Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ENΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Να μην καταργηθεί το δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας


                       ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την υπουργική Απόφαση Φ 12/ 518/61284/Γ1/27-05-2011, με τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των μαθητών αλλά και των συλλόγων γονέων με δήλωσή τους. Έτσι, το κάθε δημοτικό σχολείο αλλά και τα Γυμνάσια και Λύκεια θα χαρακτηριστούν μια για πάντα Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνα και σπανιότερα Ιταλόφωνα η και Ισπανόφωνα. Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποστούν τις συνέπειες των μέτρων εξοικονόμησης προσωπικού, που λαμβάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στόχος, ο περιορισμός στο ελάχιστο των προσλήψεων. Όσο για τα παιδιά μας, θα υποχρεωθούν σε ένα άλλο οπισθοδρομικό πλαίσιο εκπαίδευσης με τις εξής συνέπειες: 1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης. 3. Η διάκριση, ο χαρακτηρισμός και ο διαχωρισμός των σχολικών μονάδων λόγω επιλογής της γλώσσας.
4. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δε θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
5. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δε θα είναι εφικτή 6. Χαμένα χρόνια αλλά και χρήματα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα Η καταιγίδα των περικοπών στα σχολεία δεν έχει τέλος Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση και ζητάμε την άμεση κατάργησή της



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου