Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πίσω από την εκδήλωση για το αρχαίο Θεάτρο των Αχαρνών

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε όσους θέλουν να βλέπουν τα πράγματα όπως είναι, η μεγαλειώδης, πραγματικά, εκδήλωση για τα δεκάχρονα του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί ανέδειξε:
-Τη δύναμη του πνευματικού κόσμου των Αχαρνών, των ανθρώπων του Επισκηνίου, της ΙΛΕΑ, της ΦΙΛΕΑ που είδαμε στο Μέγαρο. Τους μουσικούς, τους ηθοποιούς, όλους, δηλαδή, τους πνευματικούς ανθρώπους που αγνοούμε επιδεικτικά σε αυτή την πόλη.
-Τη δύναμη της γραφειοκρατίας που μας έκανε να θεωρούμε σχεδόν φυσιολογικό ότι στα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει η ανασκαφή, αλλά δεν έχει καν απαλλοτριωθεί η έκταση που πρέπει να ανασκαφεί.
-Την υποκρισία των λαοπλάνων που ενώ επιχείρησαν να ανασκάψουν τη Σαλαμίνος, το 2011, καταστρέφοντας κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, από “αγάπη” για την Ιστορία της πόλης, δεν κατόρθωσαν να διανύσουν μια απόσταση 12 χιλιομέτρων για να βρεθούν στο Μέγαρο. 
-Την ανεπάρκεια του Τοπικού Τύπου που αγνοεί τα πολιτιστικά γεγονότα και ασχολείται με την αντιγραφή τρομολάγνων ειδήσεων από το αστυνομικό Δελτίο. Δεν είδαμε κανέναν και το τραγικότερο είναι ότι αναμάσησαν στη συνέχεια την πρόσκληση της εκδήλωσης, διανθισμένη με φωτογραφίες από το προφίλ του Δημάρχου στο fb.
Φαίνεται, τελικά, ότι το Θέατρο λειτουργεί και μεταφυσικά. Μας έδωσε να καταλάβουμε, με αφορμή την εκδήλωση της 17ης Ιανουαρίου 2017, τόσα πολλά πράγματα χωρίς καν να ανέβει η αυλαία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου