήριξη των Τμημάτων ήταν εκεί για να κοπούν οι βασιλόπιτες με κάθε επισημότητα. 

Μετά την άφιξη και του Παπά-Γιώργη το τυπικό της εκδηλώσεις ξεκίνησε κανονικά και κάποιοι χαιρετισμοί και ευχές ήταν απαραίτητοι από τους αρμόδιους. Επειδή όμως, μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν, αλλά μερικά ανυπόμονα καλικατζαράκια κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσα μας, η αδημονία ήταν μεγάλη και τα πολλά λόγια θεωρήθηκαν φτώχεια.

 Η Μαρία Ναυροζίδου χαιρέτησε μικρούς και μεγάλους, ευχήθηκε ένα νέο έτος γεμάτο υγεία, δημιουργία και πρόοδο σε όλους τους τομείς και τόνισε πως είναι πάντα κοντά στα παιδιά και τις προσπάθειες τους, αλλά και σε αυτές των γονιών τους. 

Ο Παπά-Γιώργης κατόπιν προτροπής και της Προέδρου “έλουσε καλά” με το αγιασμένο νερό μικρούς και μεγάλους ευχόμενος θεία φώτιση και υγεία σε όλους. 

Οι καθηγητές με τη σειρά τους ευχήθηκαν υγεία, ακόμη περισσότερη δημιουργική διάθεση, ομόνοια μεταξύ των μαθητών και όμορφα και απολαυστικά καλλιτεχνικά αποτελέσματα, ενώ αφιέρωσαν το κομμάτι τους από την πίτα “στα παιδιά τους”.

 Ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, αναψυκτικά και γλυκά και φυσικά πίτα προσφέρθηκαν αφειδώς στους παριστάμενους. Και...Ξαφνικά, ένας μικρός πόλεμος γεμάτος βασιλόπιτα, άχνη ζάχαρη, ζαβολιά, πειράγματα, γέλια και κέφι ξεκίνησε μα δε διήρκεσε πολύ, μιας και οι ειδικές δυνάμεις καταστολής- μαμάδες πρόλαβαν τα αντίποινα. Σύμφωνα με δηλώσεις που ακολούθησαν, “η πίτα με τα χρώματα της ΔΗ.ΚΕ.Α ήταν πεντανόστιμη και όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από το συνολικό αποτέλεσμα”. Και του χρόνου!


Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Βασιλόπιτα του Ωδείου 

















Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Βασιλόπιτα των Καλλιτεχνικών Τμημάτων της ΔΗΚΕΑ





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου