Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κλίμα αγαστής συνεργασίας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αχαρνών


 Ο Πρόεδρος Γιώργος Αρβανίτης από αριστερά, η Γραμματέας Νούλα Καλαϊτζή καθώς και ο Ταμίας Κώστας Πέτσας, τήρησαν άψογα τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης 


Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής Αχαρνών το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο των Γραφείων της, στην οδό Αργοναυτών 11.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αρβανίτης έχοντας στο πλευρό του τον Ταμία Κώστα Πέτσα και τη Γραμματέα του Συλλόγου Νούλα Καλαϊτζή, , έκανε μια μικρή εισήγηση ενημερώνοντας τα μέλη και τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τους άμεσους στόχους του Συλλόγου.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:
·  Η Επιχείρηση Καθαριότητας που οργανώνει ο Σύλλογος, την ερχόμενη Κυριακή στην οποία και κάλεσε όσο περισσότερα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν.
·  Παρεμβάσεις και συνεννόηση με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών για τη συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων συσκευών σε συγκεκριμένα σημεία  και μέρα, ώστε να γίνεται οργανωμένη αποκομιδή.
·   Παρεμβάσεις του Συλλόγου κι έγγραφα αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για τη δημιουργία Παιδικής Χαράς, γηπέδου μπάσκετ, την επάνδρωση και  λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της Αγίας Παρασκευής την επόμενη παιδαγωγική χρονιά καθώς και τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς την Πέμπτη, εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό και αδειοδοτηθεί από την Περιφέρεια.
·  Παρέμβαση προς τον ΟΑΣΑ για την βελτίωση της συγκοινωνίας στη συνοικία και τοποθέτηση στεγάστρων στις κεντρικές τουλάχιστον στάσεις των Λεωφορείων.
·  Παραλαβή 3-4 τόνων ξυλείας εντός της εβδομάδος  η οποία θα ζυγιστεί επί τόπου και θα τη διανείμει ο Σύλλογος σε όλα τα μέλη του, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Στο σημείο αυτό προς τιμήν του ο Πρόεδρος επεσήμανε πως σκοπίμως ο Σύλλογος δεν προβαίνει σε αυτή την κίνηση εν μέσω Χριστουγέννων για να μην θεωρηθεί ως μία μορφή δώρου. «Μπορεί η προσφορά σε κάθε δικαιούχο να μην είναι μεγάλη, αλλά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τα πάντα είναι σημαντικά ακόμη και μια μικρή ανακούφιση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αρβανίτης

Κατά τη Γενική Συνέλευση οι κάτοικοι επεσήμαναν επίσης το πρόβλημα της εναπόθεσης μπαζών από αγνώστους σε διάφορα σημεία της Αγίας Παρασκευής,  τα οποία προκαλούν ρύπανση και προσβάλουν βάναυσα την εικόνα της ευρύτερης περιοχής, παρά όπως επεσήμαναν τις φιλότιμες προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου αλλά και του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Συρινίδη, που βρίσκονται κοντά στη συνοικία και τους κατοίκους της.
 Σε αυτό το σημείο τόσο ο Γιώργος Αρβανίτης όσο και ο ταμίας Κώστας Πέτσας παρακίνησαν τα μέλη του συλλόγου εφόσον γίνεται αντιληπτή μια τέτοια παράνομη πράξη, να σημειώνουν κατευθείαν την πινακίδα του αυτοκινήτου του δράστη και να τη δίνουν στο Σύλλογο ώστε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να προβαίνει στις απαιτούμενες καταγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μόνο ζήτημα που ο Γιώργος Αρβανίτης δεν απάντησε θετικά, ήταν στις αυθαίρετες ασφαλτοστρώσεις δρόμων, καθώς όπως εξήγησε για την οποιαδήποτε ασφαλτόστρωση ακόμη κι ενός μικρού δρόμου, είναι αναγκαία η Μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και οι  απαραίτητες προεργασίες της ρυμοτόμησης και της κατασκευής κρασπεδόρειθρων.

Κατά τα λοιπά αυτό που διαπιστώθηκε στη Γενική Συνέλευση ήταν το πνεύμα καλής συνεργασίας αλλά και η ανάγκη ν’ αγκαλιάσουν το  Σύλλογο όσο περισσότερα μέλη γίνεται, έτσι ώστε να δυναμώσουν το πολύτιμο έργο του.
Τόσο ό Γιώργος Αρβανίτης όσο και τα υπόλοιπα μέλη έλαβαν τα εύσημα για τις άοκνες προσπάθειες , την καλή οργάνωση και γενικότερα   για το σημαντικό έργο που επιτελούν για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 











 Στην εξωτερική πλευρά τον Γραφείων, τον Σύλλογο κοσμεί αυτή η όμορφη εικόνα, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου