Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ: Ο παλιός είναι αλλιώς…

Το πολυάριθμο κοινό της συναυλίας έφυγε με τη βεβαιότητα ότι στο παράρτημα
του Εθνικού Ωδείου Αχαρνών συντελείται  κάτι πολύ σημαντικό 
Μπορεί να αποτελεί το παράρτημα του αρχαιότερου ωδείου της χώρας, όμως οι άνθρωποί του, παρόλο που είναι προσηλωμένοι στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, βλέπουν τη μουσική με ανοιχτό μυαλό. Γι αυτό και η καλοκαιρινή συναυλία του παραρτήματος Αχαρνών του Εθνικού Ωδείου αποτέλεσε ένα μουσικό γεγονός στο οποίο βρήκαν έκφραση όλες οι γλώσσες της μουσικής. Από την κλασσική που είναι και η ειδικότητά του, μέχρι την παραδοσιακή, το ροκ, τη ρέγγε, τη νέα ελληνική σκηνή, ακόμα και τη λαϊκή. 
Δομημένη με μαεστρία από τη Σοφία Φουρτούνα, η συναυλία εξελίχθηκε σε ένα αυθεντικό γλέντι, που αποτέλεσε τον ιδανικό επίλογο μιας κοπιαστικής χρονιάς τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους γονείς τους, οι οποίοι στηρίζουν, σθεναρά, τις προσπάθειές τους. 
Με πρωταγωνιστές τα παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία διακρίθηκαν τόσο για τις ατομικές τους επιδόσεις, όσο και για τη συλλογική δουλειά, μέσα από τα μουσικά συγκροτήματα που δημιούργησαν, το παράρτημα έδειξε ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σοβαρότητα και μεράκι δημιουργεί μια νέα γενιά καλλιτεχνών που το μέλλον τους ανήκει. Από τη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου, 29 Ιουνίου, ταλαντούχα παιδιά, με σημαντικό μουσικό υπόβαθρο που έδειξαν ότι θα πάρουν, σύντομα, τις τύχες της πόλης στα χέρια τους. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από τότε που οι μικρότεροι από τους μαθητές εντυπωσίασαν στο παιδικό φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών. 
Το συμπέρασμα είναι ότι με σταθερά βήματα το παράρτημα του Εθνικού Ωδείου καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου σαν ένα μουσικό ίδρυμα που δίκαια κουβαλάει την παράδοση του σημαντικότερου Ωδείου της χώρας. Με ορμητήριο την Πλατεία του Αη Γιάννη, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σύγχρονη μουσική ιστορία της χώρας, αναμένεται να παίξει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στα καλλιτεχνικά πράγματα των Αχαρνών. Και γρήγορα μάλιστα…
Πάρτε μια ιδέα από τα μουσικά σύνολα. Για του λόγου το αληθές, δηλαδή...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου