Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πάσχα και Ζωοδόχος Πηγή των Φωτογράφων

Υπέροχη δουλειά έκαναν κατά τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας Αχαρνών της ΔΗΚΕΑ, που στις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις εντάχθηκε και η άλλη όψη του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής. Στη σελίδα τους στο Face Book εξάλλου, ο δάσκαλος τους Γιώργος Συρσίρης, εξήγησε το πώς και το γιατί: 
«Με τους παλιούς και καινούργιους μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας αποφασίσαμε να φωτογραφίσουμε ο καθένας του δικό του Πάσχα. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς τις λέξεις ‘αναμνηστική ή οικογενειακή φωτογραφία’ τις έχουμε ταυτίσει  με τις φωτογραφίες που βγάζουμε σε γιορτές ή σε γενέθλια ή σε κάποια οικογενειακά τραπέζια και μετά τις αποθηκεύαμε σ’ ένα κουτί πιο παλιά και σήμερα μένουν σε κάποια γωνία ενός σκληρού δίσκου , θα προσπαθήσουμε να απόδειξουμε ότι οι φωτογραφίες αυτές, μπορούν να έχουν και εικαστική άξια. 
Φωτογραφίζοντας λοιπόν ο καθένας από εμάς το Πάσχα μας, προσπαθήσαμε χρησιμοποιώντας την φωτογραφική μας μηχανή σαν ένα σημειωματάριο, να κάνουμε μια καταγραφή σαν καθημερινό ημερολόγιο, αλλά 
συγχρόνως
 και μια φωτογραφική υπέρβαση . 
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν είναι πολύ περισσότερες βεβαία αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε μια αυστηρή αλλά και ανάλαφρή φωτογραφική επιλογή για να μην κουράσουμε τους θεατές μας. Στο θέμα μας έχουμε συμπεριλάβει και φωτογραφίες από το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών με την ίδια φωτογραφική λογική» 
Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Απλά, απολαύστε το αποτέλεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου