Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πλείστα όσα τα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό…

Του Πέτρου Βιρβίλη

Γραμματέα του «Ποταμιού»  στη διευρυμένη τοπική οργάνωση Αχαρνών και Δυτικής Αττικής.

Είναι πολλά και σύνθετα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Η πολιτεία όπως πάντα απούσα. Την Κυριακή 5/6/2016  παραβρέθηκα στην συνεδρίαση του «Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού». Στόχος μου ήταν να ακούσω και να μεταφέρω στο «ΠΟΤΑΜΙ» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.
Οι ίδιοι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν με δράσεις, για να δώσουν διάσταση και να επικοινωνήσουν τα προβλήματα τους, μήπως και καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση.
Σαν γραμματέας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην περιοχή (Ανήκουν στο Δήμο Αχαρνών) τους υποσχέθηκα να επικοινωνήσω τα προβλήματα τους με το ΠΟΤΑΜΙ και να τους βοηθήσουμε με παρεμβάσεις όπου και όπως μπορούμε.
Τα σημαντικότερα των προβλημάτων τους τα συνοψίζω παρακάτω:
1.      Δεν έχει επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατοικιών που διαμένουν ούτε έχουν καθοριστεί επακριβώς οι όροι παραχώρησης τους. Η ανεργία ανάμεσα στους κατοίκους όπως και στην πλειονότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής είναι πολύ υψηλή με αποτέλεσμα να επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η δαμόκλειος σπάθη της έξωσης από τα σπίτια τους.
2.      Σοβαρές κατασκευαστικές κακοτεχνίες και παραλήψεις στις κατοικίες που οφείλονται κυρίως από το έλλειμα ελέγχου στην παράδοση τους  από τον Ο.Ε.Κ . Έλλειψη υποδομών (Φρεάτια της ΕΥΔΑΠ)
3.      Πλήρης εγκατάλειψη συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων. Από τα χόρτα που υπάρχουν, είναι πολύ εύκολο να αρπάξουν φωτιά. Μη ξεχνάμε ότι βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας.
4.      Συγκοινωνία, εξυπηρετούνται μόνο από τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α τα οποία εκτελούν πλημμελώς τα δρομολόγια τους με αποτέλεσμα και οι λίγοι εργαζόμενοι που υπάρχουν να κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους γιατί η συγκοινωνία δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες.
5.      Υπάρχει μονοπωλιακή δραστηριότητα του Ο.Τ.Ε ένα πρόβλημα που ξεκινά από την πώληση του, γιατί δεν είχε διαχωριστεί σε εταιρεία δικτύων και υπηρεσιών όπως η Δ.Ε.Η με αποτέλεσμα να ενοικιάζει πολύ ακριβά στις άλλες εταιρείες τα δίκτυα.  Ένα πρόβλημα σύνθετο, το οποίο αφορά και άλλες περιοχές στην Ελλάδα και μπορεί να οδηγήσει και σε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
6.      Υπάρχει, μονοπωλιακή χρήση φυσικού αερίου και απαγόρευση χρήσης ηλιακών συλλεκτών ενέργειας.
7.      Το κτίριο του Υπουργείου Εργασίας (Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου).
Πρέπει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σύμφωνα με αίτημα του συλλόγου να αλλάξει η χρήση του κτιρίου στη δημιουργία κάποιου εμπορικού κέντρου, βιβλιοθήκης άλλων χώρων αναψυχής). Δεν υπάρχουν καταστήματα στην περιοχή. Αυτό οφείλεται στη διαχείριση των χώρων γιατί γίνονταν από υπηρεσία του Ο.Ε.Κ και μάλλον τα ενοίκια ήταν πολύ ακριβά με αποτέλεσμα οι λίγες επιχειρήσεις που είχαν δραστηριοποιηθεί να κλείσουν.
8.      Μεγάλο πρόβλημα έχουν οι κάτοικοι με την πολυκλινική που εδράζεται στην περιοχή και προσφέρει υπηρεσίες υγείας. Λειτουργεί κάτω από ένα περίεργο νομικό καθεστώς Ανώνυμης εταιρείας με κύριο μέτοχο το υπουργείο υγείας. Τους χρεώνει 20 ευρώ την επίσκεψη και δεν λειτουργεί τις νυκτερινές ώρες. Μου κατήγγειλαν, ότι έχουν πεθάνει άνθρωποι τους γιατί το ΕΚΑΒ λόγω απόστασης δεν μπόρεσε να επέμβει εγκαίρως.
9.      Ο Δήμος Αχαρνών στον οποίο ανήκουν διοικητικά λόγω έλλειψης πόρων τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους. Μόνο τα σκουπίδια μαζεύουν.
Αποτελούν λοιπόν πρόκληση για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Εκεί θα δείξει η αριστερή κυβέρνηση αν πραγματικά μπορεί να σταθεί αρωγός στην εργατική τάξη για την οποία κόπτονται. 
Εμείς σαν ΠΟΤΑΜΙ, με τις μικρές μας δυνάμεις, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε δημοσιότητα στα προβλήματα τους και όπως συνηθίζουμε πάντα στο ΠΟΤΑΜΙ να προτείνουμε λύσεις.
Βιρβίλης Πέτρος

                Οικονομολόγος                 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου