Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ν. Αμπατιέλος: «Υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος»





Πηγή : www.902.gr Με μεγάλη συμμετοχή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών η εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και το αντίστοιχο ΤΣ της ΚΝΕ με σύνθημα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! Η λύση βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ».
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία: 
«Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη σημερινή μας πάλη. Αξιοποιούμε την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματός μας που είναι καταστάλαγμα όλης αυτής της πορείας, που μας δίνει υπεροχή γιατί ακριβώς απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει λύση απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, αν μπορεί να αλλάξει αυτή και πώς.
Απαντάμε κατηγορηματικά:
Υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Με δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή!
(...) Προϋπόθεση είναι η οικοδόμηση του Κόμματος πρώτα από όλα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, η ανανέωση των δυνάμεών του με εκατοντάδες νέους και νέες της εργατικής τάξης.
 Και εδώ η ΚΝΕ αποτελεί βασικό αιμοδότη του Κόμματος. Το να περάσει σε φάση σημαντικής ανάπτυξης των δυνάμεών της και της κομμουνιστικής διαπαιδαγωγητικής ικανότητάς της αποτελεί αναμφισβήτητα αναπόσπαστο στοιχείο της επαναστατικής συνέχειας του ΚΚΕ και της κομματικής οικοδόμησης. Η δουλειά στις πιο νέες ηλικίες, πριν βγουν στην παραγωγή αποκλειστικά, στους χώρους εκπαίδευσης και μαθητείας, ιδιαίτερα σε ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, επαγγελματικές σχολές, ΑΕΝ, στα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΑΕΙ είναι κρίσιμη για τη δουλειά στην εργατική τάξη στις νέες βάρδιές της. 
(...) Το 2018 είναι σημαντική χρονιά και για το κεφάλαιο, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Χρονιά συγκέντρωσης ακόμα περισσότερο των προσπαθειών  για το πέρασμα σε καπιταλιστική ανάπτυξη με νέα πεδία και νέα άνοδο της κερδοφορίας τους. Είναι χρονιά με νέες προσπάθειες για την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της θέσης της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και που δεν αφορά ούτε αναβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, ούτε και την ειρήνη και τη φιλία συνολικά των λαών της περιοχής.
 Αυτές οι επιδιώξεις αλλά και οι στόχοι που εμείς βάζουμε, δεν είναι δύο σχέδια σε παράλληλη πορεία αλλά είναι δύο σχέδια σε σύγκρουση. Αυτές οι επιδιώξεις θα γίνουν στο σβέρκο των εργαζομένων, θα δυναμώνει η εκμετάλλευση, θα χτυπιούνται δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, θα υποθηκεύεται όλο και περισσότερο το μέλλον της νεολαίας, θα φουντώνουν νέοι πολεμικοί κίνδυνοι.
 Αυτό σημαίνει ότι είναι κριτήριο για τις δικές μας προσπάθειες να αντιπαρατιθόμαστε με ικανότητα στα σχέδιά τους, να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, να πρωτοστατούμε για την οργάνωση της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ενίσχυση της συλλογικής δράσης για τα σύγχρονα δικαιώματα που σήμερα συνθλίβονται στις μυλόπετρες του καπιταλιστικού κέρδους.
Είναι κριτήριο να προχωράει το δικό μας σχέδιο για να δυναμώνει η αντικαπιταλιστική -αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, η προοπτική του σοσιαλισμού…
 Σε αυτή την κρίσιμη χρονιά για το κεφάλαιο έχει και το σύστημα τα "πουλέν" του... τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πριν λίγες μέρες έκλεισε 3 χρόνια διακυβέρνησης, 3 χρόνια νέων μέτρων και μνημονίων, 3 χρόνια νέων διαψεύσεων. Δεν είναι απίθανο το 3ο κεράκι στην τούρτα να το έσβησαν μαζί και οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όμως ποντάρουν στο να ξεχνάμε ακόμη και τα πιο κοντινά - χρονικά συμπεράσματα που βγαίνουν. Για αυτό το λόγο κυκλοφορεί ένα αρκετά διαφωτιστικό υλικό του Κόμματος για αυτή την "επέτειο", θυμίζει ο "Ριζοσπάστης" των ημερών τα έργα και τις ημέρες αυτών των τριών χρόνων.
Θέλουμε να τονίσουμε τα εξής
Είναι παρακαταθήκη το γεγονός ότι το ΚΚΕ έγκαιρα - από την πρώτη στιγμή - προειδοποίησε για το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το γεγονός ότι στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος καμία κυβέρνηση, όπως κι αν λέγεται, ό,τι προθέσεις κι αν  έχει (κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τις καλύτερες) δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.
 Είναι παρακαταθήκη η στάση του ΚΚΕ που δεν δέχτηκε ούτε να συμμετέχει ούτε να στηρίξει καμία αστική κυβέρνηση. Είπε την αλήθεια στο λαό αν και οι επιλογές του είχαν εκλογικό κόστος για το ίδιο το ΚΚΕ.
 Λένε και ξαναλένε κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο Τσίπρας ότι "αυτοί" είναι η αριστερά που δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια της, ότι δεν μένει στην άκρη, ότι δίνει μάχη... Το θέμα είναι για ποιους τελικά καθαρίζει και ποιοι είναι οι λεκέδες που αφήνει, ποια τα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό...
(...) Τα συμπεράσματα από τα 3 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν και πρέπει να γίνουν αφετηρία για τη συμπόρευση νέων δυνάμεων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για την ενίσχυση της αγωνιστικής δράσης. Επιτρέψτε μου να σταθώ στο ταμείο που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα κάθε νέος και νέα, κάθε γονιός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
 - Η συγκυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έφτιαξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση διατηρεί τον άθλιο διαχωρισμό στο μισθό των εργαζομένων με βάση την ηλικία, που οι κάτω των 25 πληρώνονται με μικρότερο μισθό.
  -  Η εργασιακή ζούγκλα γενικεύεται. Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι ζουν από πρώτο χέρι τι θα πει "ευελιξία": μερική απασχόληση, ελαστικά ωράρια, εκ περιτροπής εργασία κ.ά. 
  -  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έβαλε και την παιδεία στα μνημόνια. Στο 3ο μνημόνιο, που ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αναφέρονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων… Στο αίτημα των μαθητών για "ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει" η κυβέρνηση απαντάει ότι αυτά είναι "οράματα". Ενώ όταν οι μαθητές κινητοποιούνται, η κυβέρνηση προσφέρει την "κάλυψη" της σε όσους προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν…
(...) Αυτό είναι το έδαφος της καπιταλιστικής ανάπτυξης για την οποία πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το στόχο συναντιέται με τη ΝΔ. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι "δίκαιη". Η κυβέρνηση κάνει πράξη ότι της παραγγέλνουν οι καπιταλιστές, ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις τους. Για αυτό ο ίδιος ο Τσίπρας χαρακτηρίζει "παθογένειες" τα δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι προ κρίσης, ταυτιζόμενος πλήρως με το ΣΕΒ που σημειώνει ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν "τα αδιέξοδα των εργασιακών πρακτικών του παρελθόντος".
(...) Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της "μεταμνημονιακής εποχής". Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το αύριο, τα ζόρια θα μεγαλώνουν για να καλοπερνάν μία χούφτα εκμεταλλευτές.
Μετά από όλα αυτά πώς να μην συγχαίρουν το ΣΥΡΙΖΑ ο Ντάισελμπλουμ, τα κοράκια της ΕΕ, οι Έλληνες καπιταλιστές;
 Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ θα ήθελε να επικρατούσε σιγή νεκροταφείου.
Όμως οι αγώνες που διεξάγονται, όπως αυτοί που ξεδιπλώθηκαν με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεσκέπασαν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, ανέδειξαν τους πραγματικούς στόχους της πίσω από τα προπαγανδιστικά τρικ του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Αν κάτι δείχνει και η πείρα του προηγούμενου διαστήματος είναι ότι είναι αδίστακτοι, ότι μπορούν να πουν οτιδήποτε για να πείσουν να αποδεχτεί ο λαός τη νέα σφαγή του, να μένει αδρανής. Δείχνει ότι περιμένουν πρόθυμοι και "βασιλικότεροι του βασιλέως" στην ουρά άλλα αστικά κόμματα με εμπειρία στην αντιλαϊκή πολιτική που σήμερα ζητούν περισσότερα μέτρα και αισθάνονται δικαίως να τους έχουν πάρει την μπουκιά από το στόμα.
 Το πιο σημαντικό που φάνηκε για μία ακόμα φορά είναι ότι υπάρχει η δύναμη που πρέπει να στηριχτεί η εργατική - λαϊκή πλειοψηφία. Υπάρχει το ΚΚΕ, υπάρχει το ταξικό εργατικό κίνημα.
 Αυτές οι γραμμές πρέπει να πυκνώσουν με περισσότερους εργάτες και εργάτριες, νέους και νέες για να σπάει στην πράξη η σιγή νεκροταφείου. Για να δυναμώνει η εργατική και λαϊκή αντίσταση να μπαίνουν περισσότερα εμπόδια στην πολιτική τους, να δυναμώνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση ανάμεσα σε όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική και το πιο σημαντικό: Για να ισχυροποιείται η δύναμη εκείνη που μπορεί να κάνει τις ανησυχίες τους πραγματικότητα!
 - Την ώρα που χτυπάνε το δικαίωμα της απεργίας να δυναμώνει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιούνται τα σωματεία, οι διαδικασίες τους, να δυναμώνει το ΠΑΜΕ.
 - Την ώρα που ποινικοποιούν μαθητικούς αγώνες να δυναμώνει η συλλογική συζήτηση και δράση των μαθητών για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ο συντονισμός τους - ακόμα και πανελλαδικός όπως έγινε σήμερα - η αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται.
 - Την ώρα που συκοφαντούν τους αγώνες της αγροτιάς όχι μόνο να πληθαίνουν τα μπλόκα αλλά και να συγκροτούνται νέοι αγροτικοί σύλλογοι, νέες δυνάμεις να μπαίνουν στον αγώνα και να ενισχύεται η συμμαχία με την εργατική τάξη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.
 Σε αυτήν την κατεύθυνση καμία προσπάθεια, παρά δυσκολίες, αδυναμίες δεν πάει χαμένη. 
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η Νεολαία του, είναι εδώ, παραμένουν εδώ και ας έχουν προσπαθήσει με χίλιους τρόπους σε όλη την 100χρονη πορεία του να το ξεγράψουν! Είμαστε εδώ παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη ενός ολόκληρου αιώνα αγώνων και θυσιών του Κόμματός μας, πιο έτοιμοι και πιο ικανοί να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν για τους κομμουνιστές.  Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη πρόταση αγώνα, έχει προτάσεις και θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις εργατικές -ε λαϊκές οικογένειες. Κάθε ένας μετρά στο μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας! Η οργάνωση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του καθένα και της καθεμιάς!».
Μετά την ομιλία ακούστηκαν τραγούδια του αγώνα από το συγκρότημα του Νίκου Θεοδωράκη με τους Δημήτρη Ανδρονιάδη στο πιάνο,  Χάρη Γιαννόπουλο στο μπουζούκι, Γιώργο Κριωνά στην κιθάρα, Αμέρισσα Φτούλη και Νίκο Θεοδωράκη στο τραγούδι.
Δείτε το video 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου