Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στον «βιότοπό» του τίμησε τον Χρήστο Τσεβά ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης

Η Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" Ρένα Κουμπούρη, τιμά τον σπουδαίο μας Ζωγράφο - Αγιογράφο πλαισιωμένη από μέλη του Δ.Σ του Ομίλου
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πετυχημένη βραδιά του Ομίλου Φίλων  της Δημοτική Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" 


Πολύ σωστά διαβάσατε στον τίτλο ότι ο σπουδαίος μας ζωγράφος – αγιογράφος Χρήστος Τσεβάς τιμήθηκε στον «βιότοπό» του. Και… προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν εννοούμε το φαγητό διότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Χρήστος Τσεβάς, είναι λιτοδίαιτος. 
Ωστόσο, ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς, επέλεξε να τον τιμήσει σ’ ένα μέρος όπου τα έργα του, μιλούν! Στην παραδοσιακή ταβέρνα «ο Μήτσης», την οποία ο ζωγράφος έχει εξ ολοκλήρου διακοσμήσει , με εξαιρετικές τοιχογραφίες, που η θεματολογία τους καλύπτει την ιστορία της πόλης μας, με πιο γνωστή την απεικόνιση των Αχαρνών το 1906.
Η τιμητική βραδιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε συνεστίαση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων, το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου του 2014. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών, προσέφερε στον κ. Χρήστο Τσεβά ως ελάχιστο δείγμα τιμής το έμβλημα του, το οποίο είναι βασισμένο σε έργο του ιδίου. Για την σπουδαιότητα της προσφοράς του Χρήστου Τσεβά στις Αχαρνές, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων, κ. Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Η βραδιά συνεχίστηκε με εκλεκτό φαγητό και ζωντανή μουσική.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Σωτήριος Ντούρος, ο κ. Γιάννης Κασσαβός, Αρχηγός της δημοτικής παράταξης "Αχαρναί- Ενεργοί Πολίτες", ο κ. Μιχάλης Βρεττός, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πολεοδομίας και Θρακομακεδόνων, ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος της ΔΗΦΑ, ο κ. Γιάννης Νίκας, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλης Τοπαλιανίδης, αρχηγός της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", η κ. Μίχα Μαρία, Πρόεδρος του "Επισκήνιον" και το μέλος του Δ.Σ. κ.Ειρήνη Αρχοντάκη και η κ. Ελένη Φυτά- Μουστακάτου, μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων (Παράρτημα Αχαρνών).
Το Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών, ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν στην όμορφη αυτή βραδιά, τιμώντας, ακόμα μια φορά, τον ζωγράφο-αγιογράφο Χρήστο Τσεβά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου