Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μαχητική η πίτα των Τριτέκνων με... ΖΕΣΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ για επιτυχόντες και νέες μαμάδες





 Ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός έδωσε τη δέσμευση ότι σύντομα θα δώσει λύση στο θέμα της Στέγασης του Συλλόγου Τριτέκνων 
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, από κόσμο κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων «η Ζεστή Αγκαλιά» το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο και τις βραβεύσεις των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τις μαμάδες που απόκτησαν φέτος το τρίτο τους τέκνο.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών, επισήμων κι εκπροσώπων Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων της πόλης, ενώ αληθινά στολίδια της βραδιάς υπήρξαν η Χορωδία του Ορφανοτροφείου Αγίας Τριάδος Ιλίου και μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου της ΔΗΚΕΑ.
Όσο για τον λόγο της Πρόεδρου Μαρίας Ναυροζίδου, υπήρξε και φέτος άκρως διεκδικητικός με πάγιο αίτημα την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολύτεκνους.
Ακολουθεί το καλωσόρισμα  της Μαρίας Ναυροζίδου (αλλά και ο μίνι απολογισμός για τους αγώνες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, που αν και δεν ανακοίνωσε  στην εκδήλωση για οικονομία χρόνου αξίζει ν' αναφερθεί) 
"Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση μας «Στέφανος Παγώνας» Η καθιερωμένη πλέον  και σημαντική εκδήλωση του συλλόγου μας . Σήμερα Βραβεύουμε τα   παιδιών των τρίτεκνων που επέτυχαν τους στόχους τους με την εισαγωγή τους, στα ΑΕΙ  και ΤΕΙ.
 Θέλω να τα συγχαρώ από καρδιάς για την δικαίωση του αγώνα τους, καθώς και τους γονείς που ήταν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους . Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον καθ ένα ξεχωριστά ελπίζοντας πως όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να παραμείνουν στην Ελλάδα μας και να προσφέρουν τις γνώσεις τους  στην χώρα μας .
ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και πάντα επιτυχίες ποτέ μην εγκαταλείπετε τους στόχους σας .!
ΕΠΙΣΗΣ Στην σημερινή εκδήλωση σημαντικότερο ΟΛΩΝ η βράβευση  των  μητέρων  που ακόμη και τώρα στους πολύ δυσκολότερους
οικονομικούς καιρούς που διανύουμε απέκτησαν το τρίτο τέκνο τους. Όταν για πρώτη φορά πριν 8 χρόνια  ο σύλλογος βράβευσε πάνω από 60  μητέρες και σήμερα ο αριθμός των γεννήσεων είναι μόνο 13 η ανησυχία μας μεγάλη  λόγω της τεράστιας  πτώσης των γεννήσεων .Η  Βασική θέση του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει η προώθηση των δικαιωμάτων της τρίτεκνης οικογένειας η οποία πρέπει να στηριχτεί για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας. Αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ καθότι η Χώρα βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη πορεία συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα διαρκώς εντείνεται, ενώ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις αποτελώντας τη μεγαλύτερη απειλή για το έθνος.
Την τελευταία τετραετία στην πατρίδα μας, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 60 χιλιάδες. Από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από την αρχή του τρέχοντος έτους οι γεννήσεις ανήλθαν σε 86.652 και οι θάνατοι σε 113.302, δηλαδή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 26.650 ζωές. Το έτος 2014 η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων άγγιζε τις 20.659 ζωές. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται σήμερα ως χώρα γερόντων. Το επιβεβαιώνει τραγικά έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα το Νοέμβριο του 2014
και παρουσιάζει στοιχεία γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.
Για την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Με ορίζοντα το 2060, τα άτομα που θα βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα μειωθούν σε 4,6 εκατομμύρια από 7,1 που είναι σήμερα. Δηλαδή θα υπάρξει μια απώλεια της τάξης των 2,5 εκατ. ατόμων ικανών να εργασθούν.
Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν και την αδιέξοδη προοπτική στα ασφαλιστικά ταμεία της πατρίδας μας, στη διατήρηση της αμυντικής μας ισχύος καθώς και στο είδος της ανάπτυξης που μπορούμε να ελπίζουμε και να σχεδιάζουμε..
Για την πατρίδα μας δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον και προοπτική χωρίς οικογένεια και αύξηση των γεννήσεων, που να εξασφαλίζουν όχι απλά την ανανέωση των γενεών αλλά και την αύξηση του πληθυσμού. Η ασκούμενη πολιτική επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τους δημογραφικούς δείκτες αφού ανεργία και οικονομική κρίση μαστίζουν το σύνολο του Ελληνικού λαού και κυρίως τις οικογένειες με τρία και άνω τέκνα αφού πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για Απόρους δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολυμελών οικογενειών αφού έθεσε απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑς ΤΟ 40% ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ενώ κάθε προσπάθεια για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου
στον τομέα της επιδοματικής πολιτικής έπεσε στο κενό.
Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με πολιτικές που απειλούν την οικογενειακή ζωή και τη συρρίκνωση του έθνους μας.
Αντιλαμβανόμενοι την υποχρέωσή μας αυτή, και βλέποντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ο σύλλογός μας βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση εξεύρεσης χώρου ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ .ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ  ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ,Σ   ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ   
Επιπλέον κινούμεθα για την θεσμική κατοχύρωση ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μέσω της πιστοποίησης από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ώστε τυπικά να μπορεί να συμμετέχει σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΤΗΝ Κ.ΓΚΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ .
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ  
ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Επισκεφθήκαμε τα εξής Υπουργεία:
1.ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  Κ.Κουρουμπλή  ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ πλαίσια  Η ΄΄ επαναθεσμοθέτηση για αλλαγές στους δήμους ως προς τις κοινωνικές λειτουργίες που ασκεί ο δήμος, ώστε να έχει περισσότερες δυνατότητες ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανάμεσα σε αυτούς και τους τρίτεκνους παρέχοντας έκπτωση στα δημοτικά τέλη ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ   ΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ
 2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τα εισοδηματικά κριτήρια που μπήκαν στις  οι μετεγγραφές πανεπιστήμια ΤΕΙ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αφησε εκτος πανω από 2.500 θέσεις   
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
4. ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ  ΦΩΤΙΟΥ  ΘΕΜΑΤΑ Ε4ΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
5.Γεροβασίλη: Το δημογραφικό πρόβλημα συνδέεται και με το ασφαλιστικό
6.. Δυναμικό «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
15- 11- 2015
Εκπροσώπηση των Τριτέκνων Αν.Αττικής στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
 
7. Συνάντηση  με τον Ευρωβουλευτή κ.Χρυσόγονο
8.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
9. ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Συζήτηση του Σχεδίου νόμου
21 Δεκεμβρίου 2015 
ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ

Χορηγοί της εκδήλωσης 
1Ακαδημαϊκή εκπαίδευση χρυσός χορηγός 6 υποτροφίες καθώς και η κάλυψη όλων των επάθλων και επαίνων
2.Ραξεφσκι ,φορέματα για τις μητέρες
3. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  αγ. Βλασίου Γερμανός 1 ταμπλετ
4. κατάστημα  ώρα 1 ζευγ. Σκουλαρίκια
5. 3 ζεύγη  ΗΛΙΟΥ,οπτικά  γιακουμελος
6.Η βασιλόπιτα χορηγία από το αρτοποιείο ΠΑΝΟΥΣΗΣ
7.ΑΞΕΝΣΟΡΙΣ  
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

























Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία της Μαρίας Ναυροζίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου