Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με πλούσιο απολογισμό και πλήθος κόσμου η βασιλόπιτα της ΔΗΚΕΑ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) πραγματοποίησε την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το Δημοτικό Ωδείο και τα Εκπαιδευτικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. 

Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κα. Μαρία Ναυροζίδου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και είπε τα εξής:
"Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίησή μου που για ακόμη μια χρονιά μας τιμάτε με την παρουσία σας. Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗ.Κ.Ε.Α. αποτελεί την αφορμή για να συναντάμε όλους εσάς, που με την παρουσία σας τιμάτε την πορεία και την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών προκειμένου να προσφέρει στην πόλη των Αχαρνών. 
Τη χρονιά που αποχαιρετήσαμε πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις, δραστηριότητες που θεμελίωσαν και έθεσαν τον πήχη των προσδοκιών για τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε υψηλό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις- δράσεις: 
  • Ξεκινήσαμε με τη μεγαλειώδη γιορτή Αγάπης με την συμμετοχή των Συλλόγων και με την προσφορά των χορηγών υλοποιήσαμε γεύμα για όλους και τους ευχαριστούμε. 
  • Πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. 
  • Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό με επίσημο κεντρικό ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό και με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». 
  • Με επιτυχία συμβάλλαμε στις επετειακές εκδηλώσεις και οργανώσαμε το πανηγύρι της πόλης μας «Ζωοδόχου Πηγής» 
  • Πραγματοποιήσαμε ημερίδα για το Παιδικό Βιβλίο ως καταλύτης μηνυμάτων για το παιδί και την αλληλεγγύη.
  • Το τμήμα Φωτογραφίας είχε συμμετοχή στο Σύνταγμα με θέμα «Τα Ζόμπι και άλλα Πλάσματα». 
  • Πληθώρα Σεμιναρίων στα καλλιτεχνικά Τμήματα, στο Τμήμα Φωτογραφίας, και στο Δημοτικό Ωδείο.
  • Να σημειώσουμε επίσης τη δημιουργία νέων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο και στα Καλλιτεχνικά έπειτα από απαίτηση των Δημοτών μας. 
  • Ετήσια Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου με τη συμμετοχή του Νέου Νεανικού Τμήματος Ορχήστρας, η οποία συμμετείχε και σε εκδηλώσεις όμορων Δήμων. 
  • Συμμετοχή της ΔΗ.Κ.Ε.Α. στο 22ο Παιδικό Φεστιβάλ. 
  • Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς έλαβε χώρα η καθιερωμένη έκθεση όλων των Καλλιτεχνικών Τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Α. όπως της Ζωγραφικής, Κεραμικής, Πλεκτού, Φωτογραφίας κλπ. 
  • Κινηματογραφικές προβολές από το τμήμα της Φωτογραφίας. 
  • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών μας. 
  • Πραγματοποίηση του θεσμού των Σοφόκλειων αποκλειστικά από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. με την επιτυχή οργάνωση των επιλεγμένων θεατρικών παραστάσεων μειώνοντας τα έξοδα του Εξωτερικού Καλλιτεχνικού Συνεργάτη. Το όλο εγχείρημα ήταν η αφορμή να προσέλθουν πολίτες και από γειτονικούς Δήμους. 
  • Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. και την Ελληνική Λέσχη Μπονσάι, Έκθεση η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. 
  • Δωρεάν Θεατρικές Παραστάσεις. 
  • Με την οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων παρείχαμε στους Δημότες μας και στα παιδιά μας στιγμές γέλιου και ευχάριστες νότες χαράς.
  • Βελτίωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού ώστε να υλοποιούμε τις εκδηλώσεις χωρίς την επιπλέον κοστολογική επιβάρυνση προς την ΔΗ.Κ.Ε.Α. Παράλληλα στηρίζουμε κάθε αίτημα για ηχητική κάλυψη σε σχολεία και ιδιωτικές πρωτοβουλίες Συλλόγων και Ομάδων του Δήμου μας. 
  • Βελτιώθηκαν οι συνθήκες υπηρεσιών καθώς επίσης και οι λειτουργικοί χώροι των Τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.. 

  • Με αφορμή τα 50 χρόνια της Φιλαρμονικής για τη στελέχωση με νέο έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό παρέχουμε δωρεάν μαθήματα στα παιδιά μας.
Η άριστη οικονομική διαχείριση, μας παρείχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε όλα όσα προαναφέραμε. 
Με τη στήριξη και τη συνεχή βοήθεια του Δημάρχου μας στοχεύουμε να υλοποιήσουμε τις προσδοκώμενες δράσεις για το 2017 που έχουμε ήδη προγραμματίσει. Η νέα χρονιά έχει ήδη πάρει το δρόμο της. Ωστόσο, οι ευχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθώ, σε όλους εσάς ένα Ευτυχές, Παραγωγικό και Δημιουργικό 2017. Το 2017 να γίνει η χρονιά της Αναγέννησης και της Διάπλασης των Ηθών και Αξιών, εκείνων, που έχουμε ανάγκη για να ξεπεράσουμε την ανθρώπινη - κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και δευτερευόντως την οικονομική. 
Άλλωστε, ο πολιτισμός, ως μέγιστη προτεραιότητα, πρέπει να μας διέπει όλους μας, δεν εξαρτάται από κανέναν ιδιαίτερο τομέα καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά από την προδιάθεση που επιδεικνύουμε όλοι μας με την επιθυμία μας να εκφραστούμε μέσω αυτής. 
Θα ευχηθώ σε όλους σας Υγεία Πνευματική, Σωματική και Ψυχική. 
Υγεία για όλους Εσάς και τις Οικογένειές σας." κατέληξε η Πρόεδρος Μαρία Ναυροζίδου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Βλάχος Γιώργος & Μπούρας Αθανάσιος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Μητρόπουλου Καραμπίτσος Δημήτρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Τσούπρα Ιωάννα, ο Αντιδήμαρχος Στόλου και Καθαριότητας Συρυνίδης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Καρυδάκης Κώστας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων Δουρίδα Χρύσα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοσμίδου Λουίζα, Γιαννακόπουλος Δημήτρης & Χίος Αναστάσιος, ο Επικεφαλής της Παράταξης Αχαρνέων Ελπίδων Βρεττός Σπύρος. 

Στην αρχή της εκδήλωσης μας διασκέδασε η Ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. με τον Νίκο Μπουρνέλη, τον Μιχάλη Σωτηράκη καιι τον Κώστα Αθανασιάδη.
Την σκυτάλη πήρε ο Μάγος και στη συνέχεια μας χόρεψε το παιδικό τμήμα των Παραδοσιακών χορών της ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου