Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οικονομική εξυγίανση στο Δήμο Αχαρνών χωρίς θυσίες, λέει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Ηλίας Ζητούνης
Το πρόγραμμα εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας, χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση των δημοτικών τελών, τονίζει με ανάρτησή του στο facebook ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ζητούνης. Εγκαλεί επίσης την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν το ψήφισε, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εκ των Δημοτικών Συμβούλων που το καταψήφισαν κατείχαν αξιώματα στις διοικήσεις που δημιούργησαν τα χρέη. 
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Ηλία Ζητούνη έχει ως εξής:

Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του ενιαίου Δήμου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε η κατάρτιση του Σχεδίου Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών για τα επόμενα δύο έτη. 
Το Σχέδιο αυτό προβλέπει την οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας ώστε να έχουμε από εδώ και πέρα πραγματικά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όχι πλασματικά όπως συνέβαινε τα προηγούμενα δεκαπέντε έτη. 
Το Σχέδιο προβλέπει επίσης την ανάληψη των παρακάτω υποχρεώσεων από την πλευρά του Δήμου μας:
1. Μείωση ανελαστικών δαπανών κατά περίπου 1εκ. Ευρώ 
2. Προσπάθεια αύξησης εσόδων
3.Προσπάθεια άρσης διάφορων απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν
4. Αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου μας
Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι ο Δήμος αποφεύγει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε άλλους Δήμους που έχουν υπαχθεί στο Παρατηρητήριο (όπως αύξηση δημοτικών τελών, απόλυση εργαζομένων κ.α). Αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις που είχαμε την περασμένη Παρασκευή με τα μέλη του Παρατηρητηρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στην συνάντηση μας, ο Δήμαρχος προσπάθησε να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πόλης μας και κατάφερε να πείσει ότι ο Δήμος μας πρέπει να αντιμετωπιστεί προνομιακά εξαιτίας των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας. Έπειτα, μαζί με το Οικονομικό επιτελείο του Δήμου μας, θέσαμε τους βραχυπρόθεσμους οικονομικούς στόχους για τους οποίους θα αξιολογούμαστε κάθε τρίμηνο.
Επομένως, από σήμερα ο Δήμος μας γυρίζει σελίδα και βάζει τα θεμέλια της οριστικής οικονομικής εξυγίανσης. Η προοπτική αυτή μας γεννά ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα μας δείχνει τον μονόδρομο που δεν είναι άλλος από ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ και ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.
Δυστυχώς οι Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις επέλεξαν τον δρόμο της καταψήφισης του Σχεδίου σα να μην θέλουν να γίνουν μέρος της επίλυσης του οικονομικού προβλήματος του Τόπου μας. Να θυμίσω ότι πολλοί εξ αυτών έχουν διατελέσει Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι νομικών προσώπων, Πρόεδροι Δημοτικών επιχειρήσεων παλαιότερων διοικήσεων οι οποίες ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση του Δήμου όπως ανέφερε ρητά ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών.

Υ.Γ.: Να υπενθυμίσω σε κάποιους ότι στους Δήμους δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές είναι σε 32 μήνες. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας και ας συνθέσουμε απόψεις. Το επιβάλλει η κρισιμότητα της στιγμής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου