Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Οι πλανητοφύλακες» ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις Αχαρνές!

Το 
Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών «Οι ΠΛΑΝΗΤΟΦΥΛΑΚΕΣ» ξεκίνησε το ταξίδι του από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και θα κάνει στάση σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.
Το παιχνίδι «Οι ΠΛΑΝΗΤΟΦΥΛΑΚΕΣ» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αξιολόγησε θετικά τον εκπαιδευτικό του ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και το ενέταξε στο σχολικό πρόγραμμα όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας. 
Στόχος του παιχνιδιού είναι να θέσει ερωτήματα και ερεθίσματα στους μικρούς και μεγάλους μαθητές για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον και τη φιλομάθειά τους για τις επιστήμες και τις εφευρέσεις, και ταυτόχρονα να τους ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση υπεύθυνων αυριανών πολιτών. 
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ Ορφανίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ Τοπαλίδης που επισκέφθηκαν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και παρακολούθησαν από κοντά τους «Πλανητοφύλακες», δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την θερμή ανταπόκριση και συμμετοχή των μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αχαρνών θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την προστασία του Περιβάλλοντος. 
Με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού παιχνιδιού ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: «Οι Πλανητοφύλακες «ανοίγουν» ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και των επιστημών. Η μεγάλη τους αξία είναι ότι καταφέρνουν να μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά μας γνώσεις και αρχές ζωής, ενώ την ίδια στιγμή τα ψυχαγωγεί με ένα πολύ δημιουργικό τρόπο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που δίνεται αυτή η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους κκ. Χαράλαμπο Ορφανίδη και Ευστάθιο Τοπαλίδη, καθώς και την Υπεύθυνη του προγράμματος κ. Παπαδονικολάκη Ελευθερία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου